Aluminij

'Aluminij' mjesečno gubio 10 milijuna KM, a direktorska plaća bila 6.659 maraka

Financijska policija FBiH dostavila je prekjučer izvještaj o poslovanju nekadašnjeg mostarskog giganta „Aluminij“ Vladi Federacije, koji se odnosi na period od 1. siječnja 2014. do 10. srpnja 2019. godine.

Osnovana sumnja
Kako smo prošlog tjedna i objavili, Financijska policija Federacije je ušla u trag svim tokovima novca, a sada se očekuje da izvještaj bude dostavljen Tužilaštvu HNŽ, ali o postojanju osnova sumnje u počinjena kaznena djela i počinitelje.

Odbijena ponuda za Aluminij: Radnici čekaju otkaze

Ponuda Abraham grupe nije prihvaćena jer ima nekih pravnih nedoumica oko načina najma, rečeno je novinarima ispred tvornice Aluminij gdje je zasjedao Nadzorni odbor. ''Kažu da će nastaviti pregovore. Radnici Aluminija nemaju toliko vremena. Rekli su da do 31. prosinca pregovarati i da će Nadzorni odbor uputiti to prema Vladi (Federacije BiH, op.a.)'', rekla je Tanja Jovanović predstavljajući radnike. 

Za nekoliko dana radnicima Aluminija zadnja plaća i otkaz?

Potresi u Hercegovini, Albaniji, Grčkoj glavna su tema zadnjih 36 sati. Posljedice tih potresa će se osjećati još dugo, a potresa će navodno biti još.

Sve ovo se može usporediti s potresom koji je u srpnju pogodio mostarski Aluminij. Jedan aftershock će se vjerojatno dogoditi za nekoliko dana kada će i onih 300 i kusur ljudi što su ostali u ugašenoj tvornici biti poslano kućama s papirima o sporazumnom otkazu u rukama, piše Ero.tel.
 

Izraelski investitor oko Aluminija: Dug od 200 milijuna eura nije prepreka za pokretanje proizvodnje

Predsjednik M.T. Abraham Grupacije iz Izraela Amir Gross Kabiri izrazio je očekivanje da će Vlada Federacije BiH prihvatiti ponudu koju je njegova kompanija dostavila zajedno s dva kineska giganta za pokretanje proizvodnje u mostarskom Aluminiju, čiji su pogoni isključeni s napajanja električne energije početkom srpnja zbog velikih dugovanja.

Bošnjačka politika sabotira ulazak kinesko - izraelskog investitora u Aluminij

Kako doznaje Ero.tel iz Vlade Federacije BiH, navodni arapski investitor bi do kraja tjedna trebao dostaviti ponudu za Aluminij. Zanimljivo, gosti za Istoka su se odlučili na ovaj korak iako su tek prije nekoliko dana bili u posjetu ugašenoj tvornici i još nisu uradili bilo kakve analize poslovanja Aluminija, buduće cijene električne energije i svih drugih pitanja i problema zbog kojih je Aluminij ugašen.

Većina mlađih radnika nekadašnjeg giganta sprema se put Njemačke i Irske

''Vani ću, najvjerojatnije, već mi je supruga otišla, i ja ću, kolega isto. Ma, svi idu. Nema ovdje, neće biti ni u gradu ništa bolje'', rekao je za Federalnu televiziju Zdenko Kovačević jedan od oko 500 radnika Aluminija koji su stavili potpise na svoje otkaze kako bi mogli dobiti otpremnine. Naime, radnici mostarskog Aluminija izjašnjavali su se pojedinačno tko prihvaća novu sistematizaciju kojom bi postali tehnološkim viškom.

Pretplati se na RSS - Aluminij