Raštikijada

Ovogodišnja 'Raštikijada' uz posebne epidemiološke mjere

Osmo izdanje jedinstvene manifestacije "Raštikijada 2020." održat će se 31. listopada na Agroturizmu Marića gaj u Ružićima kod Gruda, uz posebne epidemiološke mjere. ''Zbog trenutne epidemiološke situacije "Raštikijadu 2020." nije moguće organizirati kao do sada. Zbog toga smo se odlučili manifestaciju ipak održati, ali uz posebne mjere i u zatvorenom tipu'', potvrdili su Feni organizatori manifestacije. Istaknuli su kako zbog ograničenog broja osoba neće biti pozvani svi ljubitelji manifestacije.

Čitlučani prave najbolju raštiku, Širokobriježani oduševili sushijem od raštike, kuhali i Japanci

Kulinarska ekipa hotela "Brotnjo" odnijela je pobjedu u spravljanju raštike na već tradicionalnoj manifestaciji "Raštikijadi", koja je održana u kompleksu Agroturizam "Marića gaj" kod Gruda. Tridesetak natjecatelja iz BiH, Hrvatske, Slovenije i Japana okupilo se danas na ovom natjecanju pripremanja tradicionalnih jela od raštike, a posebno iznenađenje bila je ekipa iz Japana koja je pokušala dokazati da Japanci mogu pripremiti bolju raštiku od Hercegovaca.

Šesto natjecanje u kuhanju raštike RAŠTIKIJADA 2017 na Marića gaju

I ove godine u subotu 4. studenog na Agroturizmu Marića Gaj organizira se već tradicionalno šesto natjecanje u kuhanju raštike RAŠTIKIJADA 2017.
Jedinstvena je to gastro manifestacija u Hercegovini koja je spoj tradicije, kulture i dobre zabave. Cilj manifestacije je vratiti popularnost raštike koja je odgojila generacije Hercegovaca i bila skoro jedino dostupno povrće zimi.

Pretplati se na RSS - Raštikijada