Martina Mlinarević

Mlinarevićka 'ispucala' još jedan niz svojih gluposti, u hercegovačku žlibinu se ne kani vraćati

Martina Mlinarević, veleposlanica BiH u Češkoj, izjavila je da nikad nije čula da su ona i njezina obitelj Hrvati.

Ja mogu otići bilo gdje, ali ja sam 100 % Herka (Hercegovka – op. red.) prije svega – kazala je rođena Ljubušanka za LIMITless Deutsche Welle-a.

Ne osjeća se Hrvaticom

Na upit zašto se ne osjeća Hrvaticom odgovara:Zbog mog tate. Mi smo rođeni u Ljubuškom, čitav život smo živjeli u Ljubuškom. Ja nikada u životu nisam čula da smo mi Hrvati.

Martina Mlinarević zbog smrti Bekima Sejranovića spustila zastavu na pola koplja, slijedi joj kazna

Veleposlanica Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici Martina Mlinarević, poznata  kao radikalna ljevičarka i medijski eksponirana spisateljica, zbog smrti pisca Bekima Sejranovića spustila je u petak navečer zastavu BiH na pola koplja, a zbog tog čina bi protiv nje mogao biti pokrenut disciplinski postupak u Ministarstvu vanjskih poslova te zemlje

Veleposlanica Mlinarević će od svoje plaće donirati neke ustanove, no nije željela tajno pa je objavila na facebook profilu

Novopečena veleposlanica Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici Martina Mlinarević odlučila je da kontinuirano od svoje plaće pomaže Memorijalni centar u Srebrenici.
"Od svoje buduće plaće odlučila sam trajnim nalogom da se sredstva s iste svakog mjeseca do kraja mog mandata skidaju za tri meni neizmjerno važne ustanove/udruženja i oboljelu djecu. Prva od njih - Memorijalni centar Srebrenica", napisala je na svom Facebook profilu nova veleposlanica.

Martina Mlinarević u siječnju preuzima veleposlaničku dužnost u Pragu

Nakon što je danas uspješno okončan završni razgovor imenovane veleposlanice BiH u Češkoj Republici Martine Mlinarević ona bi sredinom siječnja trebala preuzeti veleposlaničku dužnost u Pragu.
Današnjem razgovoru u Velikoj dvorani Ministarstva vanjskih poslova BiH prisustvovali su brojni dosadašnji veleposanici, šefovi odsjeka i zasposlenici ministarstva.

Imamo video iz vremena kad je Mlinarević bila Širokobriježanka i bila je protiv Komšića, Lijanovića, preglasavanja Hrvata

-Ja nemam problema sa Sarajevom. Imam problem s medijskim Sarajevom. Problem sa Sarajevom koje dopušta da jedan Bakir Hadžiomerović na javnoj televiziji moj Široki Brijeg naziva hramom fašizma, a Širokobriježane pogrdno Lištičanima. Imam problem sa Sarajevom koje konstantno preglasava volju hrvatskog naroda.

Mlinarevićka ima samo srednju školu a za veleposlanicu treba imati fakultetsko obrazovanje

Martina Mlinarević imenovana je za veleposlanicu još u travnju ove godine. Zadnjih nekoliko tjedana kruže glasine o tome kako bi moglo doći do poništenja imenovanja zbog neodgovarajuće stručne spreme. Ipak, službene potvrde o tome nije bilo. 

Danas se na društvenim mrežama pojavio dokument, točnije, službena bilješka o ovome slučaju. 

U njemu su navedene činjenice o ovome slučaju, a očekuje se kako će se tijekom sutrašnjeg dana nadležna institucija i službeno očitovati o ovome slučaju. 

Mlinarević kaže da je u Hercegovini doživjela linč i da se preselila u Sarajevo

"Nažalost i na radost moju, Hercegovka je ono što ja jesam i što sačinjava moje biće'', kazala je  Martina Mlinarević, književnica i kolumnistica za N1 govoreći o uvredama koje trpila posljednju godinu dana od, kako kaže, svojih Hercegovaca; o bitki sa bolešću koju je pobijedila, novoj knjizi koja je, smatra, najiskrenija do sada. Sankcioniranje Martina danas živi u Sarajevu, nakon što je u rodnoj Hercegovini doživjela linč: ''Na popisu stanovništva sam se tako izjasnila jer je to moj identitet.

Mlinarevićka ipak postala političarka i prihvatila biti Komšićeva izabranica za veleposlanicu u Češkoj

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine donijelo je odluku o imenovanju veleposlanika i konzula naše zemlje u svijetu.  Aida Smajić bit će imenovana za veleposlanicu BiH u Srbiji, Branimir Jukić bit će veleposlanik BiH u Crnoj Gori, u Hrvatsku će Aleksandar Vranješ, a Dragan Jaćimović će u Skopje.  Prema odluci Predsjedništva, Elvira Dilberović raspoređena je u Veleposlanstvo BiH u Švedskoj, Sidik Spahić ide u Egipat, Tarik Bukvić u Kinu, Igor Žontar u Vatikan, a Danka Savić u diplomatsko predstavništvo naše zemlje u Španjolskoj.

Pretplati se na RSS - Martina Mlinarević