Utorak, 26 rujna, 2023
- Oglas -

Bošnjačka udruga koja sebe naziva Udruženje žrtava i svjedoka genocida pokušava krojiti zakone tko se s kim smije sastati

Bošnjačka udruga sve radikalnijeg smjera ‘Udruženje žrtava i svjedoka genocida’ uputila je otvoreno pismo visokom predstavniku u Bosni i Hercegovini Christianu Schmidtu u kojem se osvrću na njegov nedavni susret s ministricom kulture i sporta Federacije BiH Sanjom Vlaisavljević. (Zamislite koja drskost i koji radikalizam da im smeta susret federalne ministrice sa predstavnikom međunarodne zajednice.)

“Da, mi moramo znati ili biti svjesni da je Dario Kordić heroj kod većine pripadnika Hrvatskog naroda. Da li je to normalno ili je to stanje svijesti ili narativ po kojem se vežu povijesne ličnosti od Jure Francetića do Darija Kordića. Koji se pravi izbor? Šta je istina, a šta fikcija?

Međutim, kada se tom narativu pridruži visoki predstavnik Christian Schmidt, koji je samo dva dana prije toga na našoj konferenciji o radu Haškog tribunala izjavio: ‘Nikada više, obećanje nije ispunjeno, to nam daje određeni znak šta da radimo dalje. Postoji potreba da uradimo više. Potrebno nam je više svijesti da shvatimo ozbiljnost problema, ali jesmo li zaista dorasli da to breme prenesemo na buduće generacije'”, stoji u pismu upućenom Schmidtu.

Udruženje žrtava i svjedoka genocida postavlja pitanje visokom predstavniku da li zaista shvaća ozbiljnost problema.

“Odmah nakon toga u društvu Sanje Vlaisavljević pogazi svoje riječi i bez imalo grižnje savjesti nastavi druženje s osobama koje veličaju presuđene ratne zločince. Gospodine Schmidt, imate li svijesti da shvatite ozbiljnost problema?”, pitaju iz Udruženje žrtava i svjedoka genocida.

Podsjećamo, Schmidt je jučer boravio u društvu Ministra pravde BiH Davora Bunoze (HDZ), gradonačelnikom Mostara Mariom Kordićem (HDZ) ali i ministricom kulture i sporta Sanjom Vlaisavljević (HDZ) na teniskom meču Davis Cupa u Mostaru prilikom čega su igrali BiH i Njemačka.

Doista, u ovoj zemlji ima političkih problema a ima i onih koji to proizvode. Proizvođači netrpeljivosti i netolerancije su i priopćenja ovakvih radikalaca koji eto zamjeraju Schmidtu sastanak i druženje sa legalnom federalnom ministricom.

Pa gospodo iz udruženja nije ovo zemlja u kojoj vi takve stvari možete određivati bilo komu.

Naravno Udruženje se bavi trivijalnim stvarima a nikad nisu poslali u javnost priopćenje o recimo ratnonm zločincu i bjeguncu Mahmuljinu. Zašto – nije teško pogoditi!

Facebook komentari

Povezane vijesti

48,256FanovaLajkaj
850PratiteljaPrati
190PratiteljaPrati
- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_imgspot_img

Najpopularnije vijesti