Zagvozd

Na izgled mještanima možda čudak ali Ivan Drlje iz Zagvozda je svjetski čovik

Ne sudi o čoviku što ti drugi kažu o njemu, već sudi kada ga sam upoznaš. U staroj poslovici iz Imotske krajine itekako ima istine. Vidjet ćemo to u ovoj priči.

Znači, susretnem prijatelja iz Zagvozda i pitam ga, ima li što zanimljivo tamo ispod kršne Biokove.

- Pa i nema nešto posebno, brzo će Glumci s predstavama pa će doći svita odasvuda, živnut će Zagvozd, veli, pa nadoda:

Iz našeg sela poteklo je čak 20 liječnika

Biokovsko zaleđe: Iz zaseoka Luetići u selu Župa u Zagvozdu potekli su ugledni liječnici, poput Tomislava i Krešimira Luetića. Luetića ima u svim granama medicine - kirurgije, ortopedije...

Ajde, uzmi olovku i piši, dočekuje nas barba Marko Luetić (77) dok kao iz rukava niže imena liječnika koji su potomci loze Luetić.

- Sigurno malo tko zna da je evo tu, u ovoj kamenoj kući, rođen pradjed našeg doktora Krešimira Luetića. Ma znate na kojega mislim, novoizabranog predsjednika Hrvatske liječničke komore - priča nam Marko Luetić, prenosi 24sata.hr

Tragedija kod Zagvozda: Skupljao puževe i pao sa 30 metara visoke stijene i poginuo

M.P. (56) poginuo je u padu sa stijene visoke 30 metara nakon što je u srijedu navečer sam otišao u prikupljanje puževa u blizini Zagvozda, objavili su u četvrtak navečer iz makarskog HGSS-a. 

Kako se doznaje iz HGSS-a, muškarac iz Splita u Župi (Turija) je bio kod majke i u srijedu navečer otišao je brati puževe, ali se nije vratio. Obitelj ga je zvala u četvrtak, ali nije se javljao na telefon. Oko 10.40 sati iz županijskog centra 112 Split stigla je i dojava u HGSS. 

 

Pretplati se na RSS - Zagvozd