Ljetovanje

Hrvatska u lipnju zabilježila pola milijuna noćenja, narednih dana očekuju više od 160 tisuća novih turista

U susjednoj Hrvatskoj trenutno se odmara nešto više od 65 tisuća gostiju, a preko aplikacije Enter Croatia najavljen je dolazak 160 tisuća novih u sljedećih nekoliko dana.
Ovo su podaci Ministarstva turizma, a njegov sekretar Tonći Glavina kazao je medijima da se očekuje dolazak i većeg broja jer pomenuta aplikacija, projekt dva vladina ministarstva, još mnogim turističkim radnicima nije poznata.

Nijemci na Googleu za odmor najviše pretražuju Hrvatsku

Pretražujući na Googleu destinacije za godišnje odmor, Nijemci u posljednjih 90 dana, a još više unatrag nekoliko dana, najviše pretražuju Hrvatsku. Nijemci u posljednjih 90 dana i posebice u zadnja dva tjedna na Googleu ključnim riječima poput kuća za odmor, kampovi ili godišnji odmor puno više pretražuju Hrvatsku nego Španjolsku, Italiju ili Grčku, pokazalo je istraživanje agencija Arbona.

Odmor na Jadranu sve nedostižniji, obitelji za tjedan potrebne tri plaće

Iako vremenske prilike i ne odaju takav dojam, bliži se sezona godišnjih odmora i izbora destinacija za ljetovanje. Građanima BiH već godinama najpoželjnije destinacija za godišnji odmor su Turska i Jadran, piše Večernji list BiH. Turističke agencije pripremile su različite ponude pa i za građane koji nisu “dubokog džepa”, i to na kredit. Ipak, najveći broj odlučuje se za bliže destinacije, i to vlastitim automobilom. 

Društvenim mrežama šire se ponude za besplatan smještaj na Jadranu

Hrvati su još jednom pokazali veliko srce i ovoga puta ponudili siromašnim obiteljima besplatno ljetovanje.
Naime, Ines Švraka Baraković ponudila je apartman u Zatonu i tako usrećila dvije obitelji. 

"Ja sam to napravila samo zato da se neki klinci koji nikad nisu vidjeli more okupaju i uživaju, a i roditelji koji nisu u mogućnosti pruže takvu vrstu radosti svojoj djeci", rekla je za Vijesti.hr gospođa Švarka Baraković. 
 

Accuweather objavio ljetnu prognozu: Evo kakvo vrijeme predviđaju

Prema ljetnoj prognozi AccuWeathera, većina Europe može očekivati sušnija ljeta od prosjeka, no na jugu Italije kao i na Balkanu će biti kiše više od prosjeka zahvaljujući nevremenima koja će se ponavljati.  Pišu i kako su na tim područjima moguće snažne oluje, no najviše problema stvarat će poplave.  Rim, Napulj, Tirana, Sofija i Bukurešt bit će izloženi riziku oluja koje će se sporo kretati i zbog kojih će doći do opasnih poplava.

Agencije nude: Bh. građani već znaju gdje će ljetovati!?

Navike bh. građana već odavno su se počele mijenjati kad je riječ o putovanjima. Dok su se nekada rezervirali samo aranžmani za ljetovanja i zimovanja, danas je sve više onih koji se odlučuju putovati i u ostalim razdobljima, piše Večernji list BiH. Dok su još u tijeku šoping-putovanja, agencije su se potrudile obogatiti svoje ponude za 8. ožujka, a ima i onih koji ljubitelje putovanja obasipaju ponudama egzotičnih ljetovanja, i to po povoljnim cijenama. 

Pazite što pišete po društvenim mrežama ako idete na odmor!

Bliži se vrijeme godišnjih odmora, a gradske ulice sve supraznije i gradske ulice diljem zemlje su prazne. Ljeto je počelo i, tko god je mogao, otišao je nekamo na odmor.

Kuće i stanovi polako ostaju prazni, a upravo to provalnicima daje vjetar u leđa. Poznato je kako provalnici najčešće upadaju u stanove građana koji odu na more ili otputuju negdje izvan grada.

Pretplati se na RSS - Ljetovanje