Pizza

Ovo su najveće pogreške kod pravljenja pizze kod kuće

Čini se kako je vrlo jednostavno napraviti ovo omiljeno talijansko jelo, ali postoji nekoliko stvari na koje bi trebalo pripaziti kako bi sve ispalo dobro.  

Priprema tijesta

Jedna od najčešćih pogrešaka je ako se tijesto ne "odmori" dovoljno. Odnosno kada ga se prerano makne s topline. Bitno je da se dovoljno digne kako bi boilo podatnije. Tijesto je najbolje kasnije rastezati rukama. Ako se povlači nakon što se razvuče, to znači da ga je potrebno ostaviti da se još malo odmori na sobnoj temperaturi.

Pizza s roštilja ovogodišnji je hit: otkrijte kako se radi!

U jednom se možemo odmah složiti - pizzu vole svi. Upravo nam zato tako teško pada kad nakon 45 minuta čekanja dostavljač donese pizzu čiji sastojci plivaju u vodi ili još gore - pizzu s debelom korom i malo nadjeva. Zapravo, ne znamo koje je gore jer nam je srce slomljeno u obama slučajevima. Zato smo zaključili da je ovu deliciju najbolje napraviti doma! I to ne bilo kakvu verziju, već onu pripremljenu na kamenoj ploči. O čemu je riječ?

Gotovo za 5 minuta: Trik za pizza-tijesto bez dizanja ili pizza na brzinu

Tijesto za pizzu ne morate čekati da se diže na toplom, pa čak ni upotrebljavati kvasac. Kad uhvati glad i zatreba li vam prečica, dovoljno je iskoristiti jogurt, brašno i prašak za pecivo. Na 2 čvrsta jogurta dodajte oko 3,5 čaša brašna. Kao mjera za čašu neka vam posluži ona od jogurta. Nakon što se tijesto izmijesi, spremno je za pečenje, a dok se peče, zabavite se hrvatskim pričama iz dostave, u kojima su nam dostavljači ispričali stvarno svašta...

Sastojci za tijesto: 

Evo koliko pizza u svom životu pojede prosječna osoba

Pizza je više od jednog jela na vašem jelovniku - ona je izgleda način života. Bez obzira volite li u lijeno nedjeljno popodne naručiti pizzu dok gledate omiljenu seriju u pidžami ili uživate u pizzi prije izlaska s prijateljima, kulturno poštovanje i divljenje pizzi je neosporno.

Zbog toga i nije toliko iznenađujuće što je jedemo (jako) puno. Nova studija otkrila je da prosječni Britanac tijekom svog života pojede otprilike 731 pizzu!
 

Pogreške koje radimo kod pripremanja pizze

Odgovor na najčešće greške kod pripreme pizze, potražili smo, gdje li drugo, nego kod prekomorskih susjeda - Talijana.
Talijanski portal La Cucina Italiana donosi popis koji biste svakako trebali proučiti. Premda naizgled jednostavna priprema tijesta za pizzu, ipak postoje neka pravila kojih se treba pridržavati, tvrde Talijani, a na nama je da im vjerujemo imajući na umu da je riječ o vrhunskim znalcima iz domovine pizze.

Varijacija na temu laganija verzija: Pizza od lisnatog tijesta

Ako želite laganiju verziju pizze, pizza od lisnatog tijesta je pravi izbor.
Volite pizzu? Onda će vam se svidjeti i ova "varijacija na temu"! Ako niste vješti u pripremi  tijesta možete se poslužiti i malom varkom, odnosno kupovnim lisnatim tijestom. Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka. 

Lisnato tijesto, pasirana rajčica, mozzarella i korak ste do slasne pizze! 

 

Pretplati se na RSS - Pizza