Njemačka

Njemačka nezaposlenost pala na rekordno nisku razinu: Samo 2,18 milijuna ljudi je bez posla

Nezaposlenost u Njemačkoj pala je na najnižu razinu od ujedinjenja bivših Istočne i Zapadne Njemačke 1990., objavila je u petak njemačka Savezna agencija za zapošljavanje (BA).   

Ukupno je u zemlji u studenome bilo nezaposleno 2,18 milijuna ljudi, uz stopu nezaposlenosti od 4,8 posto.
 

Ako mislite da je München skup, varate se! Donosimo listu najskupljih gradova u Njemačkoj

Još uvijek mnogima najatraktivnija destinacija za život izvan granice svakom godinom postaje sve skuplja i skuplja. Istraživanje tvrtke F+B pokazalo je da je u Njemačkoj najam stana gotovo postao luksuz i u okolici velikih gradova. U Münchenu je praktički nemoguće pronaći stan, a u Stuttgartu je još i gore. Direktor te tvrtke Bernd Leutner je kazao kako se u Stuttgartu najam stana plaća u prosjeku plaća 10,41 eura po kvadratnom metru, dok je to u Münchenu 9,74 eura, prenosi FeniX.

Njemačka ekonomija uspjela izbjeći recesiju

Njemačka je u posljednjoj četvrtini godine zabilježila ekonomski rast od 0,1 posto čime je uspjela izbjeći recesiju, piše CNBC.

Naime, ukoliko se u dva uzastopna kvartala zabilježi ekonomski pad neke zemlje onda se tehnički smatra da je ta zemlja u recesiji. S obzirom na to da je Njemačka u prethodnom kvartalu zabilježila pad ekonomije od 0,2 posto, novi pad bi ovu zemlju tehnički odveo u recesiju.

Njemačka u 2020. traži još 500 medicinara: Plaće veće od 2.000 eura, plus bonusi

Potraga za medicinskim radnicima iz Bosne i Hercegovine, ali i regije, kao i takvi oglasi za posao počinju s naglaskom na "hitno". Najviše medicinskih radnika trenutno nedostaje Njemačkoj, a poslodavci iz te zemlje primaju i one bez iskustva, pa čak i bez nostrificirane diplome. Ta zemlja, procjenjuje se, morat će iduće godine zaposliti barem 500 medicinskih sestara, a nude plaću i veću od 2.000 eura, plus svi dodaci, odnosno bonusi, piše Faktor.  Zarade ovise od regije, od bolnice ili vrste klinike.

'U Njemačkoj neće biti prave recesije'

Unatoč slabom rastu, najveći ekonomski stručnjaci u Njemačkoj ne očekuju duboku i pravu recesiju u toj zemlji. Glavni je to zaključak Vijeća ekonomskih stručnjaka koje se sastoji od petero najvećih ekonomskih autoriteta u zemlji, a koje je svoj izvještaj predstavilo danas. Ove godine, predviđaju oni, njemačko će gospodarstvo rasti 0,5 posto, a sljedeće godine previđaju 0,9 posto. 

Njemačka agencija u lovu na hrvatske radnike: Početna plaća kreće od 3000 eura bruto

Predstavnici nacionalne njemačke agencije u centru Zagreba primali su hrvatske zdravstvene djelatnike i nudili im posao.

"Počinju s plaćom koja ovisi o regiji u Njemačkoj, o bolnici ili vrsti klinike. Riječ je o plaćama koje se kreću od 3000 eura, bruto, i onda svake godine tijekom kvalificiranja i specijalizacije plaće se povećavaju", objašnjava Bessa Hoxhaj.

Hrvati koji su u Njemačku otišli trbuhom za kruhom uskoro bi se mogli naći u problemima

Sve su češća upozorenja o problemima s kojima se suočava njemačko gospodarstvo, a nakon što su objavljeni najnoviji pokazatelji, čini se da bi najmoćnija europska ekonomija mogla kliznuti u recesiju. Ekonomski analitičar Damir Novotny za Glas Slavonije potvrđuje da se njemačka industrijska proizvodnja nalazi u kontrakciji. On podsjeća i na nedavno objavljene rezultate minhenskog IFO instituta, piše Novac.hr.

Erceg pobjegao iz zatvora u Njemačkoj, traže ga helikopteri i psi

Srbin Aleksandar Erceg pobjegao je sinoć iz zatvora u Bochumu u Njemačkoj. Kako piše Blic, 42-godišnji Erceg preskočio je ogradu visoku pet metara. Za njim je raspisana tjeralica, a u potrazi sudjeluju i helikopteri te psi tragači. Njemački mediji Ercega opisuju kao vitkog muškarca visokog oko 1,75 metara. Ima smeđe oči i smeđu kosu dužine do ramena. Na obje nadlaktice ima tetovaže. Zasad se smatra da nije imao pomagača, prenosi njemački portal Waz. 

Recesija na vratima: Završilo 'zlatno doba' Njemačke

Aktivnosti u njemačkom gospodarstvu pale su u drugom tromjesečju u okruženju trgovinskog rata SAD-a i Kine i prijetnje izlaska Velike Britanije iz Europske unije bez dogovora, pokazuju u srijedu objavljeni službeni podaci. U razdoblju od travnja do lipnja njemački bruto domaći proizvod (BDP) skliznuo je 0,1 posto u odnosu na prethodna tri mjeseca kada je porastao 0,4 posto, izvijestio je državni statistički ured Destatis.

Pretplati se na RSS - Njemačka