Njemačka

U Njemačkoj zatvaranje produženo do sredine travnja

Njemačka vlast je produžila zatvaranje ili lockdown do sredine travnja. To znači da će građani i ovaj Uskrs obilježiti pod restriktivnim epidemiološkim mjerama zbog velikog broja zaraženih koronavirusom.

Odluka je donijeta jučer nakon što je kancelarka Angela Merkel razgovarala s čelnicima 16 saveznih pokrajina. Izjavila je da će mjere biti na snazi najmanje do 18. travnja.

Njemački mediji: Vlada planira produljenje mjera i nakon uskršnjih praznika

Kancelarski ured namjerava produljiti aktualne mjere zatvaranja i nakon uskršnjih praznika, javljaju njemački mediji u nedjelju, pozivajući se na izvore u uredu kancelarke Angele Merkel

Popis mjera s kojima savezna vlada, tj. kancelarski ured, dolazi na sastanak u ponedjeljak s premijerima saveznih pokrajina ne predviđa otvaranje nego ukazuje na „naglo širenje zaraze i eksponencijalnu dinamiku“.

Njemačka na početku trećeg vala covida? 'Postoje jasne naznake. Ja sam vrlo zabrinut'

Zbog porasta broja novozaraženih i sedmodnevne incidencije, središnji njemački epidemiološki institut Robert Koch vidi Njemačku na početku trećeg pandemijskog vala

„Postoje jasne naznake da je u Njemačkoj započeo treći val pandemije. Ja sam vrlo zabrinut“, rekao je direktor Instituta Robert Koch Lothar Wieler u četvrtak u Ženevi.

Angela Merkel: Možemo razmotriti oprezno otvaranje

Njemačka ulazi u novu fazu pandemije koronavirusa u kojoj je moguće postupno otvaranje društva, rekla je kancelarka Angela Merkel.

Ona je izjavila kasno sinoć da je će "ručna kočnica" omogućiti vlastima da ponovo uvedu restrikcije ukoliko brojevi izmaknu kontroli.

Dodatne restrikcije bit će ukinute od sljedećeg tjedna. Radnje će biti otvorene ukoliko u određenoj regiji bude manje od 50 slučajeva zaraze na 100.000 stanovnika u periodu od sedam dana.
 

Vozite za Njemačku, ovo ne smijete imati kod sebe ako vas zaustavi policija

Vozačima u njemačkoj pokrajini Saksoniji zabranjeno je nositi kape i naočale za sunce ukoliko nose zaštitne maske, javio je njemački list Bild. Prema pisanju lista, Saksonija je prva pokrajina u Njemačkoj u kojoj je vozačima koji nose zaštitne maske zabranjeno nositi naočale za sunce i kape jer moraju biti prepoznatljivi na snimcima kamera koje prate promet. “Nošenje kape ili naočala za sunce zajedno sa maskom, koja prekriva lice i usta, čini vozače neprepoznatljivim.

Nijemci na raspravi ustvrdili da su im radnici iz BiH i dalje poželjni

Prije godinu dana, prilikom razgovora s uglednim profesorom i demografom podrijetlom iz BiH dr. Tadom Jurićem, konstatirali smo kako se većina iseljenika ne osjeća strancima u državama u kojima žive, prvenstveno u Njemačkoj, i neće se vratiti jer su etablirani u svom poslu. Također smo ustvrdili i da njihova djeca države u kojima su rođena smatraju svojom domovinom, piše Večernji list BiH Dr. Jurić na to je odgovorio: “Točno, to je tako u mirnodopskim prilikama.

Troškovi hrane u Njemačkoj gotovo isti kao u BiH, a prosječne plaće dvostruko veće

Njemačka je desetljećima ljudima s ovih prostora san i oličenje dobrog i sigurnog života. Većina građana BiH razmišlja o odlasku, prvenstveno u Njemačku, koja će im pružiti život dostojan čovjeka, a kako izgleda život četveročlane obitelji, objašnjava Ivan Lovrić, Hrvat koji već neko vrijeme sa svojom obitelji živi i radi u Njemačkoj. On je na svome YouTube kanalu objavio video u kojem objašnjava koliki su mjesečni troškovi četveročlane obitelji u Njemačkoj ove godine, piše Večernji list BiH.  

Angela Merkel prelomila? Njemačka uvodi mega-lockdown, evo što će se sve promijeniti

Ulazi li Njemačka u mega-lockdown, nakon djelomičnog lockdowna u studenome, "ojačanog" u prosincu i produženoga do kraja siječnja? Danas se kancelarka Angela Merkel sastaje s premijerima saveznih pokrajina da dogovore epidemiološke mjere nakon 31. siječnja. Stručnjaci se zalažu za stroži lockdown, ali i političari, jer se novi soj virusa širi 6-8 puta brže, pa se Nijemci boje da ne završe kao Englezi.

Njemačka se zatvara desetak dana prije Božića

-Do Božića je samo još 14 dana – samo 14 dana! Mi moramo poduzeti sve što je u našoj moći da ne dođemo ponovo u situaciju eksponencijalnog rasta broja inficiranih. Ja vam kažem: ukoliko sada do Božića budemo imali previše kontakata, i onda zbog toga to bude posljednji Božić koji smo proveli s našim djedovima i bakama, onda to znači da smo nešto krivo napravili. Mi to ne bi smjeli dozvoliti, dame i gospodo! - kazala je njemačka kancelarka Angela Merkel prije četiri dana tijekom rasprave u njemačkom parlamentu Bundestagu, prenose 24sata.

Njemačka produžila restriktivne mjere do 10. siječnja

Njemačka je odlučila da do 10. siječnja produži restriktivne mjere sa ciljem usporavanja širenja koronavirusa, potvrdila je njemačka kancelarka Angela Merkel.
Ona je nakon sastanka sa premijerima 16 njemačkih pokrajina izjavila da će mjere biti na snazi od 20. prosinca do 10. siječnja.

"Stvari će, u principu, ostati nepromijenjene", rekla je Merkel.

Pretplati se na RSS - Njemačka