Livno

Prve trojke nakon 7 godina: Na svijet došle Marija, Sofija i Lucija

Jučer su, nakon punih sedam godina, na Ginekološko-porodiljnom odjelu Županijske bolnice u Livnu rođene trojke. Majka trojki Katarina Lovac iz sela Grborezi znala je već od desetog tjedna trudnoće da nosi trojke, no osjećaj je, kaže, nestvaran. Još je pod dojmom, tek prebačena u sobu sa svojim djevojčicama, Marijom, Sofijom i Lucijom, piše Večernji list BiH.  Kod kuće ih čekaju trogodišnji sinčić i suprug. Pitamo kako će se snaći i ima li pomoć.

Sedam beba

Privlačenje gostiju na vožnju qaudovima ujedno znači i dolazak turista u Livno

„Jedna djevojka iz Bijeljine mirno je sjedila na našem quadu kada joj se približio jedan stariji divlji konj, mislim da je osjetio opuštenost i smirenost kojom je zračila. Približio je svoju glavu njezinom licu i u tom položaju ostao preko 15 minuta, nakon čega je pustio četiri suze.. Svi smo bili u šoku, a djevojka je samo počela plakati. Taj prizor i tolika količina emocije ne može se riječima opisati.“ Priča nam Zvonimir dok smo sjedili na pauzi od vožnje quadovima s pogledom uprtim u krdo divljih livanjskih konja.

Livno jedanaesti dan bez novooboljelih od koronavirusa

Ravnateljica Županijskog zavoda za javno zdravstvo Hercegbosanske županije (HBŽ) dr. Dijana Mamić epidemiološku situaciju u HBŽ-u ocijenila je stabilnom. Do sada je na području HBŽ-a evidentiran 41 slučaj covida-19, jedan slučaj završio je smrtnim ishodom, pet osoba se vodi kao izliječeno, dok je aktivno još 35 slučajeva. 

BiH se se oprostila od četvero mladih poginulih kod Livna

Livanjski kraj od četvrtka navečer zavijen je u crno, nakon što je četvero mladih izgubilo živote u teškoj prometnoj nesreći na magistralnom putu kod Livna. Ovo je tragedija koja se u Livnu ne pamti, a posebno je teška s obzirom na to da su poginuli bili 20-godišnjaci i činjenice da se dogodila usred pandemije, pa su danas pokopani Ivana Rimac (19), Slavica Vujeva i Vlado Vujeva (20), te Jozo Matković (21), piše Radiosarajevo.

Nova žrtva koronavirusa u BiH: Umro muškarac iz Livna

Danas je u bolnici u Livnu preminuo 83-godišnjak kod kojeg je ranije potvrđen koronavirus. Ovu informaciju za Klix.ba je potvrdila ministrica zdravstva u Vladi Hercegbosanske županije Vasilija Broćeta. Stariji muškarac je bio hospitaliziran u livanjskoj bolnici, a koronavirus mu je potvrđen nakon kontakta s prvozaraženom osobom u tom gradu. 

Livno zavijeno u crno: Sprovod četvero mladih bit će na Uskrs

Livanjski kraj od četvrtka navečer zavijen je u crno nakon što su četvero mladih izgubili živote u teškoj prometnoj nesreći na magistralnom putu kraj Livna.

Od njih četvero, troje su bili iz istog sela, Strupnića, dok je jedan bio iz Čelebića. Gradonačelnik Livna danas je proglasio Dan žalosti u Livnu.

Sprovod svih četvero poginulih bit će u na Uskrs u nedjelju, svi će biti sahranjeni u svojim selima, a zbog pandemije korona virusa, na sprovodu će smjeti biti samo najuža obitelj.
 

Livnjaci pokorili YouTube: Zarađuju više od državnih službenika

"Jure i Mate" na YouTubeu, ali u stvarnom životu oni su tri obična mladića u dvadesetima. Luka Mamuza, student pete godine odnosa s javnošću, Ivan Šagolja, student glazbene pedagogije u Mostaru i "treći kotač" te budući učitelj razredne nastave Zdravko Grgić Grga. Matematički nema smisla, ali njihov humor itekako ima. Na svom kanalu imaju skoro 73 tisuće pretplatnika, a pojedini videi prelaze i preko milijun pregleda.

Livno će se riješiti starih i odbačenih autoguma

Na lokalitetu Krug planine nekontrolirano su odlagane velike količine starih guma Šumsko gospodarsko društvo "Hercegbosanske šume" d.o.o. Kupres najavilo je realizaciju projekta sanacije deponija starih guma na području Krug planine te sanaciju odlagališta otpada na Tušnici. Po riječima voditeljice projekta Vesne Mihaljević, ukupna vrijednost projekta sanacije odlagališta starih guma te sanacije odlagališta otpada na Tušnici uz pošumljavanje te lokacije iznosi 103.000 maraka.

Čuvena livanjska motorijada: Bajkeri preplavili Livno

U organizaciji Moto kluba "Vukovi" iz Livna od 2. do 4. kolovoza na izletištu Krivi Vir pored Livna održava se 18. Moto susret koji je okupio veliki broj zaljubljenika u motore kako iz BiH tako i iz regije. 

U Livno su došli kako bi se zabavili i sudjelovali u bajkerskim igrama dok je za sve ostale posjetitelje otvorena mogućnost kampiranja i kupanja u rijeci Sturbi, ističu organizatori. 

Pretplati se na RSS - Livno