Split

U Splitu se otvara novi hotel Amphora vrijedan 26 milijuna eura, evo što će sve nuditi

Kako kažu, očekuju u hotelu poslovne ljude te obitelji iz Velike Britanije i skandinavskih zemalja, a o svima će brinuti 80 stalno zaposlenih i 40 sezonskih radnika.

Novi hotel u Splitu Amphora na Žnjanu otvara svoja vrata u ponedjeljak nudeći gostima smještaj u 206 soba i druge sadržaje na razini četiri zvjezdice, u što je vlasnik, poduzetnik Zvonko Kotarac uložio 26 milijuna eura, doznaje se iz tog hotela.

Najveći hotel u Splitu za deset dana otvara svoja vrata: Cijeli projekt vrijedan je 26 milijuna eura

Najveći hotel u Splitu, novoizgrađena “Amphora” na Žnjanu, poslovni adut vrijedan 26 milijuna eura, koji je zbog komplikacija s građevinskom inspekcijom popriličnu glavobolju zadao građevinskom poduzetniku Zvonku Kotarcu, od 1. lipnja konačno otvara svoja vrata.

Split: Još traje evakuacija dijela štićenika Doma za starije i nemoćne, svi imaju blage simptome

Noćas je 45 štićenika Doma za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici zbog deset osoba zaraženih koronavirusom prebačeno u KBC Split, a prebacivanje je trajalo cijelu noć. U tijeku je prebacivanje još preostalih štićenika.

Ministrica Bedeković sinoć je za Jutarnji list izjavila kako je za prodor koronavirusa u sustav domova za starije i nemoćne osobe saznala je iz medija.
 

Nevjerojatna energija na Rivi: zagrljaji, poljupci i podrška sudionicima utrke

Nevjerojatna energija preplavila je splitsku Rivu pred početak prve utrke The race of the cure koja je počela u 11 sati, a trči se već 36 godina u cijelome svijetu. Danas se Split pridružio 140 gradova svijeta.

U Županijsku ligu protiv raka prostiglo više od 2500 prijava,  timova, obitelji, pojedinaca, tvrtki i institucija, a pred start već se moglo reći da je prodano preko 3000 majica.

Split zabilježio rekordan kolovoz, posjetilo ga gotovo 200.000 gostiju

Grad Split ima iza sebe najbolji turistički kolovoz u samostalnoj Hrvatskoj u kojemu ga je posjetilo 193.305 gostiju što je 10 tisuća više nego lani. Ostvarili su 659 tisuća noćenja ili 37 tisuća više, što je i u dolascima i u ostvarenim noćenjima za pet posto bolji rezultat turističkog prometa nego lanjske godine. Time se je Split svrstao u sam vrh turističkih gradova u zemlji po rastu turističkog prometa u najizdašnijem mjesecu glavnog dijela sezone.

Broj turista u Splitu dvoznamenkasto raste!

U Splitu je u prvih šest mjeseci ove godine ostvareno 12 posto više dolazaka i 15 posto više noćenja nego u istom razdoblju prošle godine, a porasti se nastavljaju i u srpnju, priopćili su u ponedjeljak iz splitske turističke zajednice (TZ)

Od početka godine do kraja lipnja ostvareno 327.865 dolazaka i 853.646 noćenja, a u prvih 15 dana srpnja 88.466 dolazaka i 280.662 noćenja, što je porast od šest posto u dolascima i isto toliko u noćenjima.

Split: Ultraši razludili i prije početka, po centru grada se valjaju, spavaju, povraćaju, uriniraju

Mladi turisti iz svih krajeva svijeta "okupirali" su Split kako bi uživali u njegovim ljepotama i njegovom kulturno-umjetničkom programu.

U četvrtak navečer, ekipa Hitne pomoći iz Splita imala je pune ruke posla i pomagala mladim turistima koji su se valjali, spavali, povraćali, mokrili..., po Zapadnoj obali i okolnim travnatim površinama.

Totalni kolaps u Splitu: Kolona automobila praktički spojila Trogir i Makarsku

Približavanje Ultre u kominaciji sa srpanjskim nevremenom koje je potjeralo turiste s plaža začepilo je sve cestovne prilaze Splitu. Kako doznajemo od vozača koji se javljaju u našu redakciju kolona automobila je opet uspjela ono što Hrvatske ceste ne uspijevaju godinama- spojiti Trogir i Omiš.

Pretplati se na RSS - Split