Predsjedništvo BiH

Komšić, Dodik i Džaferović povećali plaće zaposlenicima Predsjedništva za 20 posto

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine donijelo je 3. veljače 2020. godine zaključak kojim povećava plaće zaposlenicima Predsjedništva BiH, uključujući i savjetnike u kabinetima Željka Komšića, Milorada Dodika i Šefika Džaferovića, saznaje Klix.ba.

Loša ekonomska situacija u BiH nije spriječila članove Predsjedništva BiH Željka Komšića, Milorada Dodika i Šefika Džaferovića da 3. veljače 2020. godine donesu zaključak kojim povećavaju plaće zaposlenicima u Predsjedništvu BiH.

Komšić: Ušli smo u vlast kako bi onemogućili izmjene Izbornog zakona

Cilj ulaska DF-a u vlast je onemogućiti stvaranje većine koja bi donijela izmjene Izbornog zakona i odvela u podjelu zemlje, poručio je Željko Komšić, član Predsjedništva BiH i predsjednik DF-a. "Vidjet ćemo tko je zreo. Ovo što se događa, iz SDA sam ljudima govorio to i 2014. i 2015. Da vidimo jesu li im važnija javna poduzeća od Ustava i Izbornog zakona. S BiH imaš sve, bez BiH nema ništa. Ušli smo u vlast da bi se zaustavilo ono što je prijetnja, a to su izmjene Izbornog zakona i Ustava", izjavio je Komšić za N1.

Komšić podnio kaznenu prijavu protiv Milorada Dodika

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić, kako je i najavio, podnio je kaznenu prijavu protiv predsjedavajućeg Predsjedništva Milorada Dodika Tužilteljstvu BiH, potvrđeno je za Klix.ba iz Komšićevog kabineta.
Komšić je kaznenu prijavu podnio zbog Dodikovih izjava u nedjelju na obilježavanju godišnjice Trećeg pješadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH, koji baštini tradiciju bivše vojske RS.

Evo koliko su 'teški' šefovi BiH: Dodik milijunaš, Komšić skroman

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine izabrani na izborima provedenim u listopadu 2018. godine u novi su posao zakoračili nešto siromašniji nego što su to bili prije četiri godine kada su počeli obnašati dužnosti na drugim razinama vlasti no još uvijek se mogu ubrojiti u dobrostojeće građane te zemlje no primjer kako se zaradi i štedi mogla bi im biti sadašnja predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović koja je za četiri godine mandata entitetskog premijera uspjela uštedjeti više od 50 tisuća eura

Već vrije bosanski lonac: Džaferović prijeti Dodiku

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je na konferenciji za medije odgovorio na izjave predsjedatelja Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji se javnosti obratio dva sata ranije. “Ukoliko se Dodik i slične politike nastave ovako ponašati, doći će u pitanje i Dayton. Tada dolazi u pitanje sve, ali jedino neće doći u pitanje država BiH. Ona je postojala i prije Daytona”, rekao je Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH.

Dodik, Džaferović i Komšić položili prisegu a za Hrvate u BiH se od danas može reći da su postali nacionalna manjina bez političkih prava

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine u narednom mandatnom razdoblju od danas su i službeno Milorad Dodik iz srpskog, Željko Komšić iz hrvatskog i Šefik Džaferović iz bošnjačkog naroda. Konstitutivnu sjednicu Predsjedništva BiH, koja je počela intoniranjem himne BiH, otvorio je predsjedatelj u dosadašnjem sazivu Bakir Izetbegović, koji je zahvalio kolegama Mladenu Ivaniću i Draganu Čoviću na korektnoj suradnji koju su imali u protekle četiri godine, javlja Fena.

Aktualno državno Predsjedništvo 'seli' u Dom naroda BiH?

I dok će se na formiranje vlasti na svim razinama čekati određeno vrijeme, prvi koji će preuzeti svoje dužnosti nakon listopadskih izbora su članovi Predsjedništva BiH. Dva bošnjačka predstavnika i Milorad Dodik uskoro bi trebali sjesti u fotelje i započeti svoje četverogodišnje mandate, a postavlja se pitanje što će biti sa daljnjim angažmanima još uvijek aktualnih članova Predsjedništva BiH.

Tri člana Predsjedništva BiH imaju 24 vozila i 14 vozača

Izdaci za plaće, razni ugovori o djelu, visoki troškovi za službena vozila i putovanja te nepoštivanje svojih odluka, samo su neke od zamjerki koje su revizori Ureda za reviziju institucija uočili tijekom češljanja izvještaja o radu Predsjedništva BiH za prošlu godinu. Najzanimljiviji dijelovi izvještaja odnose se na trošenje proračunskog novca na službena putovanja i kupovinu vozila, kao i ostale troškove za skupocjeni vozni park..

Prvi po nečemu: Bh. političari imaju najveće plaće u regiji

Ako je suditi po službenim plaćama državnika u regij, u Srbiji se najmanje isplati biti predsjednik, premijer ili ministar. Naime, najviši srpski dužnosnici imaju u prosjeku tri do četiri puta manju mjesečnu zaradu u odnosu na dužnosnike u ostalim državama bivše Jugoslavije. Na drugoj strani, bh. političari imaju najveća primanja u regiji. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prima mjesečno tek nešto više od 1.100 eura, dok premijerka Ana Brnabić nema ni 900 eura mjesečne zarade, piše Blic.rs.  

Pretplati se na RSS - Predsjedništvo BiH