Hrvatsku diplomatkinju napadaju jer nema dobro mišljenje o homoseksualcima i migrantima?

1,950 ABC portal 16.kolovoza 2019. 21:45
KRITIZIRA GEJEVE I MIGRANTE

Elizabeta Mađarević, prva tajnica hrvatskog veleposlanstva u Berlinu, koja je preko društvenih mreža iznosila stavove za koje hrvatski ljevičarsko liberalni mediji kažu da su ksenofobni i slično jer  je napisala kako je 'bijela Europa - čista Europa', hitno je pozvana u Ministarstvo vanjskih poslova koje se oštro ogradilo od njezinih stavova.

Diplomatkinja koja godinama prepoznatljivo iznosi svoje konzervativne stavove, u Berlin je na mjesto tajnice hrvatskog veleposlanstva stigla tijekom mandata Gordana Grlića Radmana, trenutačnog ministra vanjskih i europskih poslova. 

“Čista i autentična Europa. Samo bijeli Europljani, kako je bilo prije samo 30 godina u cijeloj Europi. Ovo bi trebala biti dobra reklama za odmor. Netko bi pomislio da to više nije moguće, ali na sreću jest”, jedan je od njezinih postova na njezinom Facebooku na kojem se kritički  osvrće i na LGBT zajednicu..

Osim što je pisala o bijeloj i čistoj Europi, Elizabeta Mađarić ima jasne i dosta negativne stavove o LGBT populaciji što je sasvim normalno za konzetvativniji svjetonazor kojeg živi Mađarević.

U jednom postu u vezi LGBT ljudi piše da je “moguće ozdraviti i osloboditi se sve te nemoralnosti i psiholoških poremećaja”. Uz to dijeli i linkove s  stranica u kojima piše kako je pedofilija povezana s homoseksualizmom.

Prema islamu također ima kritičke stavove i smatra da islam nije dio Europe . Zbog njega se okomila i na njemačku kancelarku Angelu Merkel te joj zamjera “nedostatak vlastite kulture” zbog izjave da islam pripada Njemačkoj.

 

“Europo, moraš naučiti reći ne i izgraditi svoje samopoštovanje i kršćanski identitet koji je stvorio najrazvijenije dijelove svijeta”, napisala je u jednom od postova, a uvjerena je da migranti dolaze u Europu ne samo zbog socijalnih povlastica i europskih putovnica, nego i zbog političkih razloga islamizacije agende, što ne mora nužno biti neistina.

Nakon što su se ljevičarski hrvatski mediji raspisali kako kažu o 'skandaloznim'  stavovima hrvatske diplomatkinje u Berlinu, javila se i glavna akterica priče koja je čini se tek počela, jer MVEP ju je pod pritiskom tih istih medija hitno pozvao u Zagreb. 

- Na godišnjem sam izvan Hrvatske, a prijatelji me zovu i kažu da sam postala tema dana. Niti sam dužnosnik niti političar, već obična osoba koja ima pravo na privatnost. Ali imam svoje konzervativne stavove od kojih ne odstupam i koje dijelim slobodno jer živim u slobodnoj zemlji, a koji su zasnovani na činjenicama. Zar više ne smijemo biti misleća bića i imati slobodu govora? Ako nekome treba objašnjavati kako je Europa demografski izgledala prije koje desetljeće i kroz povijest, neka okrene demografsku statistiku - napisala je na Facebooku Elizabeta Mađarević za koju je čista Europa - bijela Europa.

Ostaje dosta nejasno zbog čega bi netko pozvao ovu diplomatkinju na razgovor ako postoji sloboda govora i slobodno opredjeljenje svjetonazora po kojem želi živjeti. Zašto bi osobe s konzervativnim stavovima morali šutjeti o homoseksualcima ili migrantima. Zašto bi se oni svima morali sviđati? Zašto se prema takvim ljudima ne bi mogli kritički odnositi s pozicije konzervativnijeg svjetonazora. Zašto netko ne bi smio iznijeti svoje stavove koji se ne sviđaju tim skupinama. i zašto netko zbog takvih stavova ne bi mogao biti diplomat?

Tagovi:

Komentari

EUR
EMU(EUR)

Jedinica: 1
Kupovni: 1,95583
Srednji: 1,95583
Prodajni: 1,95583

Jedinica: 100
Kupovni: 25,83856
Srednji: 25,903318
Prodajni: 25,968076

Jedinica: 1
Kupovni: 1,251084
Srednji: 1,25422
Prodajni: 1,257356

USD
SAD(USD)

Jedinica: 1
Kupovni: 1,668611
Srednji: 1,672793
Prodajni: 1,676975

Jedinica: 1
Kupovni: 1,810953
Srednji: 1,815492
Prodajni: 1,820031

Jedinica: 1
Kupovni: 2,123242
Srednji: 2,128563
Prodajni: 2,133884