Poskupljenja

Neće doći do poskupljenja struje za kućanstva koja opskrbljuje EP HZ HB

S dolaskom nove godine u javnost se pojavila vijest kako bi moglo doći do poskupljivanja el. energije prtvenstveno zbog gašenja Aluminija, čime je Elektroprijenos BiH ostao bez značajnih sredstava. Odgovor na pitanje hoće li poskupljeti električna energija prvenstveno za kućanstva potražili smo u Elektroprivredi HZ HB, a dobra vijest je da do poskupljenja za ovu kategoriju ipak neće doći. 

Što je traženo?

Godina poskupljenja: Više cijene a novca sve manje

Skuplje gorivo, plin, namirnice, cigarete, vozački ispiti, registracije vozila te drugi proizvodi i usluge ove godine će dodatno otežati ionako tešku ekonomsko-socijalnu situaciju u našoj zemlji. Građane BiH, prema najavama, očekuju lančana poskupljenja robe i usluga. Nakon što su u Službenom listu objavljene izmjene Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o trošarinama u BiH, stanovnici naše zemlje će od 1. veljače plaćati gorivo skuplje za 0,15 feninga, odnosno za 0,18 feninga s PDV-om.

Novi val poskupljenja, evo što će sve poskupiti u listopadu

Urod gotovo svih poljoprivrednih proizvoda ove je godine smanjen za oko 40 posto, a mnogi proizvodi, poput kupusa, paprika ili krumpira, poskupili su i za 100 posto u odnosnu na isto razdoblje prošle godine. Najviše su poskupljenje povrća osjetili građani koji su se odlučili na pripremanje zimnice, piše Buka. 

Sa svih strana stižu najave: U BiH poskupljuje kruh, meso i mesne prerađevine

Iako ovogodišnje suše nisu utjecale na proizvodnju pšenice u Bosni i Hercegovini, doći će do poskupljenja kruha.

Poskupljenje su najavili iz Udruženja pekara BiH, rekao je za Radiosarajevo.ba predsjednik Udruženja poljoprivrednika FBiH Nermin Bičo.

"Dogodit će se ono na što upozoravamo mjesecima. Pšenica je dobro rodila, ali kukuruz nije pa će poljoprivrednici morati pšenicu umjesto u mlin davati stoki", rekao je Bičo.
 

Pretplati se na RSS - Poskupljenja