Subota, 2 prosinca, 2023
- Oglas -

Hrvatska proglašena najboljom destinacijom za sedmodnevna putovanja

Hrvatska je u Švedskoj na jednom od najvažnijih poslovnih turističkih događanja u Stockholmu “Travel News Marketu” prema istraživanju strukovnih magazina proglašena najboljom destinacijom za sedmodnevna putovanja u 2024., izvijestila je u utorak Hrvatska turistička zajednica (HTZ). Takva pozicija Hrvatske na švedskom tržištu rezultat je istraživanja magazina Travel News i Nordic Bench, koji su najbolje destinacije proglasili u nekoliko kategorija, a Hrvatu za sedmodnevna putovanja, prenosi Nacional.hr

U tom istraživanju 1500 Šveđana odgovaralo je što im je najvažnije pri odabiru destinacija za odmor, pri čemu su tri kategorije putnika – koji traže vrijednost za uloženi novac, kojima je najvažnija sigurnost i koji vole luksuzna putovanja. Hrvatska je osvojila titulu najpristupačnije sedmodnevne destinacije za 2024. u konkurenciji sa Mallorcom, Kanarskim otocima, Ciprom, Turskom,  Bugarskom i Albanijom, kažu iz HTZ-a. To priznanje po ocjeni direktora HTZ-a Kristjana Staničića još jednom potvrđuje uspješnu turističku godinu tijekom koje su s mnogih tržišta u Hrvatskoj ostvareni odlični turistički rezultati.

“Upravo su dobri rezultati i trendovi najbolji temelj i uvod u nadolazeću godina koja će biti vrlo izazovna, no priznanja poput ovih potvrđuju kako će Hrvatska i iduće godini biti važan igrač na turističkoj karti Europe”, smatra Staničić. Direktor HTZ predstavništva za Skandinaviju Vedran Sušić poručio je pak da je Hrvatska priznata na švedskom i ukupno skandinavskom tržištu te da posebno veseli što su Hrvatsku najboljom za sedmodnevna putovanja u 2024. odabrali potencijalni gosti s tog tržišta. Hrvatsku je na “Travel News Marketu” predstavljalo to predstavništvo HTZ-a među više od 150 izlagača iz svijeta.

 

Facebook komentari

Povezane vijesti

48,256FanovaLajkaj
850PratiteljaPrati
190PratiteljaPrati
- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_imgspot_img

Najpopularnije vijesti