Trgovine

Hrvati za Uskrs potrošili više nego inače, skoro 2 mlrd. kuna

Za protekle uskrsne blagdane građani su potrošili oko 10 posto više nego u istom razdoblju 2016. godine. Prema podacima Porezne uprave, potrošnja u razdoblju od 21. do 27. ožujka iznosila je 1.731 milijardu kuna, a broj izdanih računa u fiskalizaciji u djelatnosti trgovine na malo bio je 21.2 milijuna. U 2016. u istom razdoblju potrošeno je 1.565 milijardi kuna, a izdano je 20.5 milijuna računa, izjavila je direktorica Sektora trgovine Ema Cull iz Hrvatske gospodarske komore. 

Kako nas trgovci varaju s proizvodima neodgovarajuće kvalitete

Česta je pojava da cijene proizvoda u trgovinama nisu usuglašene na polici i na blagajni, a u tom slučaju kupac treba insistirati na cijeni kojom je proizvod označen na polici. Također, često se događa da trgovci kažu da proizvodi kupljeni na sniženju ili popustu ne podliježu reklamaciji, što je, tvrdi pomoćnica ombudsmana za zaštitu potrošača u BiH Ljubica Čolović, netočno. Ona kaže da je osnovno pravilo da kod kupovine na sniženju, kupac ima ista prava kao u redovnoj prodaji.

Evo što možemo očekivati u trgovinama 2018. godini

Pet ključnih trendova postavljaju se pred trgovce i dobavljače hrane u narednoj godini. Prema izvještaju iz Mintela, potrošači će sve više očekivati ​​da vide transparentnost i sljedivost za sve proizvode. Zdravlje i wellness postaju prioritet za mnoge potrošače, a to uključuje odabir hrane i pića koji se bave percipiranim prehrambenim, tjelesnim i emocionalnim potrebama, izvještava Indikator.ba. 

Novi tržni centar Bingo u Mostaru će se otvoriti do kraja rujna

Bingov veliki tržni centar u Mostaru koji je potpuno izgorio 22. travnja ove godine ponovo će se otvoriti do kraja rujna, potvrdili su za Klix u najvećoj bh. trgovačkoj kompaniji.

Na nekad najpopularnijem tržnom centru u Hercegovini, a kasnije zgarištu koje je plamen poravnao sa zemljom, građevinski radnici naporno rade posljednjih mjeseci, napredak koji se vidi je impozantan.
 

Pretplati se na RSS - Trgovine