Kardinal Vinko Puljić

Kardinal Puljić: U Sarajevu kad prepoznaju da ste katolik pitaju vas 'što vi još radite ovdje'

Nadbiskup vrhbosanski, kardinal Vinko Puljić u intervjuu za Dnevnik.ba kaže kako je nakon svega što se dogodilo u Sarajevu zbog služenja svete mise za žrtve Bleiburga teško opisati osjećaje koje nosi. - Teško je opisati osjećaje koje nosim, radi boli koju su mi nanijeli, ali me još više boli što su to prenijeli na ulicu i odjednom je svaki Hrvat katolik ustaša, fašista i od najviših dužnosnika proglašeni su neprijatelji. To je ono što me zabrinjava. Ja sam dovoljno živio i svoje snage trošio.

Kardinal Puljić: 'Nije mi slučajno jedan veleposlanik rekao: 'Ili će se Hrvati seliti ili asimilirati'

Počinju pripreme za Božić. Sutra se pali prva od četiriju božićnih svijeća na adventskom vijencu. U duhu iščekivanja, nade, budnosti i čežnje, simbola četiriju nedjelja došašća, razgovarali smo u ovom sumornom bosanskohercegovačkom ozračju s nadbiskupom metropolitom i vrhbosanskim kardinalom Vinkom Puljićem o položaju Hrvata katolika.

Kako opisujete Bosnu i Hercegovinu sada, 23 godine nakon rata? 

Kardinal Puljić bojkotirao Komšićevu inauguraciju i stao uz svoj narod

Kardinal Vinko Puljić se danas nije pojavio na inauguraciji novih članova Predsjedništva BiH što je vrlo jasna poruka bh javnosti ali i međunarodnoj zajednici kako ne želi preći preko majorizacije i izborne krađe muslimanskog naroda prema hrvatskom narodu u BiH. Kardinal je tako stao uz svoj narod i hrvatski vjernički puk te pokazao da osjeća bilo svojeg naroda baš kao nekad i blaženi Alojzije Stepinac.

 

Hrvati nestaju iz BiH, kardinal Puljić: Žele im ogaditi ovu zemlju

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić upozorio je u subotu kako je trend ubrzanog iseljavanja Hrvata iz Bosne i Hercegovine već poprimio zabrinjavajuće razmjere ocijenivši kako je sve to dio politike koja mnogima rođenima u BiH 'pokušava ogaditi' tu zemlju Hrvatima.

U izjavi za agenciju Fena kardinal Puljić je kazao kako iseljavanje vidi i kao nastavak politike koja se temelji na procjeni da je bolje ukoliko Hrvata u BiH bude što manje.

 

Pretplati se na RSS - Kardinal Vinko Puljić