Aluminij Mostar

Nakon šesnaest mjeseci prvi proizvedeni trupci u pogonima Ljevaonice Aluminija iz Mostara

Nakon punih 479 dana od gašenja pogona Aluminija jučer je konačno pokrenuta proizvodnja, a iz Ljevaonice su izašli prvi trupci. Nakon višemjesečnih priprema Aluminij industrija, koja je dio izraelske MT Abraham grupe, i koja je s vlasnicima Aluminija sklopila ugovor o najmu pogona, uspjela je ono što je malo tko vjerovao, piše Večernji list BiH.

Aluminij Mostar: Intenzivno se radi na pripremi i vraćanju u funkcionalno stanje ljevaonice i radne opreme

Kako su u petak izvijestili iz Aluminij Industrije, u vlasništvu izraelsko-kineske kompanije koju predvodi MT Abraham Group i koja je unajmila posrnuli mostarski Aluminij, intenzivno se radi na pripremi i vraćanju u funkcionalno stanje ljevaonice i radne opreme. Provodi se remont postrojenja i saniraju štete zbog 15-mjesečnog zastoja uslijed gašenja kompanije uzorkovanog visokim dugovanjima. 

 

Ugovor o zakupu mostarskog Aluminija ništavan, gigant ide u stečaj

Četiri mjeseca nakon što je Dragan Čović na svom Twitter profilu najavio da je mostarski Aluminij dobio novu šansu kroz iznajmljivanje pogona izraelsko-kineskom konzorciju "Abraham grupaciji", kazavši kasnije da se lavovski borilo za novi start, u Sarajevu je jučer stigla potvrda kako je ugovor sa ovom firmom faktički ništavan jer nijedna od stavki ugovora nije ispoštovana, a rokovi su prošli, izvijestio je N1.

Na posao u Aluminiju radnici bi se mogli vratiti već u kolovozu

Unatoč epidemiji covida-19 plan aktivnosti na revitalizaciji proizvodnje u mostarskom Aluminiju ide planiranom dinamikom, a prema najavama iz Abraham grupe, koja je u travnju ove godine u najam uzela Aluminijeve pogone, novoutemeljena tvrtka Aluminij Industries dijelu bivših radnika mogla bi otvoriti svoja vrata u kolovozu. "Opredijeljeni smo da počnemo s proizvodnjom ove godine, kako je to i predviđeno ugovorom o zakupu Aluminijevih pogona.

Kupac Aluminija mora platiti i dug za struju?!

Komentirajući izjavu predsjednika M. T. Abraham Grupe Isaaca M. Tamira da se dug Aluminija d.d. Mostar ne odnosi na novo poduzeće Aluminij Industries d.o.o., iz Elektroprivrede HZ HB naveli su kako je plaćanje duga za utrošenu električnu energiju sastavni dio plana restrukturiranja Aluminija d.d. Mostar. Iz Elektroprivrede HZ HB podsjećaju da dug Aluminija d.d. Mostar prema JP Elektroprivreda HZ HB d.d.

Potpisan ugovor: Od danas počinje novo razdoblje za Aluminij

Podružnica M.T. Abraham Grupe, Aluminij Industries d.o.o. potpisala je ugovor s Aluminijem d.d. Mostar, objavila je danas M.T. Abraham Grupe. - Podružnica M.T. Abraham Grupe, Aluminij Industries d.o.o., te njezini međunarodni partneri China Machinery Engineering Corporation (CMEC) i China Nonferrous Metal Industry's Foreign Engineering & Construction Co., Ltd. (NFC) sa zadovoljstvom objavljuju da od danas, 7. travnja, 2020. godine, počinje novo razdoblje za Aluminij d.d. Mostar. M.T.

Pretplati se na RSS - Aluminij Mostar