AstraZeneca

Nova AstraZenecina terapija antitijelima zaustavlja razvoj simptoma covida

Kasna istraživačka faza studije tvrtke AstraZenece upućuje na to da nova terapija antitijelima smanjuje rizik od razvoja simptoma covida-19 među populacijom za 77 posto, što ovoj farmaceutskoj tvrtki omogućuje da ponudi zaštitu i osobama koje lošije reagiraju na cjepiva.

Istraživanje potvrdilo: Moguće se sigurno i učinkovito cijepiti kombinacijom Pfizera i AstraZenece

Španjolsko istraživanje o kombiniranju cjepiva protiv COVID-19 utvrdilo je da je cijepljenje Pfizerovim cjepivom ljudi koji su dobili prvu dozu AstraZenecina cjepiva jako sigurno i učinkovito, pokazali su preliminarni rezultati objavljeni u utorak.

EMA: Stvaranje krvnih ugrušaka potrebno je navesti kao rijetke nuspojave AstraZenece

Europska agencija za lijekove (EMA) objavila je zaključak stručnjaka o povezanosti cjepiva AstraZenece i krvnih ugrušaka

Prije konferencije za medije stiglo je priopćenje EMA-e u kojem navode kako neobični krvni ugrušci trebaju biti na listi rijetkih nuspojava AstraZenece, javlja N1.

AstraZeneca u Italiji je sakrila čak 30 milijuna doza cjepiva, poznato je i gdje su zalihe trebale ići

“AstraZeneca skriva 30 milijuna doza [cjepiva] u Italiji.” Tako vrišti naslov na mrežnom izdanju talijanskog dnevnog lista La Stampa. Koji dodaje da su cjepiva uskladištena u Catalentovoj tvornici u Anagniju u oblasti Frosinone u regiji Lazio. 

Njemački znanstvenici proučavali nuspojave nakon cijepljenja: Događa se rijetko, ali postoji rješenje

Njemački unanstvenici su utvrdili zašto se u nekim rijetkim slučajevima nakon cijepljenja AstraZencinom dozom javlja tromboza. Tvrde i da za to postoji rješenje - aktivni sastojak s trenutnim djelovanjem, koji pomaže protiv krvnih ugrušaka.

Šest slučajeva tromboze u Njemačkoj nakon cjepiva AstraZenecom proučeni su na Sveučilišnoj bolnici Greifswald.

Zbog nuspojava u Europi Federacija BiH obustavlja imunizaciju AstraZeneca cjepivom

Odbor za koordinaciju provedbe Plana cijepljenja protiv COVID-19 u Federaciji BiH zaključio je, na današnjem sastanku, da se daljnji proces cijepljenja prolongira do četvrtka, 18. ožujka, dokad će Europska agencija za lijekove (EMA) pojedinačno proučiti svaki slučaj, analizirati podatke i donijeti odluku o povezanosti prijavljenih incidenata s primjenom cjepiva AstraZeneca - navode iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

Nazire se dogovor EU-a i AstraZenece? Održan noćni sastanak u Bruxellesu: ‘Konstruktivan ton u razmjeni stavova'

Visoki dužnosnici Europske unije su u srijedu bili ljuti na ponašanje AstraZenece koja ne samo da nije dala jasne odgovore na pitanja o najavljenim kašnjenjima u isporuci cjepiva već je, prema izvorima iz EU, u javnost iznijela tajne podatke i neistinite interpretacije iz Ugovora. Iako nije bilo konkretnih rezultata, čini se da je na razgovorima u srijedu navečer ipak došlo do smirivanja strasti, ako je suditi po objavi na Twitteru europske povjerenice za zdravlje Stelle Kyriakides

Pretplati se na RSS - AstraZeneca