Nafta

Prekinuti pregovori o poticajima u SAD-u spustili cijene nafte ispod 42 dolara

Cijene nafte pale su u srijedu na međunarodnim tržištima ispod 42 dolara nakon što je američki predsjednik Donald Trump ugasio nade u četvrti paket poticaja za gospodarstvo u koronakrizi a dodatni uteg bio je rast zaliha u SAD-u.

Na londonskom je tržištu cijena barela pala dolar u odnosu na prethodno zatvaranje i iznosila je 41,65 dolara. Na američkom tržištu barelom se trgovalo po 1,14 dolara nižoj cijeni, od 39,53 dolara.

Cijene nafte pale drugi tjedan zaredom, za više od 6 posto

Na svjetskim su tržištima cijene nafte pale i prošloga tjedna, drugoga zaredom, i to za više od 6 posto, jer se trgovci plaše slabljenja potražnje zbog drugog vala širenja koronavirusa, dok ponuda polagano raste

Cijena barela na londonskom tržištu prošloga je tjedna pala 6,2 posto, na 39,27 dolara, dok je na američkom tržištu barel pojeftinio 8 posto, na 37,05 dolara.

Cijene nafte pale nakon objave da je Trump pozitivan na koronavirus

Cijene nafte pale su danas za više od tri posto nakon što je američki predsjednik Donald Trump objavio da je pozitivan na koronavirus.

Cijena Brent nafte pala je za 1,47 centi, ili 3,6 posto, na 39,4 dolara po barelu, a američka nafta također je pala za 1,40 dolara, ili 3,6 posto, na 37,32 dolara po barelu.
 

Cijene nafte prošlog tjedna pale više od dva posto zbog slabljenja potražnje

Na svjetskim su tržištima cijene nafte prošlog tjedna su pale, nakon snažnog rasta sedam dana prije, jer se ulagači plaše da će potražnja oslabiti zbog drugog vala širenja koronavirusa, dok bi ponuda idućih tjedana mogla porasti.

Cijena barela na londonskom tržištu prošlog je tjedna pala 2,9 posto, na 41,92 dolara, dok je na američkom tržištu barel pojeftinio 2,1 posto, na 40,25 dolara.

Cijene nafte pale više od osam posto nakon šest tjedana rasta: 'Tržište je na raskršću'

Cijene nafte na svjetskim tržištima prošloga su tjedna oštro pale, prvi put nakon šest tjedana rasta, jer su splasnule nade u brzi oporavak svjetskog gospodarstva od koronakrize, a time i potražnje za 'crnim zlatom'. Na londonskom je tržištu cijena barela prošloga tjedna pala 8,4 posto, na 38,73 dolara, dok je na američkom tržištu barel pojeftinio 8,3 posto, na 36,26 dolara

Nafta premašila cijenu od 40 dolara, prvi put nakon ožujka

Cijene nafte premašile su u srijedu na međunarodnim tržištima 40 dolara i to prvi puta od ožujka, ohrabrene nižim američkim zalihama, očekivanjima nastavka rezova proizvodnje te naznakama oporavka potražnje nakon krize zbog koronavirusa.

Na londonskom tržištu barelom se danas trgovalo po 41 cent višoj cijeni u odnosu na prethodno zatvaranje, po cijeni od 39,98 dolara, nakon što je u jutarnjoj trgovini dosegnula 40,53 dolara. Na američkom tržištu cijena barela bila je u plusu 56 centi, na 37,37 dolara.

Cijene nafte porasle treći tjedan zaredom, no ipak daleko od rekordnih

Cijene nafte na svjetskim tržištima porasle su i prošloga tjednae, treću zaredom, jer mnoge zemlje u svijetu ublažavaju restriktivne mjere u vezi suzbijanja koronavirusa, pa potražnja za "crnim zlatom" raste, dok se zalihe smanjuju.

Na londonskom tržištu cijena barela prošloga tjedna porasla je 5,2 posto, na 32,50 dolara, dok je na američkom tržištu barel poskupio skoro 20 posto, na 29,43 dolara.
 

Cijene nafte u porastu, oko 30 dolara po barelu

Cijene nafte na svjetskim tržištima prošloga su tjedna snažno porasle, drugi tjedan zaredom, jer će zbog ublažavanja restriktivnih mjera u vezi koronavirusa potražnja za 'crnim zlatom' uskoro porasti i jer se proizvodnja u SAD-u brzo smanjuje.  Na londonskom je tržištu cijena barela prošloga tjedna skočila više od 18 posto, na 30,97 dolara, dok je na američkom tržištu barel poskupio oko 33 posto, na 24,74 dolara.

Sporazum OPEC-a stupio na snagu: Proizvodnja nafte pala za 10 posto, očekuje se rast cijena

Sporazum zemalja OPEC-a i pridruženih zemalja o povećanju proizvodnje nafte na svjetskom tržištu danas je stupio na snagu što se može primijetiti i po skoku cijena crnog zlata.

Sredinom travnja ruski predsjednik Vladimir Putin, američki predsjednik Donald Trump i saudijski kralj Salman podržali su sporazum OPEC-a o smanjenju proizvodnje nafte kako bi se svjetsko tržište izborilo sa smanjenjem potražnje uslijed pandemije koronavirusa.

Pretplati se na RSS - Nafta