Privatizacija

Čekaju se signali iz Vlade FBiH: APF uvrstila u svoj plan privatizaciju četiri poduzeća

Agencija za privatizaciju u Federaciji BiH (APF) uvrstila je u svoj plan privatizacije za ovu godinu prodaju državnog kapitala u četiri poduzeća, ali kada će pojedina od njih biti ponuđena na prodaju ovisit će o odlukama Vlade Federacije BiH, izvještava Indikator.ba. 

Energopetrol, Energoinvest, Sarajevo-osiguranje i Aluminij bit će privatizirani u 2018.

Federalna vlada dala je suglasnost za Program rada s planom privatizacije i Financijski plan Agencije za privatizaciju u FBiH (APF) za 2018. godinu, koji je usvojio Upravni odbor APF-a 20.12.2017. godine.

Kako je priopćila Vlada federacije, planom prodaje poduzeća predviđena je privatizacije Energopetrola d.d. Sarajevo, Energoinvesta d.d. Sarajevo, Aluminija d.d. Mostar i Sarajevo-osiguranja d.d. Sarajevo. Inače, zaključno sa 4.12.2017. godine, u registru APF-a bilo je 1.450 poduzeća.

 

FBiH želi prodati hotele u Gradcu kojima nije vlasnik i što sa 400 poslovnih prostora hrvatskog Borova širom BiH

Kako bh tako i hrvatska javnost je upoznata sa namjerom Agencije za privatizaciju FBiH da proda nekoliko objekata za koje smatraju da imaju pravo provesti prodajni natječaj. Trenutno su u 'ponudi' dva nekadašnja 'zvjezdana' turistička objekta koja su  sad nakon više od 25 godina od raspada bivše države u jako lošem i derutnom stanju. Radi se o hotelu Đuro Salaj i odmaralištu Valter Perić  u mjestu Gradac na Makarskoj rivijeri.

Pokrenut je stečajni postupak za privatizaciju 64 poduzeća u FBiH

Agencija za privatizaciju u FBiH načinila je izvješće o kontroli izvršenja obveza iz kupoprodajnih ugovora u postupku privatizacije sa stanjem na dan 31. prosinca 2016., a na osnovi podataka prikupljenih kontrolom, sukladno ugovorima i pravilniku o obavljanju kontrole izvršenja obveza iz kupoprodajnih ugovora u postupku privatizacije, piše Večernji list BiH.

Pretplati se na RSS - Privatizacija