Aluminij

Aluminij industrija Mostar ispunila sve uvjete, ugovor o poslovnoj suradnji produljuje se na 30 godina

Kada su u travnju prošle godine Aluminij industrija d.o.o., podružnica M.T. Abraham grupe, i Aluminij d.d. Mostar potpisali ugovor o zakupu pogona mostarske tvrtke, kada je i najavljeno postupno pokretanje proizvodnje u najvećem industrijskom postrojenju u Hercegovini, malo tko je vjerovao u uspjeh i podizanje proizvodih kapaciteta, osobito jer se sve dogodilo usred pandemije koronavirusa, kada su gotovo sve tvrtke zatvarale pogone i obustavljale proizvodnju, piše Večernji list BiH.

Potvrđena optužnica protiv Ive Bradvice nekadašnjeg direktora Aluminija

Općinski sud u Mostaru zbog kaznenog djela nesavjestan rad u službi potvrdio optužnicu je protiv Ive Bradvice, nekadašnjeg direktora Aluminija, a koju je Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije podiglo 8. veljače, objavio je Dnevni avaz. Sarajevske novine navode kako je ročište za izjašnjenje o krivici zakazano za 10. ožujka. Bradvica je na čelu kompanije bio od kraja 2010. do studenog 2013., a u optužnici je obuhvaćen razdoblje poslovanja iz 2011. godine.

Radnici bivšeg Aluminija pripremaju sastanak: Raste nezadovoljstvo

Uskoro bi trebao biti održan sastanak radnika nekadašnje Aluminija d.d. Mostar, doznaje portal Bljesak.info od nekadašnjih uposlenika tvornice koja je ugašena, a čija su postrojenja dana u najam. ''Veliko nezadovoljstvo vlada i ključa među radnicima u vezi ponovnog pokretanja proizvodnih pogona u Aluminiju nakon velikih obećanja hrvatskih političkih predstavnika.

'Aluminij' mjesečno gubio 10 milijuna KM, a direktorska plaća bila 6.659 maraka

Financijska policija FBiH dostavila je prekjučer izvještaj o poslovanju nekadašnjeg mostarskog giganta „Aluminij“ Vladi Federacije, koji se odnosi na period od 1. siječnja 2014. do 10. srpnja 2019. godine.

Osnovana sumnja
Kako smo prošlog tjedna i objavili, Financijska policija Federacije je ušla u trag svim tokovima novca, a sada se očekuje da izvještaj bude dostavljen Tužilaštvu HNŽ, ali o postojanju osnova sumnje u počinjena kaznena djela i počinitelje.

Odbijena ponuda za Aluminij: Radnici čekaju otkaze

Ponuda Abraham grupe nije prihvaćena jer ima nekih pravnih nedoumica oko načina najma, rečeno je novinarima ispred tvornice Aluminij gdje je zasjedao Nadzorni odbor. ''Kažu da će nastaviti pregovore. Radnici Aluminija nemaju toliko vremena. Rekli su da do 31. prosinca pregovarati i da će Nadzorni odbor uputiti to prema Vladi (Federacije BiH, op.a.)'', rekla je Tanja Jovanović predstavljajući radnike. 

Za nekoliko dana radnicima Aluminija zadnja plaća i otkaz?

Potresi u Hercegovini, Albaniji, Grčkoj glavna su tema zadnjih 36 sati. Posljedice tih potresa će se osjećati još dugo, a potresa će navodno biti još.

Sve ovo se može usporediti s potresom koji je u srpnju pogodio mostarski Aluminij. Jedan aftershock će se vjerojatno dogoditi za nekoliko dana kada će i onih 300 i kusur ljudi što su ostali u ugašenoj tvornici biti poslano kućama s papirima o sporazumnom otkazu u rukama, piše Ero.tel.
 

Izraelski investitor oko Aluminija: Dug od 200 milijuna eura nije prepreka za pokretanje proizvodnje

Predsjednik M.T. Abraham Grupacije iz Izraela Amir Gross Kabiri izrazio je očekivanje da će Vlada Federacije BiH prihvatiti ponudu koju je njegova kompanija dostavila zajedno s dva kineska giganta za pokretanje proizvodnje u mostarskom Aluminiju, čiji su pogoni isključeni s napajanja električne energije početkom srpnja zbog velikih dugovanja.

Bošnjačka politika sabotira ulazak kinesko - izraelskog investitora u Aluminij

Kako doznaje Ero.tel iz Vlade Federacije BiH, navodni arapski investitor bi do kraja tjedna trebao dostaviti ponudu za Aluminij. Zanimljivo, gosti za Istoka su se odlučili na ovaj korak iako su tek prije nekoliko dana bili u posjetu ugašenoj tvornici i još nisu uradili bilo kakve analize poslovanja Aluminija, buduće cijene električne energije i svih drugih pitanja i problema zbog kojih je Aluminij ugašen.

Pretplati se na RSS - Aluminij