Potraga

Potraga za dječakom kojeg je odnijela bujica bez rezultata

Potraga za dječakom iz Begovog Hana i danas je završena bez konkretnih rezultata, a nastavit će se sutra u jutarnjim satima.

Zbog vremenskih okolnosti, nepristupačnosti terena, mutne i brze rijeke Bosne, za danas je završena potraga za šestogodišnjakom koji je jučer izgubivši ravnotežu na biciklu pao u nabujali potok u mjestu Begov Han kod Žepča.

Usprkos svim naporima, kako jučer, tako i danas, akcija pretrage terena nije dala konkretne rezultate. 
 

Potraga za šestogodišnjim dječakom nastavlja se danas duž rijeke Bosne, roditelji zbog šoka u bolnici

Potraga za šestogodišnjim dječakom koji je jučer upao u nabujali potok u mjestu Begov Han kod Žepča, bit će nastavljena danas nizvodno duž korita rijeke Bosne.
Jučerašnja cjelodnevna pretraga korita nabujalog potoka, aktivnosti mještana, ali i drugih službi za spašavanje nije dala rezultate koji bi smanjili bol i tragediju koja je pogodila obitelj dječaka. Akcija potrage bit će nastavljena i danas, a tijekom akcije pretraživati će se obale rijeke Bosne nizvodno prema Žepču, kao i potraga u čamcima na vodi.

 

Velika potraga za dječakom iz Krpeljića

Semin Bradić, dječak s poteškoćama u razvoju, iz sela Krpeljići kod Travnika nestao je prije tri dana, a više od 200 mještana bezuspješno je za njim tragalo i danas. Kako piše Klix.ba, Bradić je posljednji put viđen na Gostunju kod Bandolskog groblja, a već tri dana mještani organizirano tragaju za mladićem o kojem za sada nemaju nikakav trag. 

Za Aldinom Mulićem koji je nestao u Miljacki od jutros traga blizu 800 spasilaca

Najopsežnija potraga za nestalim mladićem Aldinom Mulićem počinje jutros. Kako je najavljeno iz Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) riječ je o najvećoj potrazi o jednoj osobi koja je ikada izvedena u Bosni i Hercegovini.
Pripadnici FUCZ-a uz pomoć ostalih službi već sedam dana intenzivno tragaju za tijelom Aldina Mulića, a današnja potraga će početi od Dolac Malte, odnosno mjesta nesreće u Sarajevu.

U akciji će sudjelovati blizu 800 ljudi koji će pregledati kompletan teren i rijeke od Sarajeva do Doboja.
 

Velika potraga za nestalim državljaninom BiH u Hrvatskoj, u potrazi i hercegovački GSS-ovi

U potragu za nestalim dvadesetosmogodišnjim bh. državljaninom, koju su pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) pokrenuli u nedjelju na širem području mjesta Podaca i Gradac kod Makarske, jučer se uključila i letačka posada Eskadrile transportnih helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne odbrane. Otišao u planinu Ministarstvo obrane priopćilo je da je letačka posada vojnog helikoptera Mi-8 MTV potporu u potrazi za tom nestalom osobom HGSS-u pružala i u nedjelju.

Državljanin BiH nestao na ljetovanju u Hrvatskoj, HGSS traga za njim

U nedjelju oko podneva pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja, nakon potrage za državljankom Poljske koju su okončali tako što su nakon četiri dana pronašli njeno tijelo, dobili su novu dojavu o nestalom državljaninu BiH u Podacima. "Državljanin BiH uputio se iz starog sela prema planini i javio se jučer. Tražimo lociranje mobitela i pomoć helikoptera, jer na ovim temperaturama pas nema izoštren njuh i treba čekati noć", kazao je za 24sata Stipe Bišelić, voditelj potrage. 

Uspješna akcija GSS-a Široki Brijeg u mjestu Čerigaj, pronašli izgubljenu osobu

Danas (četvrtak) u 12:12 na službeni broj  GSS-a Široki Brijeg upućen je poziv za angažmanom u mjestu Čerigaj kod Širokog Brijega gdje se mlađa muška osoba tijekom jutra udaljila u brdo, nakon bezuspješne potrage prijatelja  alarmirali su GSS. 

Uz koordinaciju sa PS Široki Brijeg nedugo zatim organizirana je  potragu. U 13:04 sedam članova GSS-a Široki Brijeg je nakon brzog informiranja ušlo u dosta težak teren na kojem se pretpostavljalo da se osoba nalazi te već u 13:38 i našli nestalu osobu. 

 

Pretplati se na RSS - Potraga