Tomislavgrad

Mila Šteko iz Tomislavgrada od zaborava je sačuvala stare odjevne predmete, njezini radovi u Švicarskoj, Njemačkoj, Americi, Kanadi

Danas, kako u svijetu tako i kod nas vlada veliko zanimanje za modu i modni svijet. No, rijetki su ljubitelji mode koje uz današnju, zanima i moda nekih prošlih vremena. Što se i kako, kada su u pitanju odjevni predmeti, nosilo nekada u našim krajevima? Odgovor na ovo pitanje ponajbolje znaju tek rijetki zaljubljenici u tradicijsku odjeću, a jedna od njih je osamdesetogodišnja Mila Šteko iz Tomislavgrada.

Tomislavgrad: Preminuo ravnatelj Doma zdravlja Ivan Bagarić

Sinoć je u Tomislavgradu iznenada preminuo dr. Ivan Bagarić, ravnatelj Doma zdravlja Tomislavgrad. Prema neslužbenim informacijama, koje smo dobili u Domu zdravlja Tomislavgrad, pretpostavlja se da je dr. Bagarić preminuo uslijed srčanoga udara, prenosi tomislavcity.com Iz životopisa dr. Ivana Bagarića: Ivan Bagarić (Mesihovina, Tomislavgrad, 11. studenog 1961. – Tomislavgrad, 9. svibnja 2019.), bio je hrvatski političar i liječnik. Član HDZ-a RH i HDZ-a BiH. Na prvim slobodnim izborima održanim 1990.

U Mrkodolu kraj Tomislavgrada radnik pao s krova kuće

Četrdesetdevetogodišnji N.M iz Tomislavgrada zadobio je teže ozljede pri padu s krova kuće u mjestu Mrkodol pored Tomislavgrada.

Hitna služba Doma zdravlja Tomislavgrad zaprimila je u subotu u 14. 30 sati dojavu da je pri obavljanju građevinskih radova na obiteljskoj kući u naselju Mrkodol radnik pao s krova te da je teško ozlijeđen.

Stradali je prevezen u tomislavgradski Dom zdravlja gdje mu je ukazana prva pomoć nakon čega je prebačen u Medicinski centar Livno gdje je u tijeku opservacija ozlijeđenoga.

 

Vandalizam i sramota u Tomislavgradu

Zapaljeno je odmaralište na lokaciji Ćavarov Stan na Duvanjskom polju u Općini Tomislavgrad. Tomislavgradski vatrogasci danas su na svojoj Facebook stranici objavili fotografiju vatrom uništene klupe i turističkih oznaka, s opisom ''sramota''. Ovo naselje nedaleko od grada stanovnici većinom koriste za šetnju i uživanje u prirodi. No čini se kako pojedinci svojim vandalizmom žele uništiti ljepote i otjerati i ono malo ljudi što je ostalo.   

Tomislavgrad: Oko 70 prijava za materijalnu štetu

Povjerenstvo za procjenu šteta općine Tomislavgrad zaprimilo je oko 70 prijava za procjenu materijalne štete nastale uslijed nedavnog snježnog nevremena. Što se tiče samih šteta, one su počinjene uglavnom na stambenim i gospodarskim objektima, a među većim štetama zabilježeno je nekoliko urušavanja krovova od velikih količina snijega kako na stajama tako i na starijim objektima. Naime, 5.

Poplavljeni podrumi, garaže i dijelovi prometnica kod Tomislavgrada, vozači oprez

Porast temperature zraka i kiša izazvali su naglo topljenje snijega što je doprinijelo plavljenju podruma i garaža u mnogim stambenim objektima u Tomislavgradu.

Najugroženiji su stambeni i gospodarski objekti u Ulici kralja Zvonimira te u Domagojevoj ulici, a na terenu je sedam vatrogasaca s dva opremljena vozila koji ispumpavaju vodu.
 

Snijeg zarobio vjetroelektranu kod Tomislavgrada, probijeni nanosi od četiri metra

Mještani Stipanića, mjesta nadomak Tomislavgrada, ne sjećaju se da je u posljednjih nekoliko desetljeća snijeg izazvao toliko poteškoća i problema kao što je ovogodišnji praćen snažnim vjetrom. A kako je to izgledalo na 1500 metara nadmorske visine posljednjih dana, najbolje svjedoče prizori s Jelovače na obodima planine Tušnice, koji su usporili završne radove na izgradnji vjetroelektrane (VE) tvrtke F. L. Wind.

Nije Amerika, ovo je u Tomislavgradu

Smrznuo se ''jedan od lavova koji sudjeluju u izgradnji vjetrio-elektrane'' na Jelovači podno planine Tušnice u općini Tomislavgrad. Naime, duvanjski je kraj proteklih dana zahvatilo veliko snježno nevrijeme, pa su neka mjesta bila odsječena od središta općine. Stanje se zadnjih dana normaliziralo, a radovi na vjetrio-elektrani će, sigurni smo, pričekati toplije dane. 

Tomislavgrad: Sva raspoloživa mehanizacija angažirana na čišćenju snijega

Sva raspoloživa tomislavgradska mehanizacija i resursi za čišćenje lokalnih prometnica od snježnih nanosa u vlasništvu općine i privatnika je terenu. - Gotovo sve čime raspolažemo je na terenu. Za sada je većina lokalnih prometnica prohodna ali otežano dok se preostale čiste - kazao je za Fenu koordinator za održavanje lokalnih prometnica općine Tomislavgrad Srećko Perić. Na području nekih naselja mještani se sami organiziraju u čišćenju puteva.

Pretplati se na RSS - Tomislavgrad