Kultura

Obuljen Koržinek u Grudama otvorila 56. Šimićeve dane

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek otvorila je u ponedjeljak u Grudama kulturnu manifestaciju 56. Šimićeve susrete posvećene jednom od najvećih hrvatskih književnika Antunu Branku Šimiću, ocijenivši manifestaciju posebno važnom te istaknuvši kako je posebno važno što rodne Grude nastavljaju njegovati tradiciju i time podsjećaju na doprinos bosanskohercegovačkih Hrvata kulturi

Otvorena velika retrospektivna izložba slika s likovne kolonije Didak

Jesenski dio ovogodišnje sezone Galerija Aluminij u Mostaru otvorila je u četvrtak navečer velikom retrospektivnom izložbom slika s likovne kolonije Didak, stvaranih u razdoblju od 2004. do 2017. godine. U suradnji s HKUD Didak župe Gradnići, Galerija Aluminij ugostila je 60 umjetničkih djela (59 slika i jednu skulpturu), od ukupno 50 slikara iz BiH, Crne Gore i Hrvatske koji su stvarali pod okriljem te kolonije.

Izložba polaznika dječje likovne radionice „Brijeg“

Večeras je u Narodnoj knjižnici Široki Brijeg održana izložba slika polaznika dječje likovne radionice u organizaciji likovne kolonije "Brijeg".

Na samom početku programa prisutne su pozdravili voditelji radionice Srećko Slišković i Anđelka Hrkać. U programu su još sudjelovali recitirajući pjesme Anamarija Zovko, Lana Ćavar, Lucija Čerkez, Dora Ćavar i Iva Bokšić.
 

Predstava „Fra Didak – Sebet nas i naše dice“ napunila kino „Borak“

Povodom obilježavanja  100. obljetnice kako je fra Didak Buntić odveo gladnu djecu iz Hercegovine u Slavoniju bratstvo svjetovnih franjevaca i framaša iz Širokog Brijega, u sjećanje na tu 1917. godinu, pripremilo je igrokaz o fra Didakovu životu i onome što se tada događalo.

Izabrani najbolji radovi na natječaju "Matičina nagrada 2017."

Ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg ove godine je organizirao literarni natječaj "Matičina nagrada 2017." u suradnji s Hrvatskim društvom Čuvari baštine Široki Brijeg. 
Povjerenstvo za ocjenu radova, koje je radilo u sastavu: Diana Zovko, Mirela Lovrić i Ana Skoko, sve profesorice hrvatskog jezika, nije imalo lagan zadatak jer je trebalo izabrati najbolje između 50 kvalitetnih radova koji su pristigli na adresu Ogranka Matice hrvatske.

Tamburaši su zasvirali u Kosači povodom 100. obljetnice spašavanja djece od gladi

Uz veliki tamburaški orkestar na koncertu su nastupili veliki župni zbor Kraljice Mira iz Međugorja, mezzosopranistica Monija Jarak, bariton Karlo Milićević, Marija Čolak, Darija Ramljak i Dražen Šego, a sve pod dirigentskom palicom maestra Alana Bjelinskog.

Cjelovečernji koncert je središnji događaj višednevne Tamburaške rapsodije u Hercegovini koja će u Međugorju okupiti 100 tamburaša iz cijele Hrvatske pod dirigentskom palicom maestra Alana Bjelinskog.

Pretplati se na RSS - Kultura