Kupres

Muškarac preminuo tijekom skijanja na Kupresu

Na kupreškom skijalištu danas se dogodio nesretan slučaj kad je stariji čovjek dok je skijao dobio srčani udar i umro. Njega su dovezli do hotela “Adria”, a liječnici su konstatirali smrt na licu mjesta. Dežurni operativni policajac iz Policijske uprave Kupres kazao je da su policijske patrole na mjestu događaja. 

Sinjski alkari na kupreškoj Čajuši održali snježnu alku

Prva Alka na snijegu održana je u subotu na skijalištu Čajuša kod Kupresa, a pobjednik je bio alkar Marko Vrca, izvijestili su u nedjelju tiskani mediji u BiH.

Konje su alkari zamijenili skijama a svakog natjecatelja uz zvuke trube najavljivao je službeni voditelj. Ski-alku podržalo je Viteško alkarsko društvo Sinj i nazočili su joj članovi Uprave, među njima i zapovjednik alkara arambaša Ivo Vukasović.

Kupres se sprema za veći broj skijaša

Pripreme za zimsku turističku sezonu u SRC ''Čajuša'' na Kupresu su već u tijeku. Vlasnik i direktor SRC 'Čajuša' Zvonko Bagarić istaknuo je u razgovoru za Radio Tomislavgrad kako planiraju pojačati vertikalni transport, odnosno izgradnju novih liftova za povećanje kapaciteta prijevoza skijaša te sve staze prekriti umjetnim snijegom, jer je iz godine u godinu skijanje sve popularnije.

Olujno nevrijeme pogodilo Livno i Kupres, vjetar prevrnuo kamion

Snažno olujno nevrijeme praćeno obilnom kišom i jugom pogodilo je Livno u utorak. Foto: Livno-online / Olujno nevrijeme pogodilo Livno Olujni vjetar lomio je grane . Također, vjetar je pomicao i kontejnere, piše livno-online.

Olujno nevrijeme pogodilo Livno Vjetar je prevrnuo i jedan kamion na Kupresu, što dovoljno govori o njegovoj jačini. 

 

Branitelj prekidao govor na Kupresu 'Moja su u Njemačkoj, a djeca Borjane Krišto i Dragana Čovića su se sva uhljebila

Na Kupresu je danas obilježena 25. godišnjica oslobođenja Kupresa. Tom je prigodom slavljena sveta misa u crkvi Svete obitelji, a potom je održana svečana akademija.

Tijekom govora generala Stanka Baje Sopte jedan od branitelja prekinuo je njegov govor.

Bila je to vrlo ružna i neugodna scena, neuobičajena za ovakve prilike i slatkorječive govore.

Branitelj koji se pobunio rekao je sljedeće:

Svečano obilježena 25. obljetnica oslobođenja Kupresa

Danas je svečano obilježena 25. obljetnica oslobođenja Kupresa i 13. obljetnica dana Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata HR HB. Svečanost su organizirali Udruge proistekle iz Domovinskog rata općine Kupres, Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata HR HB i Općina Kupres, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora (HNS).

Medvjedi sve češći 'gosti' na ulicama Kupresa

Služba za društvene djelatnosti, opću upravu, imovinsko-pravne poslove općine Kupres upozorava svoje građane da se u užem središtu grada pojavljuju medvjedi u ranim večernjim satima te pozivaju mještane da obrate pažnju na svoje kretanje izvan osvijetljenih područja.

Tijekom proteklih dana u večernjim satima medvjed je naime primijećen u parku i nakon dojave građana samoinicijativno je pokrenuta hajka lovočuvara, lovaca i građana.
 

Medvjed ulazi u uže gradsko područje Kupresa, što ako napadne djecu pitaju se stanovnici?

Kupreški pčelari uputili su otvoreno pismo federalnom ministru poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudinu Dediću u kojem ga upozoravaju kako u proteklom razdoblju nije učinjeno ništa kako bi se pčelari, ali i sami stanovnici Kupresa zaštitili od medvjeda koji se u posljednje vrijeme sve više približavaju naseljenim mjestima u toj općini.

Pčelari u otvorenom pismu podsjećaju da je Zakonom o lovstvu mrki medvjed zaštićen u uzgojnim područjima, a jedno od tih područja je i općina Kupres.

Nakon medvjeda i vukovi se približavaju kućama na Kupresu

Nakon medvjeda koji su prošlog tjedna uništavali pčelinjake po općini Kupres, stanovnici nekih sela u toj općini upozoravaju i na sve učestaliju pojavu vukova u blizini obiteljskih kuća. Tako članovi obitelji Cvijanović navode da se u kupreškom naselju Olovo u lipnju ove godine medvjed dva puta pojavio blizini kuća, a u zadnjih tjedan dana vuk je oko obiteljskih kuća viđen nekoliko puta usred dana.

Pretplati se na RSS - Kupres