Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _menu_load_objects() (red 579 od /home/abcporta/public_html/includes/menu.inc).

Novi detalji otmice u BiH: Majka (17) i beba žrtve krijumčara ljudima?!

1,365 ABC portal 07.travnja 2021. 08:15
HOROR

Maloljetna državljanka Srbije R.T. (17), žrtva otmice u Banja Luci, i njezina osmomjesečna beba smještene su u Sigurnu kuću za žrtve trgovine ljudima u BiH. Izvor iz Policijske uprave Banja Luka otkrio je da je u cijeli slučaj uključena i Služba za poslove sa strancima Terenski centar Banja Luka. "U narednom razdoblju maloljetnica i njena beba bit će deportirani iz BiH u Srbiju", dodao je izvor iz banjolučke policije, piše Srpskainfo.  

Doznaju i kako ovo nije prvi put da nadležne službe reagiraju kada je u pitanju sedamnaestogodišnja državljanka Srbije. Naime, u prethodnom razdoblju R.T. je već jednom deportirana iz BiH, ali se nakon toga ponovno vratila u Banju Luku s bebom.  "Pitanje je na koji način je maloljetnica ponovno ušla u BiH, jer legalno to nije mogla uraditi, s obzirom da je imala zabranu ulaska", istaknuo je izvor Srpskainfo iz istrage. Naime, kako on objašnjava, maloljetna državljanka je od 2018. godine boravila u Banja Luci, kada je sa 14 godina zasnovala izvanbračnu zajednicu s A.A. Maloljetnica je s također maloljetnim A.A. za vrijeme izvanbračne veze dobila bebu, koja je rođena u kolovozu prošle godine.

Zanimljivo je da je Služba za poslove sa strancima – Terenski centar Banja Luka  u studenome prošle godine donijela rješenja o stavljanju pod nadzor maloljetne R.T. i njene bebe u njihov smještaj u Sigurnu kuću za žrtve trgovine ljudima u BiH. Prethodno je protiv maloljetne državljanke Srbije R.T. doneseno rješenje o protjerivanju iz BiH na razdoblje od jedne godine. Maloljetnica je s bebom izašla iz BiH 27. studenoga prošle godine i vratila se u Šabac. Međutim, ilegalno je krajem siječnja ove godine ponovno ušla u BiH i skrasila se u Banja Luci. Podsjetimo, banjolučkoj policiji je prošli tjedan prijavljena otmica maloljetne djevojke zbog koje je uhićeno više članova jedne obitelji u Banja Luci, te njihovi poznanici.

 

"Maloljetnica je iznajmila sobu u jednoj kući u banjolučkom naselju Lazarevo kada su u noćnim satima na vrata pokucali N.A. i njegov maloljetni sin A.A, koji je navodno otac osmomjesečne bebe. Nakon svega, oni su izvukli maloljetnicu iz sobe i strpali je u auto, a zatim je tukli i davili. Srećom, s maloljetnicom je u iznajmljenoj kući bila jedna žena, koja je odmah obavijestila policiju o onome što se događalo, a patrola je u rekordnom vremenu uspjela locirati automobil u kojem je bila maloljetnica i uhititi nasilnike", ispričao je izvor iz istrage. Nakon uhićenja osumnjičenih u slučaj su se uključili i socijalni radnici, koji su odmah prepoznali maloljetnicu i postavili pitanje gdje je njena beba.

"Nakon što su se u početku pravili da ne znaju gdje je beba, članovi obitelji koji su sudjelovali u otmici maloljetnice otkrili su gdje su sakrili bebu", objasnio je izvor iz istrage. Zahvaljujući profesionalnom i zajedničkom radu socijalnih radnika i banjolučkih inspektora beba je pronađena u kući N.A. u banjolučkom naselju Suturlija i odmah predana majci. Osim oca N.A. i maloljetnog sina A.A, zbog otmice i premlaćivanja maloletnice uhićeni su još i Š.Š. i T.A. Osumnjičene terete za kazneno djelo “protupravno lišenje slobode”, te “nanošenje tjelesnih ozljeda”.

Svi osumnjičeni za otmicu maloljetne državljanke Srbije u međuvremenu su pušteni da se brane sa slobode. Naime, u suglasnosti s postupajućim tužiteljem koji rukovodi istragom u ovom slučaju, protiv osumnjičenih nasilnika bit će dostavljen izvještaj u redovitoj proceduri. Drugim riječima, pušteni su da se brane sa slobode.

Tagovi:

Komentari

EUR
EMU(EUR)

Jedinica: 1
Kupovni: 1,955830
Srednji: 1,955830
Prodajni: 1,955830

Jedinica: 100
Kupovni: 26,014967
Srednji: 26,080167
Prodajni: 26,145367

Jedinica: 1
Kupovni: 1,329160
Srednji: 1,332491
Prodajni: 1,335822

USD
SAD(USD)

Jedinica: 1
Kupovni: 1,634502
Srednji: 1,638598
Prodajni: 1,642694

Jedinica: 1
Kupovni: 1,778919
Srednji: 1,783377
Prodajni: 1,787835

Jedinica: 1
Kupovni: 2,271626
Srednji: 2,277319
Prodajni: 2,283012