Slanina

Za savršeno ispečenu slaninu - treba dobra tava i malo tehnike

Slanini treba prostor pa je nemojte natrpavati nego ju slažite jednu pored druge. Iako mislite da je to ispravno, pečenje slanine na previsokoj temperaturi, smanjite vatru

Hrskava, ali ne previše, mesnata, a opet slasna. Savršenu slaninu za doručak dobit ćete ako pazite i na teksturu i na okus, a možete ju pripraviti i na štednjaku, u mikrovalnoj i u pećnici.

Otkrivamo kako je ispeći savršeno, pri tom izbjegavajući najveće pogreške koje se rade kod njena pečenja.
 

Slanina iz druge dimenzije: Trik za hrskavu, ali sočnu grickalicu

Želite li dobiti hrskavu slaninu, nemojte je peći na na dobro zagrijanoj tavi jer lako zagara, a rezultat je prepečena, tvrda i gorkasta slanina.

Za najbrži, a dobar rezultat slaninu stavite na hladnu tavu pa pecite nekoliko minuta na laganoj vatri. Treba li vam veća količina, ispeći je možete i u pećnici na papiru za pečenje. Pecite je na 200 °C oko 15 minuta.

No želite li hrskavu, ali ipak sočnu slaninu, trebat će vam još jedan sastojak – voda.

7 dokaza da je slanina namirnica iz snova

1. Najbolje je oružje za borbu protiv mamurluka
Ništa ne može izliječiti mamurluk kao pečena slanina i šalica kave. To je univerzalna istina. Kad se probudite ujutro mamurni, želite samo pojesti nešto "konkretno". Slanina je obično na vrhu liste želja.

2. Bogata je bjelančevina
Bjelančevine su ključna komponenta uravnotežene prehrane, a slanina je, srećom, izuzetno bogata njima. U stotinu grama slanine nalazi se čak 37 grama proteina.

Nakon ovog ćete odmah narezati slaninu: Evo zašto je trebamo jesti češće!

Neki je kude, neki je hvale. Dok neki žude za njom, ali je izbjegavaju zbog zdravlja i linije, drugi je jedu gotovo svakodnevno, tvrdeći da je zdrava. Tko je u pravu?

Svi koji imaju nešto protiv slanine u pravu su kad kažu da sa slaninom ne treba pretjerivati, uostalom kao ni s bilo kojom namirnicom, bila ona zdrava ili ne zdrava.

Mnogi misle da je štetna za srce, međutim nekoliko istraživanja je potvrdilo da ona sadrži korisne omega-3 masne kiseline koje zapravo štite kardiovaskularni sustav.

Pretplati se na RSS - Slanina