Mate Rimac

Rimac: “Sve će se totalno promijeniti, kompletna slika industrije”

Za deset godina većina vozila bit će autonomna, povezana, električna i dijeljena, što je prilika i za Hrvatsku jer se stvaraju novi poslovni modeli, rekao je u petak vlasnik Rimac Automobila Mate Rimac, na konferenciji “Elektromobilnost i autonomna vozila”.

Videokonferenciju je u petak organiziralo Znanstveno vijeće za tehnološki razvoj Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Rimac od početka koronakrize zaposlio oko 150 ljudi: 'Od moje tvrke više koristi ima država nego ja osobno'

Osnivač i izvršni direktor Rimac Automobila Mate Rimac rekao je u četvrtak da je ta tvrtka od početka koronakrize do sada zaposlila oko 150 ljudi, a naznačio je da je u skorijoj budućnosti očekuju “neke nove investicije”.

Vozila ‘Made in Croatia’ ići će na svjetska tržišta: Hrvatska bi mogla postati automobilska sila

Povjerenje investitora Rimac kreće od nule, s novim idejama, tehnologijama i svježim novcem i sigurno je da ćemo u sljedećim godinama vidjeti brojne automobile koji će na svjetsko tržište ići pod oznakom Made in Croatia.

Hrvatska: Mate Rimac je gospodarstvenik godine, dodijeljene i ostale nagrade

Za čitatelje i žiri dileme nema – Mate Rimac gospodarstvenik je godine u Hrvatskoj i prema mišljenju publike i prema mišljenju stručnjaka. Titulu je ponio na dodjeli najprestižnije poslovne nagrade u zemlji “Gospodarstvenik i gospodarski događaj 2019.” koji već četvrti puta organiziraju Večernji list i Poslovni dnevnik.

Za 100 eura svatko može postati suvlasnik tvrtke Mate Rimca

Tvrtka Greyp Mate Rimca, koji je poznat po razvoju luksuznih električnih automobila u sklopu tvrtke Rimac Automobili, u ponedjeljak u podne započela je zanimljivu digitaliziranu ponudu potencijalnim ulagačima. Naime, nakon što je Mate Rimac svojim automobilima već izazvao popriličnu pozornost ulagača u svijetu, sada s električnim biciklima Greyp svakome nudi mogućnost da postane suvlasnik. Jedan od trenutnih suvlasnika Greypa je Porsche, koji drži 11 posto, piše Index. 

Budući milijarderi? Mate Rimac među 4 najuspješnija mlada poduzetnika istočne Europe

Njihovo poslovanje uvijek je na putu prema gore.
Osnivač Rimac Automobila Mate Rimac našao se na listi najuspješnijih mladih poduzetnika i budućih milijardera na području istočne Europe koju je objavio Slavorum.

Društvo mu pravi Branko Milutinović iz Srbije kao osnivač Nordeusa, kompanije za razvoj mobilnih igara koja slovi za jednu od najbrže rastućih u Europi. Milutinović je osim po inovacijama poznat i po humanitarnom radu diljem Srbije.

 

Vlada Rimcu nudi poticaje, a možda i zemljište za kamp

Dvije godine uložio je mladi inovativni poduzetnik Mate Rimac u razvoj strategije za privlačenje automobilske industrije u Hrvatsku, a projekt koji je prezentirao Vladi zamišljen je kao podloga za nove mjere konstruirane upravo za taj sektor, piše Marina Šunjerga za Večernji list.

Inspiraciju je pronašao u najuspješnijoj zemlji u tom sektoru – Slovačkoj. Tajming je izvrstan s obzirom na to da se u ovom trenutku razmatra kako pojačati razvoj tehnologije električnih automobila za novo stoljeće.

Poticaji veći od 15 posto

Pretplati se na RSS - Mate Rimac