Stolac

Salmir Kaplan osuđen na dvije godine zatvora zbog prekida izbora u Stocu

Općinski sud u Čapljini izrekao je danas prvostupanjsku presudu Salmiru Kaplanu i drugima zbog prekida izbornog procesa u Stocu 2016. Kaplanu je izrečena kazna zatvora od dvije godine, Demiru Mahmutćehajiću godina i četiri mjeseca, a Ahmetu Ljuboviću deset mjeseci.

Osuđenom trojcu izrečene su i novčane kazne i to Kaplanu 1.500 KM, koliko i Mahmutćehajiću, a Ljuboviću 1.000 KM. Na izrečene kazne bit će uložena i žalba.

Probijen gotovo kilometar dug tunel na budućoj cesti Neum - Stolac

U okviru Projekta izgradnje magistralne ceste M-17.3 Neum - Stolac, danas je konačno probijen tunel Žaba (Hutovo) dužine 970 metara. Vrijednost ugovora je 23.057.197,66 maraka s PDV-om. Po riječima direktora JP Ceste FBiH Ljube Pravdića, rok izvođenja je dvije godine, a radovi su počeli u listopadu prošle godine. - Očekivanja su da će sredinom sljedeće godine u svibnju kompletni radovi na tunelu biti završeni - kazao je on. Ugovore za izgradnju tunela dobili su na međunarodnom natječaju Euro-Asfalt d.o.o. Sarajevo i HP Investing d.o.o.

Evo kako izgleda završeni dio ceste Neum - Stolac

Magistralna cesta M17.3 Stolac - Neum još uvijek je u izgradnji, a prometnica na dionici Oštrovac-Broćanac je završena i puštena za promet.
Dionica LOT 2 Oštrovac-Broćanac je dugačka oko pet kilometara. Ranije je okončano asfaltiranje dionice od Starog Neuma do Babinog dola te od Babinog dola do Oštrovca, a u tijeku su radovi na probijanju tunela kod Oštrovca.

Sljedeća dionica gdje strojevi moraju do kraja završiti posao jeste ona između Drenovca i Stolova.

Prijavite ekipu na Malonogometni turnir Stolac 2019, nagradni fond 10 000

Povodom obilježavanja blagdana Svetog Ilije, dana općine Stolac, Općina Stolac u suradnji sa Športskim savezom općine Stolac organizira tradicionalni malonogometni turnir 'STOLAC 2019' sa bogatim nagradnim fondom. 

Nagrada za osvojeno prvo mjesto je 7.000,00 KM, za drugo mjesto je 2.000,00 KM a za treće mjesto 1.000,00 KM.        

Uplata po ekipi je 200,00 KM.

 

 
 

Ugovoren nadzor nad gradnjom ceste Neum - Stolac vrijedan 4 milijuna KM

U prostorijama JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo danas je potpisan Ugovor za nadzor radova na izgradnji magistralne ceste M-17.3 Neum – Stolac.
Ugovor su potpisali Ljubo Pravdić, direktor JP Ceste FBiH i Peter Woetzinger, predstavnik konzorcija u sastavu iC consulenten GesmbH, Nievelt Ingenieur GmbH i AIK Inženjering.

 

Počinje gradnja ceste Neum-Stolac: Potpisani ugovori sa izvođačima radova

Ugovori za izvođenje radova na magistralnoj cesti M17.3 Neum – Stolac, dionica Stari Neum – Broćanac potpisani su danas u Sarajevu

Dionica Stari Neum – Broćanac podijeljena je na dva lota za koje su danas potpisani ugovori. 

Ugovor za lot 1 obuhvata asfaltiranje dionice Stari Neum – Babin Do (5,3 km), izgradnja ceste Babin Do – Oštrovac (1,7 km), izgradnja tunela Oštrovac (90 m) i podvožnjak Oskorušnica (10m). Izvođač radova je Integral inženjering iz Laktaša. Vrijednost radova je oko 6 mil KM. 

 

Pretplati se na RSS - Stolac