Sljeme

Oluja srušila stotine stabala na Medvednici

Oluja koja je u ponedjeljak pogodila Zagreb napravila je ogromne štete na Medvednici. Radnici Hrvatskih šuma u utorak cijeli dan obilaze teren, a ta državna tvrtka nam je ustupila fotografije koje pokazuju razmjer katastrofe. Porušena stabla bukve preko Sljemenske ceste, izbrisani čitavi dijelovi šume, granje i lom. Pluća Zagreba, kako nazivaju Medvednicu, dobila su novi veliki ožiljak.

Čudesni Hirscher peti puta kralj Sljemena; senzacionalni Rodeš oduševio Hrvatsku

Austrijanac Marcel Hirscher pobjednik je jubilarnog, 10. slaloma skijaša za Svjetski kup na zagrebačkom Sljemenu, dok su trojica hrvatskih skijaša ostvarili najbolje rezultate u dosadašnjoj karijeri, Istok Rodeš završio je kao sedmi, Matej Vidović kao 15., a Elias Kolega kao 20.

Mikaela Shiffrin četvrti put slavila na Sljemenu

Amerikanka Mikaela Shiffrin uspjela je obraniti prednost i s prednošću od -1.25 sekundi ispred Petre Vlhove opet je Snježna kraljica! Fantastičnom vožnjom obranila je sljemensku titulu i četvrti put u svojoj karijeri odnijela pobjedu u Zagrebu! Slovakinja Petra Vlhova još je jednom ostvarila drugo mjesto iza sjajne Amerikanke, a na trećemu mjestu završila je Švicarka Wendy Holdener. Jedina hrvatska predstavnica Andrea Komšić nije ušla u drugu vožnju budući da je nakon prve zauzela 51. mjesto.

Pretplati se na RSS - Sljeme