Mostarsko Blato

Odlična priča iz Hercegovine: Posjetili smo plantažu od 300 000 rajčica u blizini Širokog Brijega

Hercegovina je zemlja koja u svojim nizinskim predjelima ima odličnu klimu ali i zemlju za uzgoj raznih kultura. Nakon revolucije sa smiljem koja i nije baš pokazala pretjerani poslovni uspjeh s obzirom na loš i neorganiziran otkup kao i odsustvo bilo kakvih jačih igrača koji bi se aktivno uključili i pomogli poljoprivrednicima barem u smislu otkupa, u Hercegovini se u javnosti pojavila informacija o suradnji  poznate hrvatske prehrambene tvrtke Podravka i  braniteljskih udruga i braniteljskih zadruga.

Usahla poljoprivreda na Mostarskom Blatu, poljoprivrednici čekaju bolje dane

Da bi neka zemlja bila bogatom i uređenom mora se složiti niz pojedinosti od ekonomskih do onih političkih. Također, da bi neka zemlja bila gospodarski jaka i prosperitetna mora imati razvijen poljoprivredni sektor. Ne treba ni spominjati da je taj sektor razvijen u bogatim zemljama zapada i tamošnji poljoprivrednici sigurno dobro žive od svojeg posla.

Akumulacija na Mostarskom Blatu: Na 400 duluma zemlje prikupit će se više od dva milijuna kubika vode

Ako ste ovih dana prolazili cestom od Širokog Brijega prema Mostaru sigurno ste primijetili da se u donjem dijelu Mostarskog Blata izvode radovi i da je teška mehanizacija na terenu.  Više od 40 stupnjeva Celzija dočekalo je ekipu ABCportala u sred dana na gradilištu gdje zatičemo vrijedne radnike tvrtke Pušina Company iz Gruda  i njihove kooperante.

Pretplati se na RSS - Mostarsko Blato