Hrvate u BiH već odavno nitko ništa ne pita a od Čovićevog zaokreta jedno veliko ništa!

1,798 ABC portal 20.kolovoza 2019. 14:00
DRAGANE PROBUDI SE!

U Bosni i Hercegovini trenutno na političkoj sceni imaju dva takmaca koji imaju jako tvrde političke stavove i rekli bismo 'dobro' ih se drže. Naravno, pogađate radi se o bošnjačkoj i srpskoj strani koji evidentno kroje BiH po svojoj volji. Treću stranu onu hrvatsku niti 'ko šta pita niti se ona bori da bude pitana. Hrvatska strana i dalje piše priopćenja koja Hrvati ne mogu shvatiti. Jako loše, podanički bez imalo stava i smisla.

I danas glavni akteri i vladari BiH Muslimani i Srbi su imali dogovore u kojima se ipak nisu dogovorili niti će se sasvim je jasno ikad dogovoriti. U takvoj konstelaciji stvari hrvatska politika umjesto da zauzme radikalniji stav te i oni u ime Hrvata reknu svoje uvjete kad je u pitanju uspostava vlasti oni šalju priopćenja u kojima se redovno 'šećeri' te se zaziva dogovor, tolerancija i slične stvari da ne kažemo gluposti jer od svega toga neće i ne može biti ništa.

S obzirom da BiH ne može preživjeti bez svojevrsnog protektorata i nije moguć nikakav dogovor među narodima hrvatska politika u BiH mora konačno progledati te početi radikalnije tražiti rješenja za hrvatski narod. Priopćenja koja se šalju su napisana iz tko zna kojih razloga i predmet su velike sprdnje i dokaz da trenutno nemamo ljude koji mogu izgurati hrvatsku stvar. 
Od Čovićevog zaokreta ništa!!!

Pa evo slijedom toga i današnjeg još jednog bh neuspjeha iz HDZ-a je stiglo priopćenje koje prenosimo:

Poštujući izborni rezultat Općih izbora 2018. godine, te iskazanu volju svih stanovnika Bosne i Hercegovine, Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) poziva na hitnu implementaciju izbornih rezultata bez odlaganja.

"Svjedoci smo da ni današnji napori za dogovorom i poštivanjem sporazuma lidera nisu urodili plodom, te da je BiH i dalje u zastoju na putu napretka prema EU i NATO-u. Sva daljnja uvjetovanja političkih predstavnika moraju se hitno pretvoriti u uspostavljanje konstruktivnog dijaloga i međusobno uvažavanje u cilju razvoja političkog i društvenog dogovora na opću dobrobit naše domovine Bosne i Hercegovine", naveli su.

HDZ smatra da razgovor i međusobno uvažavanje pri traženju kompromisnog rješenja moraju biti polazna točka svih procesa kako bi konačno ostvarili potrebnu suradnju prilikom uspostave vlasti. 

"Potpisivanjem Načela o formiranju vlasti u BiH postavljene su sve ključne točke i smjer budućnosti Bosne i Hercegovine koji se moraju implementirati. Svako drugo djelovanje smatramo bespotrebnim i štetnim, kao i izravnim izigravanjem izborne volje konstitutivnih naroda i građana u BiH", kazali su.

U HDZ-u vjeruju kako i pored današnjeg neuspjelog pokušaja dogovora Predsjedništva BiH oko ključnih pitanja za budućnost, Bosna i Hercegovina i dalje ima polazišta za dogovor, te ne smije odustati od nastojanja da što prije dobije vlast i nastavi napredak prema euroatlanskim integracijama.

"Kako se približava rok za provedbu dogovorenih načela za formiranje vlasti budućih partnera svjedoci smo i različitih tumačenja dogovorenih načela, pri čemu se nadamo, unatoč razlikama, da isti neće odvesti BiH u nove krize koje nikome ne odgovaraju. Redovno funkcioniranje svih institucija Bosne i Hercegovine mora biti prioritet svima koji se zalažu za napredak, stabilnost, i nastavak reformskih procesa u BiH."

Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) poziva kolege na bošnjačkoj i srpskoj strani na poštivanje izborne volje naroda, odgovornu provedbu potpisanih Načela o formiranju vlasti u BiH kako bi napokon krenuli u realizaciju strateških planova, kojima je cilj funkcionalna, razvijena i moderna europska Bosna i Hercegovina.
 

Tagovi:

Komentari

EUR
EMU(EUR)

Jedinica: 1
Kupovni: 1,95583
Srednji: 1,95583
Prodajni: 1,95583

Jedinica: 100
Kupovni: 25,802678
Srednji: 25,867346
Prodajni: 25,932014

Jedinica: 1
Kupovni: 1,27238
Srednji: 1,275569
Prodajni: 1,278758

USD
SAD(USD)

Jedinica: 1
Kupovni: 1,722684
Srednji: 1,727002
Prodajni: 1,73132

Jedinica: 1
Kupovni: 1,833246
Srednji: 1,837841
Prodajni: 1,842436

Jedinica: 1
Kupovni: 2,155616
Srednji: 2,161019
Prodajni: 2,166422