Metković

Za 28 minuta hitnom iz Metkovića do Mostara, spasili mu život

Prošle nedjelje 73-godišnjak iz Metkovića doživio je moždani udar te je vozilom Hitne pomoći za 28 minuta prevezen u SKB Mostar. To je prvi pacijent s juga RH koji je, zahvaljujući sporazumu Ministarstva zdravstva i SKB-a Mostar, prevezen u ovu ustanovu, javlja Metkovic-news.

Samo nekoliko dana od potpisivanja sporazum, kojim je hitnim pacijentima iz doline Neretve i vrgorskog kraja omogućeno medicinsko zbrinjavanje u Mostaru, pokazao se opravdanim.

“Zlatni sat”

Zapuštena goveda i krave tumaraju po cesti, ugibaju u kanalima i čine milijunsku štetu poljoprivrednicima

Stočar Dragan Bezer, čije krave i ovce lutaju bez ikakve kontrole dolinom Neretve i koje će, zbog pojave zarazne bolesti bruceloze, najvjerojatnije morati po neretvanskim brdima i močvarama sakupljati vojska, priveden je u ponedjeljak navečer u Policijsku postaju Metković jer je pucao u tele. Ovo je za Slobodnu Dalmaciju potvrdilo nekoliko osoba koje su vidjele da je Bezer pištoljem usmrtio tele, te su o tome obavijestili policiju i veterinarsku inspekciju.

Bankarski trojac iz Metkovića osumnjičen za krađu milijuna pušten na slobodu

Istražni zatvor za troje osumnjičenih djelatnika banke koje se tereti da su oštetili poslovnicu RBA u Metkoviću za preko pet milijuna kuna ukinut je danas, doznaje Dubrovački dnevnik, a informaciju je potvrdio glasnogovornik Županijskog suda u Dubrovniku Pero Miloglav.

Istražni zatvor je ukinut jer su svi svjedoci ispitani pa opasnost na utjecaje na svjedoke više ne postoji.

 

Uhićen trojac koji je opelješio banku u Metoviću, privedene dvije žene i jedan muškarac

Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dvije ženske osobe u dobi od 44 i 38 godina i jedna muška osoba u dobi od 57 godina sumnjiče se za dva kaznena djela i to „Zlouporabu položaja i ovlasti“ i kazneno djelo „Krivotvorenje službene ili poslovne isprave“.

U Metkoviću održana tradicionalna smotra Sveučilišta u Mostaru

Tradicionalna smotra Sveučilišta u Mostaru održana je u dvije škole u Metkoviću, u Gimnaziji Metković i u Srednjoj školi Metković s ciljem upoznavanja maturanata s fakultetima i studijskim programima koje mogu studirati na SUM-u.

Pomoćnica rektora za nastavu, studente i pravna pitanja Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Vesna Kazazić je istaknula kako SUM, na ovaj tradicionalan način održavanja smotre, želi pomoći maturantima u donošenju važne odluke, u odbiru studija koji žele upisati.
 

Službeno je: Maleni Gabrijel preminuo je zbog liječničkog propusta

Oko slučaja malenog Gabijela Bebića iz Metkovića i krivca zaslužnog za njegovu preranu smrt već se tjednima ne stišava buka. No sada je konačno i stigao nalaz komisije Hrvatske liječničke komore. Nalazan je napravljen na temelju dostavljene dokumentacije nakon iskaza liječnika koji su sudjelovali u medicinskom zbrinjavanju dječaka iz Metkovića, prenosi RTL.   

Grad Metković zabranio prolazak turističkim autobusima preko Doljana, određeni drugi prijelazi

Grad Metković je u suglasju s Ministarstvom pomorstva, prometa i infrastrukture, Ministarstvom unutarnjih poslova i Hrvatskim cestama od 10. svibnja do 30. listopada zabranio prometovanje kroz Metković turističkim autobusima prema MCGP Metković (Doljani).

1.Turistički autobusi koji iz pravca Dubrovnika idu u pravcu BiH (a ne uključuju dio svog programa na području TZG Metkovića) preusmjeravati će se u Opuzenu (petlja) na granični prijelaz Nova Sela, i to putem Čvora Ćeveljuša.

Pretplati se na RSS - Metković