Ana Rita Puljić

Djevojčica koja je na noge digla Hercegovinu: Ana Rita sjedi, piše, jede...

Ana Rita Puljić, djevojčica iz Stoca čija je sudbina prije nešto više od godinu dana na noge podigla gotovo cijelu regiju, danas je dobro, piše Večernji list BiH. Anina dijagnoza je spinalna mišićna atrofija. Riječ je o jako rijetkoj bolesti koja, ako se ne liječi, može dovesti do rane smrti.

Malena Ana Rita Puljić primila prvu dozu lijeka

''Ana Rita Puljić je u četvrtak primila prvu dozu spinraze'', objavljeno je na Facebook stranici Prijatelji Ane Rite. Prijatelji Ane Rite su naveli kako je sve dobro prošlo, te su se zahvalili svima na porukama podrške i molitvama. Podsjećamo, Ana Rita Puljić boluje od trogodišnja Ana Rita Puljić iz Stoca boluje od teške bolesti mišića, spinalne mišićne atrofije, koja nažalost zahvaća i pluća tako da djeca s tom dijagnozom do četvrte godine života završe na respiratoru. Od nedavno Ana se liječi na zagrebačkom Rebru. 

Ana Rita Puljić počinje s liječenjem na KBC Rebro u Zagrebu

Milan Kujundžić odobrio je početak liječenja i primjenu lijeka u slučaju Ane Rite Puljić u petak nešto prije 14 sati.

Širokobriješke mame – mame širokog srca u objavi na Facebook stranici navele su da hrvatski ministar Milan Kujundžić nije znao da Ana Rita Puljić boluje od SMA tip 1C/2 te je nakon toga saznanja sazvao hitnu sjednicu i ubrzao liječenje!

 

Hercegovačka noć u Chicagu: Dres za Anu Ritu dali Luka Modrić i Bojan Bogdanović

Potpori za liječenje malene djevojčice Ane Rite Puljić, oboljele od spinalne mišićne atrofije, uoči blagdana Božića pridružilo se i Društvo Hercegovaca Chicaga koje je organiziralo tradicionalnu Hercegovačku noć. S Hercegovačke noći u Chicagu prikupljana je pomoć isključivo za liječenje male Ane Rite. Na početku zabave u prepunoj dvorani odana je počast te se molilo i palile su se svijeće za generala Slobodana Praljka.

Prikupljen novac za injekcije: Ana Rita Puljić odlazi na liječenje!

''Zahvaljujući dobroti brojnih ljudi, uspjeli smo skupiti novac za pet injekcija, tako da bi krajem studenog trebali krenuti u Zagreb na liječenje. Ni sama ne mogu vjerovati da se za dva mjeseca skupilo ovoliko novca, veliko hvala svima'', kazala je za Radio Široki Brijeg majka malene Ane Rite, Marija Puljić. Objasnila je kako je došlo do promjene plana, te da bi Ana Rita trebala na liječenje u Zagreb.

Tvrtka iz Gruda donirala 25.000 KM za liječenje Ane Rite Puljić

Kompanija Violeta d.o.o. sa središtem u Grudama kao društveno odgovorno poduzeće doniralo je 25.000 KM za liječenje malene Ane Rite Puljić. Uprava Violete je, zajedno sa svojim djelatnicima, osjećala potrebu i izražavajući osjetljivost za pomoć djevojčici. ''Živjeti zajedno te biti tu jedni za druge, dijeliti sve one dobreali i teške trenutke čini nas boljim i snažnijim osobama. Pomaganje i darivanje nas uče biti zahvalnim na svemu što imamo'', rečeno je iz kompanije.

Trogodišnja djevojčica iz Hercegovine Ana Rita Puljić i dalje treba našu pomoć

Facebook stranica Širokobriješke mame - Mame širokog srca objavila je fotografiju 3-godišnje djevojčice Ane Rite Puljić iz Stoca koja boluje od spinalne mišićne atrofije i čije se stanje iz dana u dan pogoršava.

Na fotografiji je djevojčica sa mnoštvom cjevčica nakon boravka u bolnici gdje su joj snimili rad pluća u snu. Procjene su pokazale da je Riti noći potrebna maska s kisikom kako bi lakše disala. A to znači da nema još puno vremena. 

Poduzetnik iz Hercegovine uplatio 100.000 KM za liječenje Ane Rite Puljić!

Da Hercegovci imaju veliko srce pokazao je primjer jednog poduzetnika koji je ''Širokobriješkim mamama'' potvrdio kako će njegova tvrtka za liječenje male Ane Rite Puljić uplatiti 100.000 KM. ''Širokobriješke mame'' su na svom Facebook profilu priopćile kako tu vijest više ne mogu držati za sebe, te kako su presretni ovim velikim činom. ''Vlasnik je čovjek iz naroda pa nije bio problem doći do njega porukom. Otipkali, duboko udahnuli i "pritiskli" send!

Blizu 3000 ljudi došlo je u dvoranu Pecara na koncert za malu Ana Ritu

U medijima i na društvenim mrežama se već neko vrijeme najavljivao Koncert “Hercegovina za Ritu“  a večeras je u dvoranu Pecara došlo oko 3000 gledatelja kako bi svojim dolaskom i kupovinom karte pomogli ovoj našoj maloj djevojčici na njezinom putu prema ozdravljenju. Koncert su organizirale  udruga Širokobriješke mame – mame širokog srca
Na koncertu su nastupili:  Mažoretkinje Široki, Mokarski tamburaši, VIS Košuta, Danijel Boto, Josip Ivančić, Sinergija i Tiho Orlić.

Pretplati se na RSS - Ana Rita Puljić