Radioamateri

27. obljetnica radioamatera Herceg Bosne

Zajednica radioamatera Herceg Bosne (ZRHB) je udruga radioamatera koja se među prvima se organizirala na početku Domovinskog rata 1992 godine (1993 godine izvršena registracija) kada su radioamateri ustupili svoju opremu i postali okosnica veze Hrvatskog vijeća obrane (HVO). Utemeljitelji ZRHB bili su ratni vezisti Hrvatskog vijeća obrane a ove godine obilježavaju 27. obljetnicu utemeljenja i neprekidnog djelovanja.

Radioamateri Herceg Bosne ostvarili dobre rezultate u svjetskim natjecanjima

Širokobriješki radioamateri, članovi Zajednice radioamatera Herceg Bosne (ZRHB), ostvarili su zapažen uspjeh na svjetskom natjecanju radioamatera “ CQ World Wide Contest” gdje su u jednoj od kategoriji osvojili drugo mjesto u Svijetu a prvo u Europi. Dobar rezultat ostvarili su i radioamateri iz Mostara i Međugorja koji su završili natjecanje među prvih deset mjesta u Europi u svojim kategorijama.

Širokobriješki radioamateri: Radioamaterizam ima neprocjenjivu vrijednost

Dočekati 25-u obljetnicu postojanja je doista hvale vrijedan jubilej za Zajednicu radioamatera Herceg Bosne. Upravo ove godine se bilježi ta važna obljetnica te prevažne 'institucije' koja ima itekakav značaj i u ratnim, izvanrednim ali i mirnodopskim uvjetima života jedne zemlje.

Pretplati se na RSS - Radioamateri