Ljubuški

Poduzeće u Ljubuškom zapošljava 30 radnika za šivanje "korona-maski", milijunska potražnja u BiH i vani

Herecegovci su uvijek znali doskočiti potrebama tržišta, tako je i pandemija koronavirusa šansa za zaradu i poslovni uspjeh. Firma Arox d.o.o. iz Ljubuškog zbog milijunske potražnje za maskama zapošljava 30 novih radnika.

Kako za Klix.ba kaže Ante Brkić, direktor ljubuške kompanije koja se bavi proizvodnjom tekstila, u prvoj "turi" zapošljavaju 30 radnika, a u narednoj još i više.

U Ljubuškom svečano otkiven 'Spomenik majci'

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, danas je u Ljubuškom svečano otkrio spomenik pod nazivom “Spomenik majci”. “Spomenik majci” blagoslovio je apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini, nadbiskup Luigi Pezzuto. Spomenik je otkriven u sklopu obilježavanja Dana grada Ljubuškog 2020. godine i trajno obilježava sjećanje na žrtve majki i njihovu svijetlu pobjedu, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

 

Obilježen Dan hrvatskih branitelja u Ljubuškom

U sklopu obilježavanja Dana Grada Ljubuškog, u subotu je, u organizaciji Odbora za branitelje Grada Ljubuškog, uz molitvu i polaganjem vijenaca na Trgu Franje Tuđman obilježen Dan hrvatskih branitelja. Uime Odbora za branitelje Grada Ljubuškog Ivan Prlić je podsjetio na doprinos poginulih branitelja. -Ponosom obilazimo mjesta gdje su bili naši branitelji za vrijeme Domovinskog rata i gdje se s poštovanjem govori o doprinosu koji su dali, a posebno doprinosu naših poginulih branitelja - naglasio je Prlić.

Ljubuški dočekao srebrne rukometaše, pogledajte kako je bilo

S velikom ljubavlju, ponosom i poštovanjem Ljubuški je dočekao, pozdravio i izrazio zahvalnost i poštovanje svojim mladim momcima, srebrnim rukometašima, koji su ih proteklih dana oduševljavali i radovali i pronosili njihov grad diljem Europe i svijeta. Gradska sportska dvorana bila je prepuna Ljubušaka svih uzrasta, ali i posjetitelja iz drugih mjesta u Hercegovini, koji su zadivljeni njihovim uspjehom i postignućem.

U utorak izložba članova Foto kluba Fokus "Ljubuški čuvari svjetla"

Grad Ljubuški i Foto klub Fokus Ljubuški imaju čast i zadovoljstvo pozvati Vas na izložbu dobrih emocija i lijepih prizora našeg grada “LJUBUŠKI ČUVARI SVJETLA” koja će se održati u utorak, 30. srpnja 2019. godine s početkom u 20 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana iza zgrade Gradske uprave. Izložba fotografija održava se u sklopu manifestacije "Ljubuško ljeto 2019." povodom proglašenja Grada Ljubuškog.

Ljubuški od danas postao grad, nije više općina

Ljubuški je danas postao grad usvajanjem Privremene statutarne odluke na sjednici Općinskog vijeća Ljubuški.
Tim povodom, danas je u Hotelu “Bigeste” održana i prigodna svečanost na kojoj je gradonačelnik Nevenko Barbarić govorio o povijesnoj i kulturnoj baštini Ljubuškog na temelju koje je Ljubuški dobio status grada.

Podsjetio je na povijest Ljubuškog i njegov povijesni značaj.

Čapljina i Ljubuški postali gradovi

Općine Čapljina, Ljubuški, Gradačac, Visoko, Gračanica, Srebrenik i Živinice  administrativno će biti proglašeni gradovima.  To su omogućili zakoni koje je na današnjoj sjednici usvojio većinom glasova Dom naroda Federalog parlamenta, ponaosob za svaku od ovih sedam općina odnosno gradova u Federaciji BiH. 

FBiH dobiva sedam novih gradova, među njima Ljubuški i Čapljina

Zastupnički dom Parlamenta FBiH na današnjoj bi sjednici trebao donijeti niz odluka. Čak sedam općina trebalo bi dobiti status grada. Čapljina, Ljubuški, Gradačac, Visoko, Živinice, Gračanica i Srebrenik općine su kojima Zastupnički dom treba odobriti promjenu statusa, piše Večernji list BiH.

Dan općine: U Ljubuškom napravljeno više od planiranog

''Žalosti nas činjenica što dio naših sugrađana i dalje odlazi i to je ono što nas zabrinjava i opterećuje, svjesni da nema jednostavnih i brzih rješenja pogotovo u ovakvim političkim prilikama u kakvim mi živimo i radimo'', rekao je ljubuški načelnik Nevenko Barbarić na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Ljubuški povodom obilježavanja Dana općine. Barbarić je uz pomoć video projekcije podnio izvješće o učinjenom u proteklom razdoblju te je prezentirao planove za tekuću godinu.

U Ljubuškom i Grudama voda nije za piće

Zbog obilne kiše koja je padala posljednjih dana došlo je do zamućenja vrela rijeke Vrioštice, pa time i vodozahvata vodovoda Ljubuški. Pregledom je utvrđeno da mutnoća prelazi granicu dozvoljenu pravilnikom, odnosno da prelazi vrijednosti dozvoljene za vodu za piće, stoga se preporuča prokuhavanje. Laboratorijske kontrole obavljaju se redovito i javnost će biti obaviještena o ispravnosti i mogućnosti korištenja vode za piće. Osim u Ljubuškom, ni voda u Grudama nije za piće te u tamošnjem vodovodu preporučuju prokuhavanje

Pretplati se na RSS - Ljubuški