Imotski

Imoćani su definitivno ušli u srž turizma, ali jedan vlasnik vile otišao je korak dalje

Imoćani su definitivno srcem i dušom ušli u srž turizma. Spojili su svoje tradicionalno gostoprimstvo s predivnim okružjem i odlično opremljenim kućama za odmor, te još podigli i ljestvicu više dobre ponude i prilagodbe gostu.

Stoga i ne čudi da su recenzije gostiju u globalu takve da i ove godine nikakva novost nije nabrojiti vlasnike kuća koji imaju već rezervirana osamnaest, dvadeset, pa i dvadeset i dva tjedna.

Pogledajte kako će izgledati i gdje će biti spomenik Mercedesu u Imotskom

Kamen temeljac za spomenik Mercedesu u Imotskom je postavljen. Velika fešta Mercedesa održana je po gradskim ulicama po kojim je prodefiliralo 68 skupocjenih i očuvanih vremešnih limenih ljepotana, a uveličali su je gosti iz oldtimer kluba Mercedes iz Stuttgarta koji su se dovezli u svojim automobilima.

Imotski: Položen kamen temeljac za spomenik Mercedesu

U Imotskom je, u nedjelju položen kamen temeljac za spomenik – Mercedesu. U jesen bi se svi putnici-namjernici trebali diviti skulpturi u formi Mercedesa W115, od kamena i u prirodnoj veličini. Spomenik će koštati oko 450.000 kuna, a da investiciju neće biti teško realizirati Ivan Topić Nota, predsjednik Oldtimer kluba Imotsk i jedan od glavnih inicijatora podizanja spomenika, ne sumnja. 

Imoćanin napravio futuristički elektromobil i dao mu naziv ‘EMmobile‘

Osoba godine Imotske krajine za 2018. g. je Mario Ljubičić, izvijestio je Radio Imotski koji je organizirao glasovanje, napominjući kako je mladi genijalac izabran u omjeru 50% glasova slušatelja i 50% glasova uredništva.

Mario je nagrađivani inovator iz Runovića koji je napravio futuristički elektromobil i dao mu naziv ‘EMmobile‘, poseban je po tome što se napaja bez priključka na električnu energiju i bez prirodnih izvora.

U Imotski stiže neprocjenjivi Mercedes koji će biti pod policijskom zaštitom 24 sata

Napisano je do sada bezbroj tekstova o kultnim Mercedesima i Imotskom, o Imoćanima i njihovoj privrženosti njemačkoj automobilskoj ikoni. Bilo je, dakako, i onih koji su se i šalili na tu temu, no svi se ipak slažu u jednome, a to je da postoji kemija u odnosu Imoćana i Mercedesa.

I kada se prestane govoriti o tome, uvijek i ponovno pojavi se neka zanimljivost koja opet raspiruje te zanimljive strasti. A koliko su Nijemci zagrizli, svjedoči onaj lanjski veliki članak u magazinu Mercedes Classic, piše Slobodna Dalmacija.

Imotski za prvo dijete daje 10.000 kuna novčane naknade, a za treće i više po 50.000 kuna

S ciljem povećanja nataliteta u gradu te poticanja mladih obitelji, grad Imotski uveo je nove novčane poticaje za svu novorođenčad koji se po svojoj visini ističu u cijeloj zemlji. Stupanjem na snagu izmjene i dopune odluke o socijalnoj skrbi, svi roditelji s prebivalištem u Imotskom ostvaruju pravo na novčanu pomoć za novorođenčad rođenu u naredne dvije godine, počevši od 1. siječnja 2019., piše Gradonačelnik.hr.

U Imotskom policija privela Kineza koji je u gostioni pjevao ustaške pjesme

Policijski službenici Postaje granične policije Imotski dovršili su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjim državljaninom Republike Hrvatske i 43-godišnjim državljaninom Republike Kine, provedenim zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, piše Dalmacija news. 

Filmska pljačka u Imotskom: Upao u banku, uperio pištolj u službenike i nestao s novcem

Policiji zasad nepoznati razbojnik, u petak oko 18.40 sati, opljačkao je poslovnicu Privredne banke u Imotskom. U poslovnicu je ušao prijeteći službenicima pištoljem, a nije poznato koliko je ukrao novca. 

Riječ je o poslovnici u samom središtu grada, na Trgu Matice Hrvatske gdje je naredano desetak kafića jedan do drugog, no nitko ništa neobično nije primijetio dok nisu stigla policijska vozila pod rotacijom.

 

Pretplati se na RSS - Imotski