Salakovac

Ponovno se spominje Salakovac kao mogući smještaj za migrante, Vučjak se zatvara u utorak

Ilegalni migranti koji borave u kampu Vučjak kod Bihaća bit će izmješteni s te lokacije u srijedu, najavio je u ponedjeljak predsjednik vlade Unsko-sanske županije Mustafa Ružnić

Krešić odbacio mogućnost smještaja bosanskih isilovaca sa ratišta iz Sirije i Iraka u Salakovac

Mijo Krešić, zamjenik ministra sigurnosti BiH i voditelj Odjela za analitiku i nacionalnu sigurnost GV HNS-a, odbacio je mogućnost da se u Readmisijski centar Salakovac kod Mostara po povratku iz Sirije i Iraka smjeste državljani BiH koji se borili na strani terorističke organizacije Islamske države (ISIL), što je ranije najavio ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić. „Objekt u Salakovcu apsolutno nije prihvatljiv za smještaj ovih osoba.

Ministrice Borovac vodite teroriste svojoj kući ili u stranku, u Salakovac neće

Nevjerojatno nam je kako su za ministricu Semihu Borovac oni koji su sudjelovali u borbama na strani terorističkih snaga u Siriji „borci“ - „branitelji“. Eventualni njihov prihvat, jednako kao i eventualni smještaj njih i njihovih obitelji u Salakovcu bio bi protivan cijelom nizu zakona.

U Salakovcu s djelatnicima sklapali ugovore o djelu koji su trajali 20 godina

Izbjeglički centar Salakovac pored Mostara važi za jedan od najuređenijih migrantskih centara u zemlji, objavila je Federalna televizija u prilogu o tomu kako se s djelatnicima godinama sklapalo ugovore o djelu. 

Trenutačno je u njemu smješteno 190 osoba, od toga 92 djece. Migranti za uvjete i odnos prema njima imaju samo riječi hvale. 

Dosta migranata nekontrolirano nestalo iz Salakovca, iz Sarajeva dovoze nove

 Izbjeglički centar Salakovac kod Mostara, u kojem je od 269 pristiglih bilo ostalo tek nešto više od stotinjak migranata, od petka pristižu nove grupe. Potvrdio je to i voditelj ovog centra Edin Denjo, kazavši da će u ponedjeljak znati točan broj novopristiglih migranata.  "Ide se na to da popunimo sve kapacitete kad već imamo mjesta. Centar i služi tome da se pomogne ovim ljudima, da ne bi morali biti po parkovima i u ruševinama.

Pretplati se na RSS - Salakovac