Mobiteli

Pet jeftinijih pametnih telefona koji bi ove godine mogli ugodno iznenaditi

Prema trenutnim najavama, ovo je njih pet na koje svakako trebate obratiti pozornost ove godine.
Svake godine razni svjetski proizvođači na tržište izbaci na desetke novih modela pametnih telefona. Prema trenutnim najavama, ovo je njih pet na koje svakako trebate obratiti pozornost ove godine.

Xiaomi Pocophone F2

Prosječni korisnik je u 2018. proveo više od mjesec dana na svom smartphoneu

Tijekom 2018. godine, prosječni građanin proveo je na svom smartphoneu i tabletu čak 36 sati. To su rezultati istraživanja eMarketer i odnosi se na Sjedinjene Američke Države, ali se ova statistika lako može kopirati na Europu, pa čak i ostatak svijeta.

Prosječni stanovnik SAD-a dnevno potroši 2 sata i i 23 minute koristeći pametni telefon. Ako se na to dodaju tableti i drugi uređaji onda dobijemo cifru od 3 sata i 35 minuta dnevno, što je u prevodu 36,4 dana godišnje.

Mobiteli u školama u BiH: Zabraniti ih potpuno ili ograničiti uporabu

Korištenje mobitela na nastavi postala je sasvim normalna aktivnost učenika širom svijeta pa i u našoj zemlji. Problem nastaje kada na taj način ometaju i ugrožavaju obrazovni proces, što se, kako piše Klix.ba događa gotovo svakodnevno.  Ne postoje jasno propisani pravilnici o korištenju mobitela u osnovnim i srednjim školama u Federaciji BiH, dok je u RS-u nešto drugačija situacija.

U BiH od 100 stanovnika, 97 koristi mobilni telefon

Od 100 građana Bosne i Hercegovine, njih 97 koristi usluge mobilne telefonije, pokazuje statistika Regulatorne agencije za komunikacije (RAK). 

U BiH je zaključno sa 31.12.2017. godine bilo 3.440.085 korisnika telefonskih usluga u mobilnoj telefoniji, pokazuju podaci RAK-a, izvještava Indikator.ba. 
Većina pretplatnika, nešto manje od tri četvrtine (73,9 posto), su pre-paid korisnici, a ostalo su post-pad korisnici. 

Pogledajte greške koje svi radimo, a štete našim mobitelima

Vjerujemo da mu malo vode neće naštetiti
Možda se čini banalno, ali – čuvajte svoje uređaje od vode. Ako se ipak dogodi da su upali u vodu, nemojte odmah posezati za rižom, najprije izvadite bateriju jer je ona najosjetljivija, potom SIM i memorijske kartice. Tek tada možete tražiti rižu i u nju zakopati svoje blago.

Isto upozorenje vrijedi i za područja i prostorije s visokim postotkom vlage u zraku, kao što su saune jer uređaj može povući vlagu, čak i ako su vodootporni.

Veliki proizvođač pametnih telefona u problemima, otpušta 1500 radnika

Proizvođač pametnih telefona HTC planira u Tajvanu ukinuti 1.500 radnih mjesta, što je oko četvrtine globalne radne snage te tehnološke kompanije.

Smanjenje broja radnih mjesta dio je "usklađivanja resursa" diljem organizacije, navodi se u priopćenju tvrtke.

Tajvanska tvrtka u posljednje je vrijeme bilježila tromjesečne gubitke zbog žestoke konkurencije u segmentu pametnih telefona, gdje se između ostalih izdvajaju Apple i Samsung.

Držite mobitel na ovim mjestima? Sada je pravo vrijeme da prestanete

U džepu
Premda je vrlo udobno i dosta ljudi to čini, nositi telefon u stražnjem džepu hlača nije preporučljivo jer telefoni imaju zaslone osjetljive na dodir pa vrlo lako mogu nazvati broj za hitne slučajeve, a da niste svjesni. Čak 30 posto hitnih poziva su slučajni. Ako često osjećate bol u trbuhu i nogama to može biti posljedica nošenja telefona u džepu. Možete ga lako zaboraviti i slomiti ili izgubiti.

Pretplati se na RSS - Mobiteli