Jerko Lijanović

Lijanović: U zatvor idem uzdignute glave i čistog obraza

Presuda koja bivšeg ministra poljoprivrede u Vladi Federacije BiH i predsjednika Narodne stranke Radom za boljitak osuđuje na sedam godina zatvora je zapravo samo cijena prostora na kojem živimo, izjavio je u intervjuu za "Avaz" Jerko Ivanković Lijanović. ''Morat ću ići u zatvor vjerojatno na određeno vrijeme dok se ova presuda ne ukine iako sam osuđen za nešto što nisam počinio. Potpuno nevin plaćam cijenu u biti mog političkog angažmana'', kazao je Ivanković Lijanović. 

Počelo novo suđenje Lijanovićima i ostalim

Obnovljeno suđenje Jerku Ivankoviću Lijanoviću i ostalim optuženim za financijski kriminal počelo je pred Apelacijskim vijećem Suda Bosne i Hercegovine. Suđenje je obnovljeno nakon ukidanja prvostupanjske presude kojom su Ivanković Lijanović i još osmoro optuženih i tri firme osuđeni na blizu 53 godine zatvora, tri milijuna konvertibilnih maraka (KM) novčanih kazni, te oduzimanje više od deset milijuna maraka nezakonito stečene koristi.

Lijanović se žalio na 230 stranica

Obrana Jerke Ivankovića Lijanovića, bivšeg ministra u Vladi Federacije BiH, koji je u siječnju ove godine pred Kantonalnim sudom u Tuzli osuđen na devet godina zatvora zbog zloupotrebe položaja, uložila je žalbu na presudu Vrhovnom sudu Federacije BiH. Odvjetnica Mirna Delalić, koja u ovom predmetu zastupa Lijanovića, potvrdila je za Balkansku istraživačku mrežu Bosne i Hercegovine (BIRN BiH) da je žalba napisana na 230 stranica.

Lijanović kandidat za člana Predsjedništva BiH

Kandidat Narodne stranke Radom za boljitak za člana Predsjedništva BiH na predstojećim općim izborima u BiH Jerko Ivanković Lijanović je danas na press konferenciji u Sarajevu kazao da smo svjedoci lošeg rada aktualnog saziva Predsjedništva BiH. ''Svjedoci smo politike Milorada Dodika i Dragana Čovića u našoj zemlji koja, u biti, radi sve na razgradnji zemlje, na političkoj nestabilnosti, na generiranju etničkog konflikta i siromaštvu'', naveo je Lijanović.

I Lijanović osuo po Čoviću i po tko zna koji put najavio izborni poraz Dragana Čovića

Kandidat za člana Predsjedništva BiH na Općim izborima 2018. Jerko Ivanković Lijanović reagirao je povodom posljednjih javnih istupa predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Dragana Čovića o "islamskoj državi" i "kalifatu" u BiH.

"Ako je u Bosni i Hercegovini uopće moguće napraviti islamsku državu onda na tome upravo radi sam Dragan Čović svojim savezništvom s Miloradom Dodikom. Njihovo generiranje etničkih konflikata u državi i opstrukcija institucija te sprječavanje uspostave vladavine prava put su ka razoru unutar države.

Pretplati se na RSS - Jerko Lijanović