Požar

Četiri osobe spašene u velikom požaru, bebu hvatali dok je otac bacao iz vatre

Sarajevski policajci i vatrogasci tijekom noći su spasili četiri života prilikom dramatičnog gašenja velikog požara u stambenoj zgradi u ulici Pehlivanuša na Mejtašu.
Kako saznajemo, požar u stanu na potkrovlju dojavljen je Profesionalnoj vatrogasnoj brigadi Sarajevo oko 1:46 sati, a vatrogasi su ga uspjeli lokalizirati oko 2:35 sati. Na terenu je bilo 13 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila koji su gotovo do 5 sati jutros gasili vatru.

Oko Konjica sedam aktivnih požara, gori kod Jablanice i Prozor-Rame

Tijekom nedjelje helikopter OS BiH djelovao je i na gašenju požara iznad Jablanice gdje je na području Kostajnice 16 puta bacao vodu. Kako javljaju u izvještaju CZ HNŽ-a, požar nije ugašen, ali je znatno smanjena brzina širenja vatrene stihije prema Kostajnici u konjičkoj i Glodnici u jablaničkoj općini. Vatrogasci iz Konjica javljaju kako je sinoć od 20:24 sata aktivan požar u Kostajnici na nepristupačnom terenu za gašenje.

 

Ogroman požar kod Metkovića: 'Moramo ga maknuti od kuća'

U srijedu u posljepodnevnim satima veliki požar zahvatio je područje pored Metkovića. To su nam potvrdili u JVP Metković.

- Gori ševar, trska uz cestu, noć je pa ne možemo procijeniti koliko je požar stvarno velik, ali ide od Metkovića prema Vidu. Sve vatrogasne snage su na terenu, gase i pokušavaju spasiti plastenike te odmaknuti požar od kuća. Puše i jak vjetar i to dodatno otežava - rekao nam je Jure Pilj iz Vatrogasne postrojbe Metković.

Požar divljao cijelu noć: Borili se za sela, stigla dva kanadera

Požar kod Šibenika i dalje je aktivan, ali je zaustavljeno njegovo napredovanje na području Bilica koje su bile najugroženije i situacija je puno bolja nego noćas, rekao je u nedjelju županijski vatrogasni zapovjednik Damir Dukić

'Zaustavljeno je napredovanje na predjelu Bilica. Sada radimo po krakovima požara koji idu prema naselju Dubrava i Jurasi i tom dijelu, ali u ovom trenutku nije ugroženo ništa - niti jedan stambeni objekt", rekao je Dukić Hini u nedjelju rano ujutro.

Zbog požara zatvorili autocestu, u akciji kanaderi

Dramatična situacija u mjestu Dubrava kod Šibenika. Gori na dva mjesta, a požare gase vatrogasci, kanaderi i air tractori. Gašenje otežava jak vjetar.

Zbog požara i dima koji prijeti autocesti A1, vatrogasci su Hrvatskim cestama izdali preporuku da se taj dio autoceste zatvori za promet. Tako je za sav promet zatvorena autocesta Šibenik – Vrpolje u oba smjera, izvijestili su na stranicama Hrvatskog autokluba (HAK).

 

Nakon eksplozije u stanu, vatrogasci spasili dvoje ljudi

Najmanje jedan čovjek je ozlijeđen u eksploziji stana u zagrebačkoj Ulici Stjepana Ladiša u naselju Stenjevec. Oko 15 sati nešto je eksplodiralo najvjerojatnije u stanu na trećem katu. Brzo ga je zahvatio požar.

Zagrebački vatrogasci stigli su s šest vozila te su iz stana izvukli jednog čovjeka. Predali su ga Hitnoj pomoći.

 

Zrće gori, evakuirano 10 000 partijanera

Noćas oko 1.30 sati planuo je veliki požar između mjesta Caska i noćnog kluba Kalypso. Posjetitelji su evakuirani, a vatrogasci su postavili zaštitnu ogradu i počeli borbu s vatrom koja guta borovu šumu

Posljednje informacije:

Kako je za N1 izjavila Maja Brozičević, glasnogovornica Policijske uprave ličko-senjske, evakuirano je oko 10.000 ljudi jer se na Zrću održavao Fresh Island festival.

Pretplati se na RSS - Požar