Aluminij

Izraelski investitor oko Aluminija: Dug od 200 milijuna eura nije prepreka za pokretanje proizvodnje

Predsjednik M.T. Abraham Grupacije iz Izraela Amir Gross Kabiri izrazio je očekivanje da će Vlada Federacije BiH prihvatiti ponudu koju je njegova kompanija dostavila zajedno s dva kineska giganta za pokretanje proizvodnje u mostarskom Aluminiju, čiji su pogoni isključeni s napajanja električne energije početkom srpnja zbog velikih dugovanja.

Bošnjačka politika sabotira ulazak kinesko - izraelskog investitora u Aluminij

Kako doznaje Ero.tel iz Vlade Federacije BiH, navodni arapski investitor bi do kraja tjedna trebao dostaviti ponudu za Aluminij. Zanimljivo, gosti za Istoka su se odlučili na ovaj korak iako su tek prije nekoliko dana bili u posjetu ugašenoj tvornici i još nisu uradili bilo kakve analize poslovanja Aluminija, buduće cijene električne energije i svih drugih pitanja i problema zbog kojih je Aluminij ugašen.

Većina mlađih radnika nekadašnjeg giganta sprema se put Njemačke i Irske

''Vani ću, najvjerojatnije, već mi je supruga otišla, i ja ću, kolega isto. Ma, svi idu. Nema ovdje, neće biti ni u gradu ništa bolje'', rekao je za Federalnu televiziju Zdenko Kovačević jedan od oko 500 radnika Aluminija koji su stavili potpise na svoje otkaze kako bi mogli dobiti otpremnine. Naime, radnici mostarskog Aluminija izjašnjavali su se pojedinačno tko prihvaća novu sistematizaciju kojom bi postali tehnološkim viškom.

Otpremnine za 500 zaposlenika mogu se isplatiti ovaj tjedan

Predsjedništvo HDZ-a BiH zasjedalo je danas u Mostaru i pored drugih aktualnih događaja u BiH, razgovarali su između ostalog i o situaciji u Aluminiju Mostar s naglaskom na procese koji su se dogodili nakon 10. srpnja kako bi se umanjile negativne posljedice zbog privremenog gašenja proizvodnje ovog za BiH važnog poduzeća. Predsjednik HNS-a i HDZ-a BiH Dragan Čović aktivno je sudjelovao na 6 sastanaka Kriznog stožera kao predstavnik hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Čović i Milićević u Aluminiju: Tko želi raditi?

Čelnik HDZ-a BiH i ministrica financija Federacije BiH, Dragan Čović i Jelka Milićević, stigli su u Aluminij na sastanak s Upravom i predstavnicima sindikata. Naime, danas bi ugašena mostarska tvornica trebala biti načisto s podacima o tome koliko ljudi želi nastaviti rad u tvornici koja već duže od mjesec dana ne radi zbog isključenja s električne mreže. Naime, radnicima je ponuđena anketa u kojoj se trebaju izjasniti o tomu žele li nastaviti raditi ili će tražiti otkupnine i zaključiti ugovore s tvornicom. 

Financijska policija danas ušla u mostarski Aluminij

Službenici Finansijske policije Federacije Bosne i Hercegovine danas su po nalogu Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije ušli u prostorije Aluminija, potvrđeno je za Klix.ba.
Tužilaštvo HNŽ ranije je medijima potvrdilo da već postupaju u više slučajeva prijava i formiranih predmeta, a u vezi s poduzećem Aluminij d.d. Mostar. 

Tajni sastanak: Vlasnik jednog nogometnog kluba želi kupiti Aluminij

Sarajevski "Dnevni avaz" u utorak je objavio da se zaklada „M.T. Abraham“ koju vodi Amir Gross Kabiri, poduzetnik i vlasnik nogometnoga kluba "Hapoel" iz Tel Aviva, pojavila kao novi potencijalni kupac mostarskog  Aluminija, koji je prekinuo proizvodnju zbog nagomilanih gubitaka i nerentabilnog poslovanja.

Pretplati se na RSS - Aluminij