Tomislavgrad

Tomislavgrad: Uručena vrijedna donacija za Udrugu 'Nova nada'

Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži s poteškoćama u razvoju "Nova nada" iz Kovača pored Tomislavgrada u petak je predano novo vozilo marke Volkswagen Transporter T6 kombi, koje će služiti za prijevoz 17 štićenika tog centra.  Ukupna vrijednost vozila iznosi 70.200 maraka, a nabavku je financirala Vlada Republike Hrvatske, preko Središnjega državnoga ureda za obnovu i stambeno, u iznosu od 200 tisuća kuna, dok su ostalo proračunska sredstva Općine Tomislavgrad. 

Q groznica u Tomislavgradu: Zaraženo 275 ovaca

U selu Rašćanima kod Tomislavgrada pojavila se Q groznica, a prema informacijama Veterinarske stanice Tomislavgrad do sada je kod 275 ovaca iz tri različita stada dijagnosticirana ta bolest.  Ta brojka vjerojatno nije konačna jer se čekaju rezultati analize ovaca iz četvrtog stada.  Vlasnici ovaca kažu kako već mjesecima od mjerodavnih čekaju odgovor što učiniti sa zaraženim životinjama.

Fešta u Tomislavgradu: Izabrana najljepša Hrvatica u narodnoj nošnji

Najljepšom Hrvaticom u narodnoj nošnji izvan RH proglašena je Ivana Ana Vlasici iz Rumunjske na Reviji tradicijske odjeće i izboru najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske u Tomislavgradu. Prvom pratiljom proglašena je Kinga Deniza Dancze iz Mađarske, a druga pratilja je Leslie Marjory Samokic Quiquia iz Perua. Duvanjka Eva Tadić s austrijskom adresom izabrana je za miss fotogeničnosti i to odukom glasača na društvenim mrežama.  

Mila Šteko iz Tomislavgrada od zaborava je sačuvala stare odjevne predmete, njezini radovi u Švicarskoj, Njemačkoj, Americi, Kanadi

Danas, kako u svijetu tako i kod nas vlada veliko zanimanje za modu i modni svijet. No, rijetki su ljubitelji mode koje uz današnju, zanima i moda nekih prošlih vremena. Što se i kako, kada su u pitanju odjevni predmeti, nosilo nekada u našim krajevima? Odgovor na ovo pitanje ponajbolje znaju tek rijetki zaljubljenici u tradicijsku odjeću, a jedna od njih je osamdesetogodišnja Mila Šteko iz Tomislavgrada.

Tomislavgrad: Preminuo ravnatelj Doma zdravlja Ivan Bagarić

Sinoć je u Tomislavgradu iznenada preminuo dr. Ivan Bagarić, ravnatelj Doma zdravlja Tomislavgrad. Prema neslužbenim informacijama, koje smo dobili u Domu zdravlja Tomislavgrad, pretpostavlja se da je dr. Bagarić preminuo uslijed srčanoga udara, prenosi tomislavcity.com Iz životopisa dr. Ivana Bagarića: Ivan Bagarić (Mesihovina, Tomislavgrad, 11. studenog 1961. – Tomislavgrad, 9. svibnja 2019.), bio je hrvatski političar i liječnik. Član HDZ-a RH i HDZ-a BiH. Na prvim slobodnim izborima održanim 1990.

U Mrkodolu kraj Tomislavgrada radnik pao s krova kuće

Četrdesetdevetogodišnji N.M iz Tomislavgrada zadobio je teže ozljede pri padu s krova kuće u mjestu Mrkodol pored Tomislavgrada.

Hitna služba Doma zdravlja Tomislavgrad zaprimila je u subotu u 14. 30 sati dojavu da je pri obavljanju građevinskih radova na obiteljskoj kući u naselju Mrkodol radnik pao s krova te da je teško ozlijeđen.

Stradali je prevezen u tomislavgradski Dom zdravlja gdje mu je ukazana prva pomoć nakon čega je prebačen u Medicinski centar Livno gdje je u tijeku opservacija ozlijeđenoga.

 

Vandalizam i sramota u Tomislavgradu

Zapaljeno je odmaralište na lokaciji Ćavarov Stan na Duvanjskom polju u Općini Tomislavgrad. Tomislavgradski vatrogasci danas su na svojoj Facebook stranici objavili fotografiju vatrom uništene klupe i turističkih oznaka, s opisom ''sramota''. Ovo naselje nedaleko od grada stanovnici većinom koriste za šetnju i uživanje u prirodi. No čini se kako pojedinci svojim vandalizmom žele uništiti ljepote i otjerati i ono malo ljudi što je ostalo.   

Tomislavgrad: Oko 70 prijava za materijalnu štetu

Povjerenstvo za procjenu šteta općine Tomislavgrad zaprimilo je oko 70 prijava za procjenu materijalne štete nastale uslijed nedavnog snježnog nevremena. Što se tiče samih šteta, one su počinjene uglavnom na stambenim i gospodarskim objektima, a među većim štetama zabilježeno je nekoliko urušavanja krovova od velikih količina snijega kako na stajama tako i na starijim objektima. Naime, 5.

Pretplati se na RSS - Tomislavgrad