Subota, 18 svibnja, 2024
- Oglas -

Dan Europe u Širokom Brijegu

Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije u suradnji sa Akademijom likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru i uz potporu Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke organizirao je prvi ovakav događaj u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Dan Europe simbolično obilježava trenutak kada je 9. svibnja 1950. godine francuski ministar vanjskih poslova Robert Schuman najavio plan da rat u Europi učini ne samo nezamislivim, već i materijalno nemogućim kroz blisku integraciju europskih ekonomija. Ovaj mirovni projekt postaje Europska unija i u tom kontekstu osiguravanje da Zapadni Balkan postane dio Europske unije ima poseban značaj.

S obzirom da se ovakav događaj organizirano je prvi put u Županiji Zapadnohercegovačkoj a cilj  je između ostalog približiti javnosti što zapravo znači činjenica da je sjedište Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru u Širokome Brijegu i da upravo na taj način možemo promovirati naš identitet i kulturu kao neprocjenjivo bogatstvo koje ćemo jednog dana unijeti u Europsku uniju.

Također, prilikom obilježavanja Dana Europe posjetitelji će imati priliku steći nova saznanja o Europskoj uniji i prilikama koje ista pruža.

U sklopu događaja priređene su kreativne radionice, prvi blok kreativnih radionica je bio za djecu vrtićke dobi u trajanju od 09:30 do 11:30 sati, a drugi blok kreativnih radionica je organiziran za djecu osnovnih i srednjih škola uz napomenu da je cjelodnevni program događaja otvoren za javnost.

Facebook komentari

Povezane vijesti

48,256FanovaLajkaj
850PratiteljaPrati
190PratiteljaPrati
- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_imgspot_img

Najpopularnije vijesti