Privlačenje gostiju na vožnju qaudovima ujedno znači i dolazak turista u Livno

3,379 ABC portal 07.listopada 2020. 21:00
REPORTAŽA IZ LIVNA

„Jedna djevojka iz Bijeljine mirno je sjedila na našem quadu kada joj se približio jedan stariji divlji konj, mislim da je osjetio opuštenost i smirenost kojom je zračila. Približio je svoju glavu njezinom licu i u tom položaju ostao preko 15 minuta, nakon čega je pustio četiri suze.. Svi smo bili u šoku, a djevojka je samo počela plakati. Taj prizor i tolika količina emocije ne može se riječima opisati.“ Priča nam Zvonimir dok smo sjedili na pauzi od vožnje quadovima s pogledom uprtim u krdo divljih livanjskih konja.
„Ne može me nitko uvjeriti kako ta bića nemaju dušu. I baš uvijek prilaze osobama koje odišu mirom.“ Dodaje Zvonimir. 

atv_experience_livno-2.jpg

Prišli su i nama. I zaista, doživljaj je to koji se teško može usporediti s bilo čim drugim. Na oko 1200 metara nadmorske visine na kojoj smo se tog dana nalazili u surovosti, a opet miru koji se jedino u prirodi može osjetiti, uživali smo u druženju s tim čudesnim bićima. Okruženje netaknutih i nedovoljno istraženih predjela livanjskih planina, posramilo nas je. Dar od Boga u neposrednoj blizini, a gotovo da ga ne primjećujemo. No, primijetio ga je Zvonimir i odlučio kako će taj dar, ljepotu kraja u kojemu je odrastao prikazati u punom sjaju, što će vidjeti i u čemu će uživati mnoštvo ljudi. 

atv_experience_livno-3.jpg

Svoju ideju Livnjak Zvonimir Perković u stvarnost je pretvorio u studenom prošle godine. Za što mu je bila potrebno podrška obitelji koju je odmah dobio, kupovina pet quadova kroz koje je ostvario i svoju strast prema motorima te vlastita financijska sredstva za koja se uz podršku supruge samostalno izborio. Upustio se  Zvonimir tada u avanturu života zvanu „ATV Experience Livno“.

atv_experience_livno-4.jpg
„Cijeli život čovjek radi različite poslove, a ono o čemu mašta i što voli uglavnom ostavlja po strani, govoreći sam sebi kako vremena ima. No, vrijeme prebrzo prolazi i odjednom je došao taj trenutak kada sam shvatio koliko je godina prošlo, a još uvijek nisam ni pokušao ostvariti ono što sam zapravo ja.“

atv_experience_livno-5.jpg

 

atv_experience_livno-7.jpg

Svaka odluka sa sobom nosi određeni rizik, a osobito kada je riječ o poslovnom pothvatu u državi Bosni i Hercegovini. No, Zvonimir ističe:
„Gora mi je pomisao kako sam nešto mogao napraviti, a nisam ni pokušao, nego da sam pokušao i propao.“

atv_experience_livno-8.jpg

Nedugo nakon kupovine svojih quadova i popratne opreme te priprema koje je bilo potrebno proći kako bi sve bilo spremno za iznajmljivanje i vožnju na ovim motornim vozilima dogodila se pandemija koronavirusa. Ipak, sezonu su spasili domaći turisti dolazeći iz svih krajeva zemlje kako bi vozili Zvonimirove quadove, tragali za divljim konjima i uživali u prirodi livanjskog kraja. 

atv_experience_livno-9.jpg

„U ponudi imamo slobodnu vožnju i vožnju s vodičem, gosti najčešće biraju vožnju od dva sata iako nudimo i od četiri te osam sati - za svakog ponešto. Nema pravila, naše quadove voze mladi, ali i oni nešto stariji, žene i muškarci. Važno je samo da imaju želju za istraživanjem i upoznavanjem nečeg novog i drugačijeg. Svi koji se odluče za vožnju, prethodno potpišu ugovor kako to čine na vlastitu odgovornost.“

atv_experience_livno-10.jpg

Privlačenje gostiju na vožnju qaudovima ujedno znači i dolazak istih u Livno od čega korist imaju primjerice ugostiteljski objekti, trgovine ili iznajmljivači smještaja. Važnu ulogu igra blizina mora i skijališta jer umjesto proputovanja kroz ovaj grad, turisti u njega navraćaju, a sa sobom odnose uspomene.

atv_experience_livno-11.jpg
„Svi zaslužujemo napraviti nešto za sebe, na neki se način nagraditi. Ovom prilikom ljudi se vrate bogatiji za jednu novu vještinu – vožnju quadom, nakon čega mi znaju reći kako im je ovo najbolje iskustvo u životu. Što se može mjeriti s tim osjećajem kada znate da ste nekog usrećili, a zapravo samo radite svoj posao?“ pita se Zvonimir koji također svoju obitelj i sebe obogati novim poznanstvima pa čak i prijateljstvima s ljudima iz različitih krajeva unutar i izvan granica države. Čineći dobro sebi, ali i kraju u kojemu je odrastao, što je istinski pokazatelj kako je na pravom putu. 

atv_experience_livno-12.jpg

atv_experience_livno-13.jpg

atv_experience_livno-14.jpg

www.abcportal.info (Maja Pašalić)

Tagovi:

Komentari

EUR
EMU(EUR)

Jedinica: 1
Kupovni: 1,955830
Srednji: 1,955830
Prodajni: 1,955830

Jedinica: 100
Kupovni: 25,918197
Srednji: 25,983155
Prodajni: 26,048113

Jedinica: 1
Kupovni: 1,348172
Srednji: 1,351551
Prodajni: 1,354930

USD
SAD(USD)

Jedinica: 1
Kupovni: 1,727872
Srednji: 1,732203
Prodajni: 1,736534

Jedinica: 1
Kupovni: 1,878252
Srednji: 1,882959
Prodajni: 1,887666

Jedinica: 1
Kupovni: 2,293929
Srednji: 2,299678
Prodajni: 2,305427