Wizz Air

Najveći dioničar Wizz Aira prodao dionice za 500 milijuna funti

Američka kompanija za privatni kapital Indigo Partners prodala je 12,5 milijuna dionica u Wizz Airu, smanjujući svoj udio sa 20,6% na 3,4% u vodećem niskocjenovnom avioprijevozniku u Srednjoj Europi.

Očekuje se da će prodaja vrijedna oko 500 milijuna funti (589 milijuna eura) bruto biti zaključena 6. veljače, objavljeno je na Londonskoj berzi.

Koliko Wizz Air zarađuje u Bosni i Hercegovini?

Niskobudžetni prijevoznik Wizz Air nedavno je zabilježio rekordni profit u prvom polugodištu za financijsku godinu 2020. (travanj - rujan) u iznosu od 371,5 milijuna eura.
Kompanija sa sjedištem u Budimpešti mogla bi uskoro operativnom maržom preuzeti od Ryanaira titulu najprofitabilnije europske aviogrupe, izvijestio je Ex-Yu Aviation.

Wizz Air postigao još jedan rekord: Više od 30 milijuna putnika za godinu

Wizz Air, jedna od aviokompanija sa najbržom stopom rasta u EUropi i vodeći niskotarifni avioprijevoznik u centralnoj i istočnoj EUropi, postigao je novi rekord po broju putnika u svojoj historiji. Na osnovu najnovijih statističkih podataka o prometu, kompanija je u proteklih 12 mjeseci prevezla više od 30 milijuna putnika, dok je poslovanje širom Europe poraslo za 24 posto u odnosu na prethodni period. 

Počinje velika WizzAir-ova bečka operacija, jedna od destinacija i Tuzla

Krajem travnja WizzAir počet će sa bečkog aerodroma u Schwechatu letove ka Gdanjsku u Poljskoj i Tuzli u Bosni i Hercegovini. 
U lipnju ove godine najveći niskotarifni avioprijevoznik u centralnoj i istočnoj Europi stacionirat će svoj avion u Beču, dok će u rujnu dodati još dva aviona, najavio je član Uprave George Michalopoulos.

Nove linije: Iz BiH do Beča letite za 40 maraka

Od 27. travnja 2018. bit će uspostavljena nova zračna linija između Tuzle i Beča po cijeni od 40 maraka. Letove će obavljati kompanija Wizz Air, kompanija koja je najveća low-cost avio-kompanija u srednjoj i istočnoj Europi i jedna od najnaprednijih europskih avio-kompanija. Inače, nova low-cost linija će biti uspostavljena 27.

Wizz Air ukida letove iz Tuzle za London i Nurnberg

Aviokompanija Wizz Air će u narednim mjesecima ukinuti pet linija iz bivše Jugoslavije zbog slabih rezultata, ali će to nadoknaditi dodavanjem dodatnih kapaciteta na drugim linijama, prenosi ExYu Aviation News. 

Niskotarifna aviokompanija će, naime, obustaviti po dva leta iz Beograda i Tuzle. Iz Tuzle Wizz Air više neće letjeti ka Londonu (Luton) i Nirnbergu, dok će letovi ka Bratislavi biti nastavljeni od 2. travnja.
 

Wizz Air objavio narudžbu 146 aviona Airbus A320

Kompanija Wizz Air Holdings Plc, vlasnik Wizz Air-a, najvećeg avio-prijevoznika u regiji centralne i istočne Europe, objavila je danas da je potpisala memorandum o razumijevanju s proizvođačem aviona Airbus S.A.S. o nabavci novih 146 aviona iz Airbus-ove A320 familije (72 aviona A320neo i 74 aviona A321neo). Prve isporuke će početi 2022., ali će najveći broj aviona biti isporučen između 2025. i 2026. nakon što bude završena isporuka ranije naručenih 110 aviona A321neo. 

Pretplati se na RSS - Wizz Air