Subota, 2 prosinca, 2023
- Oglas -

Iz Federalnog ministarstva odgovorili: Hoće li se neradni dan prenositi zbog Dana državnosti BiH

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine obavještava državne organe, poslodavce i zainteresiranu javnost da se obilježavanje državnog praznika Dana državnosti koji pada u subotu ne prenosi na sljedeći radni dan.

Naime, Zakonom o proglašenju 25. studenog Danom državnosti Republike Bosne i Hercegovine , utvrđeno da je 25. studeni- Dan državnosti Bosne i Hercegovine državni praznik, te da na taj dan državni organi, poduzeća i druge pravne osobe ne rade.

Shodno navedenom, 25. studeni – Dan državnosti Bosne i Hercegovine se kao državni praznik obilježava samo jedan dan i to na dan državnog praznika. Kako ove godine 25. studeni pada u subotu, to će 25. studeni 2023. biti neradni dan za one državne organe, poduzeća i druge pravne osobe koji rade subotom.

Shodno navedenom, a imajući u vidu da se 25. studeni – Dan državnosti Bosne i Hercegovine obilježava samo na dan praznika, te da navedenim zakonom nije predviđeno prenošenje obilježavanja tog praznika na neki drugi dan, to će se spomenuti državni praznik u tekućoj kalendarskoj godini obilježiti u subotu 25. studenog, priopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike ujedno čestita Dan državnosti svim građanka i građanima Bosne i Hercegovine.

Facebook komentari

Povezane vijesti

48,256FanovaLajkaj
850PratiteljaPrati
190PratiteljaPrati
- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_imgspot_img

Najpopularnije vijesti