Posušje

Veleposlanik RH Sabolić boravio u službenom posjetu Posušju

Veleposlanik Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini, g. Ivan Sabolić boravio je danas u općini Posušje gdje je s Načelnikom općine, g. Brankom Bagom razgovarao o trenutnoj situaciji, mjerama koje se poduzimaju, ali i o projektima koji su u tijeku ili pripremi.

Sinjani svojim prijateljima u Posušju odigrali 'Divu Grabovčevu', u posjetu došla i gradonačelnica Sinja

14. prosinca 2019. godine općina Posušje potpisala je Povelju o prijateljstvu i suradnji s Gradom Sinjom. Tada je kazano kako ona nije samo simbolika, već prilika za razmjenu iskustava i zajedničko djelovanje na izgradnji bolje budućnosti, a sinoć odigrana predstava prvi je korak na tome putu.

diva-grabovceva-2_0.jpg

Svečano potpisivanje ugovora o dodjeli stipendija studentima s područja općine Posušje

Danas je u općinskoj vijećnici upriličeno svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju studenata s područja općine Posušje. Pravo na stipendiju, po prethodno provedenom natječaju, ostvarilo je 27 studenata, a ukupan iznos stipendije je 1 000 KM.

Općina je s ciljem poboljšanja stanja na tržištu rada istražila potrebe naših poslodavaca kako bi došla do važnih i za gospodarstvo korisnih informacija o deficitarnim zanimanjima koja im stvaraju probleme prilikom pronalaska kvalitetnih kadrova. 

Uvođenjem Lean alata do uspješnijeg poslovanja u Posušju

U Tehnološkom parku u Posušju jučer je (četvrtak, 14.studeni 2019.) održan seminar o Lean proizvodnji namijenjen menadžerima i voditeljima poslovnih odjela koji žele optimizirati svoje poslovanje uvođenjem Lean alata. Seminar je održan u organizaciji Sveučilišta u Mostaru, Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike, u suradnji s Općinom Posušje, Tehnološkim parkom Posušje, Razvojnom agencijom HERAG i lokalnim poduzećima.

Posebna čestitka za početak školske godine stiže iz općine Posušje

Lijepa vijest iz Općine Posušje - naime nakon što su se zalaganjem općinskih službi te  natječajnom procedurom  odabranog prijevoznika konačno stekli i financijski i organizacijski uvjeti za odvijanje  besplatnog prijevoza učenika, rukovodstvo Općine odlučilo se na ovaj potez te će nakon jučer održanog Kolegija u uredu Načelnika, uputiti Općinskome vijeću na usvajanje prijedlog stavljanja van snage postojeće Odluke o plaćanju participacije prijevoza učenika

Unatoč vremenskim neprilikama, podijeljene nagrade na VI. Festivalu klapske pisme u Posušju

Ni ljetna oluja ovog petka nije uspjela zaustaviti svečano otvaranje VI. Festivala klapske pisme Posušje 2019.

Unatoč kiši koja je u jednom trenutku prekinula natjecateljski dio festivala, nakon smirivanja vremenske situacije i uz velike napore organizatora najupornija publika je uspjela odslušati i posljednju klapu.

Pretplati se na RSS - Posušje