Koronavirus

Na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa pozitivno je 1.710 osoba

U protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa testirana je 251 osoba, od čega su tri osobe retestirane.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12:00 sati, registrirano je 125 novozaraženih osoba na prisustvo koronavirusa, iz Ljubuškog 88 (31 muška i 57 ženskih), Posušja 16 (pet muških i 11 ženskih), Gruda 13 (osam muških i pet ženskih) te Širokog Brijega osam (dvoje muških i šest ženskih) osoba.

Zapadnohercegovačka: Brojevi novozaraženih koronavirusom i dalje rastu

U protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa testirano je 257 osoba, od čega je 17 osoba retestirano.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12:00 sati, registrirana je 161 novozaražena osoba na prisustvo koronavirusa, iz Ljubuškog 79 (35 muških i 44 ženske), Širokog Brijega 42 (15 muških i 27 ženskih), Gruda 21 (deset muških i 11 ženskih) te Posušja 19 (pet muških i 14 ženskih) osoba.

U zadnjih 48 sati 208 novozaraženih koronom u Zapadnohercegovačkoj županiji

U proteklih 48 sati na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa testirano je 387 osoba, od čega je 12 osoba retestirano.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12:00 sati, registrirano je 208 novozaraženih osoba na prisustvo koronavirusa, iz Ljubuškog 106 (41 muška i 65 ženskih), Širokog Brijega 69 (31 muška i 38 ženskih), Gruda 22 (12 muških i deset ženskih) te Posušja 11 (pet muških i šest ženskih) osoba.

Vodeći britanski liječnik zaraznih bolesti: ‘Dolazi trenutak kada ćemo morati prestati tjerati ljude u izolaciju, covid prelazi u prehladu‘

Zahtjev da se ostane kod kuće sedam dana nakon što je test pokazao pozitivan rezultat na koronavirus - što je nova mjera u Ujedinjenom Kraljevstvu u odnosu na donedavnih 10 dana samoizolacije - uzrokuje kaos u cijelom gospodarstvu jer se javlja problem nedostatka osoblja i radnika, prenosi The Telegraph.

U posljednja 24 sata više novozaraženih osoba, najviše u Širokom Brijegu

U protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa testirano je 239 osoba, od čega je 14 osoba retestirano.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12:00 sati, registrirane su 74 novozaražene osobe na prisustvo koronavirusa, iz Širokog Brijega 44 (14 muških i 30 ženskih), Ljubuškog 22 (osam muških i 14 ženskih), Gruda pet (četvero muških i jedna ženska) te Posušja tri ženske osobe.

13 novozaraženih, 22. oporavljene osobe u Zapadnohercegovačkoj županiji

U protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa testirane su 42 osobe, od čega su četiri osobe retestirane.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12:00 sati, registrirano je 13 novozaraženih osoba na prisustvo koronavirusa, iz Širokog Brijega sedam (troje muških i četiri ženske), Ljubuškog četiri (dvoje muških i dvije ženske) te Posušja dvije ženske osobe.

U protekla 24 sata registrirano je 29 novozaraženih osoba

U protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa testirane su 104 osobe, od čega je sedam osoba retestirano.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12:00 sati, registrirano je 29 novozaraženih osoba na prisustvo koronavirusa, iz Širokog Brijega 19 (šest muških i 13 ženskih), Gruda šest (dvoje muških i četiri ženske) te Ljubuškog četiri (dvoje muških i dvije ženske) osobe.

U protekla 24 sata registrirano je 29 novozaraženih osoba

U protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa testirane su 103 osobe, od čega su tri osobe retestirane.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12:00 sati, registrirano je 29 novozaraženih osoba na prisustvo koronavirusa, iz Ljubuškog 23 (13 muških i deset ženskih), Širokog Brijega tri (jedna muška i dvije ženske) te Posušja tri muške osobe.

I istraživanje u Škotskoj sugerira da je omikron barem 66% blaži od delte: ‘Ovi podaci ohrabruju!‘

Novo istraživanje koje su proveli škotski znanstvenici sugerira da ljudi koji se zaraze omikronom imaju dvije trećine manji rizik od hospitalizacija u odnosu na delta varijantu virusa, piše Telegraph.

Autori studije, koja tek treba proći recenziju, tvrde da bi već 47 osoba u Škotskoj trebalo biti hospitalizirano, a u bolnicama ih je tek 15.

Pretplati se na RSS - Koronavirus