Ruralni razvoj

U Širokom Brijegu predan dokument Strategije ruralnog razvitka ŽZH

Početkom godine aktivno se krenulo s izradom Strategije ruralnog razvitka Županije Zapadnohercegovačke, a nositelj spomenutog procesa bilo je ministarstvo gospodarstva na čelu s ministrom Dariom Sesarom, koji je imenovao Odbor za izradu strategije sukladno odluci Vlade Županije Zapadnohercegovačke. Radom odbora je koordinirao Pero Mandić, dok je njegov zamjenik bio Ivan Jurilj ravnatelj Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.

Strategija donosi 200 milijuna eura poticaja, dijeli se poljoprivredno zemljište mladima

Nakon višegodišnjeg političkog bojkota i uvjeravanja predstavnika EU-a kako bez njega neće moći privući na stotine milijuna eura iz njihovih pretpristupnih fondova, “glas razuma” je pobijedio i vlasti u BiH će konačno usvojiti zajednički strateški plan o ruralnom razvoju, piše Večernji list BiH. 

Strateški plan ruralnog razvoja donosi novac, radna mjesta i ulaganja

Delegacija EU u BiH pozdravila je usvajanje Strateškog plana ruralnog razvoja BiH od Vijeća ministara, uz podršku entitetskih i Vlade Brčko distrikta, a očekuje i ekspeditivno usvajanje ovog važnog strateškog dokumenta od Parlamenta BiH. Iz Delegacije EU u BiH priopćeno je kako će ovaj strateški plan za cijelu zemlju dodatno povezati sektore sigurnosti hrane, veterinarstva, fitosanitarne kontrole i ruralnog razvoja, potrebne za sveukupni održivi ekonomski rast BiH.

BiH usvojila Strateški plan ruralnog razvoja - Odblokirano 30 milijuna eura bespovratnog novca

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine usvojilo je na današnjoj sjednici u Sarajevu Strategiju ruralnog razvoja za period od 2018. do 2021. godine koja daje šansu da BiH dobije značajna sredstva iz fondova Europske unije, potvrdio je danas na press konferenciji predsjedavajući Vijeća Denis Zvizdić. Na usvajanje ovog dokumenta čekalo se zbog nedostavljanja mišljenja o Strategiji iz Republike Srpske.

Pretplati se na RSS - Ruralni razvoj