Split

Nevjerojatna energija na Rivi: zagrljaji, poljupci i podrška sudionicima utrke

Nevjerojatna energija preplavila je splitsku Rivu pred početak prve utrke The race of the cure koja je počela u 11 sati, a trči se već 36 godina u cijelome svijetu. Danas se Split pridružio 140 gradova svijeta.

U Županijsku ligu protiv raka prostiglo više od 2500 prijava,  timova, obitelji, pojedinaca, tvrtki i institucija, a pred start već se moglo reći da je prodano preko 3000 majica.

Split zabilježio rekordan kolovoz, posjetilo ga gotovo 200.000 gostiju

Grad Split ima iza sebe najbolji turistički kolovoz u samostalnoj Hrvatskoj u kojemu ga je posjetilo 193.305 gostiju što je 10 tisuća više nego lani. Ostvarili su 659 tisuća noćenja ili 37 tisuća više, što je i u dolascima i u ostvarenim noćenjima za pet posto bolji rezultat turističkog prometa nego lanjske godine. Time se je Split svrstao u sam vrh turističkih gradova u zemlji po rastu turističkog prometa u najizdašnijem mjesecu glavnog dijela sezone.

Broj turista u Splitu dvoznamenkasto raste!

U Splitu je u prvih šest mjeseci ove godine ostvareno 12 posto više dolazaka i 15 posto više noćenja nego u istom razdoblju prošle godine, a porasti se nastavljaju i u srpnju, priopćili su u ponedjeljak iz splitske turističke zajednice (TZ)

Od početka godine do kraja lipnja ostvareno 327.865 dolazaka i 853.646 noćenja, a u prvih 15 dana srpnja 88.466 dolazaka i 280.662 noćenja, što je porast od šest posto u dolascima i isto toliko u noćenjima.

Split: Ultraši razludili i prije početka, po centru grada se valjaju, spavaju, povraćaju, uriniraju

Mladi turisti iz svih krajeva svijeta "okupirali" su Split kako bi uživali u njegovim ljepotama i njegovom kulturno-umjetničkom programu.

U četvrtak navečer, ekipa Hitne pomoći iz Splita imala je pune ruke posla i pomagala mladim turistima koji su se valjali, spavali, povraćali, mokrili..., po Zapadnoj obali i okolnim travnatim površinama.

Totalni kolaps u Splitu: Kolona automobila praktički spojila Trogir i Makarsku

Približavanje Ultre u kominaciji sa srpanjskim nevremenom koje je potjeralo turiste s plaža začepilo je sve cestovne prilaze Splitu. Kako doznajemo od vozača koji se javljaju u našu redakciju kolona automobila je opet uspjela ono što Hrvatske ceste ne uspijevaju godinama- spojiti Trogir i Omiš.

U Split je stigao Sylvester Stallone i njegova obitelj

Obitelj Stallone je sletjela u Split, ali glavni junak familije, Sylvester Stallone, uspio je u nakani da se kamuflira i sporednim izlazom "izvuče" iz splitske zračne luke, te se brodom prebaci iz Resnika na splitsku Zapadnu obalu.
Na koncu, glumio je u filmovima nazvanim "Plan za bijeg" i baš nedavno snimio treći dio tog serijala.

Naš je fotoreporter ipak dočekao i snimio Slyjevu suprugu, uvijek atraktivnu Jennifer Flavin i kćeri Sistine Rose, Sophiju Rose i Scarlet Rose.
 

U Split ovoga vikenda stiže 112 tisuća ljudi! Dolaze iz svih krajeva svijeta, zrakoplovima, katamaranima, trajektima...

Oko 112 tisuća domaćih putnika, ali i onih iz Europe i svijeta ovaj će vikend zrakoplovima, brodovima, trajektima i katamaranima stići u grad podno Marjana.

Kako se doznaje od Mate Melvana iz splitske zračne luke, u subotu će sletjeti i poletjeti 110 zrakoplova sa 27.000 putnika, a u nedjelju 88 zrakoplova i 20.000 putnika. To znači da se tijekom vikenda u splitskog zračnoj luci očekuje ukupno 47.000 putnika u 198 zrakoplova.
 

Pogledajte kako prepuni Poljud pjeva Hercegovinu

Na Poljudu je u tijeku koncert To je moja zemlja, na kojem nastupaju Dražen Zečić, Prljavo kazalište (Mladen Bodalec), Dubrovački trubaduri (Luciano Lući Capurso), Meri Cetinić i klapa Lučica, Tony Cetinski, Novi Fosili (Rajko Dujmić), Mladen Grdović, Milo Hrnić, Matko Jelavić, Tereza Kesovija, Stijepo Gleđ Markos, Đani Maršan, Klapa Maslina, Zlatko Pejaković, Marko Perković Thompson, Krunoslav Kićo Slabinac, Miroslav Škoro, Ranko Boban i Jasna Zlokić.

Pretplati se na RSS - Split