Kladionice

Narod na aparatima: Hrvati su nakon korone opet u kockarnici

I prije nego što su psihijatri očekivali, ostvaruju se njihove zle slutnje - nakon izolacije zbog korona virusa svaki im se dan javlja sve više novih ovisnika o kocki i klađenju. Značajno raste ovisnost o klađenju i kockanju preko interneta.

Građani Federacije BiH u 2019. godini na klađenje potrošili skoro 1,8 milijardi KM, donosimo iznose po županijama

Prema evidencijama Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine, na području ovog entiteta u 2019. godini priređivači igara na sreću klađenjem su ostvarili ukupan promet po osnovu uplata u iznosu od 1,74 milijarde KM.

Zanimljivo je da je, gledajući strukturu uplata, na ime sportskog klađenja uplaćeno samo 16,43 posto ili 288,33 milijuna KM, dok je mnogo popularnije tzv. RNG klađenje (bingo, utrke pasa...) gdje je uplaćeni ukupni iznos čak 1,47 milijardi KM ili 83,56 posto.
 

Vlasnica online kladionice je najplaćenija menadžerica 2019. u Britaniji

Denise Coates je direktorica online kladionice Bet365, a od ove godine je i najplaćeniji menadžer neke britanske kompanije jer je u 2019. zaradila 323 milijuna eura, prenosi BBC.

Prošle godine je zaradila 220 milijuna eura, a ove godine zabilježila ogroman porast u zaradi uglavnom zbog rasta prihoda tvrtke.
 

Sarajevo bi ovim zakonom moglo 'zatvoriti' sve kladionice

Iako su kladionice legalna djelatnost u većini civiliziranih država i sa stanovišta ekonomije redovno vrlo profitabilne i kao takve uspješno pune državne i druge proračune, one ipak iz drugih kutova gledanja sadrže i niz socijalno društvenih pitanja pa isto tako redovito podliježu raznoraznim ograničenjima u svojim poslovanjima.

U TOP 5 najboljih poduzeća jedna kladionica iz Hercegovine, među naj izvoznicima tvrtka iz Posušja

Autoceste FBiH su poduzeće sa najvećom ostvarenom dobiti u 2018. godini u Federaciji BiH, najveći gubitaš je mostarski Aluminij, dok je Holdina poduzeće sa najvećim ostvarenim prihodima, izvještava Indikator.ba na osnovu podataka Financijsko-informatičke agencije FBiH. 

Kladionica Premier sinoć najavila zatvaranje poslovnica zbog novog zakona

Pojedini vlasnici kladionica najavili su zatvaranje svojih poslovnica nakon što je Narodna skupština Republike Srpske sinoć po hitnom postupku usvojila Zakon o igrama na sreću. 

Toni Boras iz kladionica "Premier", na Facebooku je objavio status uz naslov "Zatvaramo - zahvalite SNSD-u", u kojem objašnjava da usvojeni Zakon o igrama na sreću RS-a ovoj kladionici onemogućava dalji rad u RS-u. 

Koliko su gradovi i općine u FBiH naplatili poreza na dobitke u igrama na sreću, Široki 'zaradio' oko 615 tisuća KM

Trinaest priređivača igara na sreću koji posluju na teritoriji Federacije BiH u 2018. godini su uplatili 21 milijun i 317 tisuća KM samo po osnovu poreza na dobitke ostvarene u igrama na sreću, pokazuju podaci Porezne uprave FBiH.

Prema Zakonu o porezu na dohodak FBiH stopom od 10% oporezuju se svi dobici ostvareni u igrama na sreću koji prelaze 100 KM. Istim zakonom je propisano da se taj iznos uplaćuje prema prebivalištu igrača koji je dobitak ostvario, tj. u proračunopćina/gradova u kojima je dobitak i ostvaren.

Albanska vlada zatvaranjem kladionica uštedjela 50 milijuna dolara građanima

Albanska vlada, stupanjem na snagu odluke o zatvaranju igara na sreću, sportskih kladionica i kazina, uštedjela je građanima 50 milijuna dolara, izjavila je državna ministrica za odnose s parlamentom Elisa Spiropali. 

Ona je istakla da je zatvoreno 4.364 objekta u kojima su funkcionirala sportska klađenja, igre na sreću ili kazina. U međuvremenu, u nekim od ovih objekata, točnije u 2.688, počeli su rad novi mali biznisi. 

Direktor Premier kladionice: Od djelatnosti igara na sreću u Federaciji BiH živi između 40.000 i 50.000 ljudi

Premier kladionica drži blizu 50 posto tržišta u cijeloj BiH i daje najveći doprinos državnom proračunu od svih priređivača, ali kako se radi o zakonu koji bi jednako utjecao na sve legalne domaće kladionice i kako zagovornici ovog zakona sve kladionice trpaju u isti koš, smatramo da je bolje govoriti o brojkama za cijelu djelatnost, gdje se još jače vide efekti na ekonomiju Federacije BiH. Tako je 13 kladionica s područja Federacije BiH u 2018.

Mostarci lani na kladionicama ostavili 106 milijuna KM

Skoro 106 milijuna maraka uplaćeno je tijekom 2018. godine u kladionicama na području grada Mostara. Naime, kako je potvrđeno portalu Bljesak.info iz Porezne uprave FBiH, u Mostaru je od 1. siječnja do 31. prosinca 2018. godine po osnovu sportskog i RNG (Random Number Generator) klađenja kladionicama uplaćeno 105.951.361,88 maraka. To znači, da su Mostarci u prosjeku dnevno uplaćivali preko 290.000 KM u kladionice. 

 

Pretplati se na RSS - Kladionice