Austrija

Austrijanci ne mogu pronaći radnike niti za plaću od 6.000 eura, evo o kojim poslovima se radi

U Austriji nude sasvim pristojan posao za plaću od 6000 eura, ali zainteresiranih gotovo da nema. Radi se o profesiji koja bolno nedostaje i hrvatskom turističkom sektoru
U Austriji je trenutno velika potreba za kadrovima u domaćim skijalištima, posebice nakon uvođenja karantene, a skijašku kartu, navodno, mogu kupiti samo oni koji su preboljeli koronavirus ili su cijepljeni; testovi se ne priznaju.

Više od 40.000 ljudi na prosvjedima u Beču protiv mjera COVID-19

Više od 40.000 demonstranta u Beču, glavnom gradu Austrije, unatoč policijskom satu koji je na snazi u zemlji, prosvjedovalo je protiv mjera koronavirusa (COVID-19), javlja Anadolija. Na Heldenplatzu, jednom od poznatih bečkih trgova, okupile su se tisuče demonstranata iz različitih pokrajina Austrije, kao i iz susjednih zemalja. Na prosvjedima su nošene zastave Austrije i raznih europskih zemalja, te su istaknuti transparenti "Ne obveznom cijepljenju", "Smjesta ukinuti mjere" i "Sloboda". 

 

Austrijski parlament usvojio odluku o lockdownu: Zatvaranje stupilo na snagu u ponoć

Austrijski parlament usvojio je sinoć odluku o lockdownu koji stupa na snagu od ponoći u cijeloj zemlji. Za lockdown su glasali Narodna partija Austrije (OVP) i Zeleni, koji čine Vladu, kao i Socijaldemokratska partija (SPO).

Stranka Neos je kritizirala lockdown odmah poslije njegove najave, smatrajući da je Vlada prekasno djelovala. Slobodarska partija (FPO) odbija sve mjere, što je potvrdila i jučer tijekom demonstracija na koje je pozvala građane.

Austrija od ponedjeljka u totalnom lockdownu, od 1. veljače svi se moraju cijepiti

Austrijski kancelar Alexander Schallenberg objavio je da se uvodi obvezno cijepljenje jer je u zemlji 'previše političkih snaga koje se bore protiv toga. Ovo je napad na naš zdravstveni sustav, a posljedica toga su pretrpane jedinice intenzivne njege i ogromna ljudska patnja', rekao je.

Austrija na korak od potpunog lockdowna, razmišlja se o obaveznom cijepljenju za sve

Austrija bi od ponedjeljka mogla ući u novi potpuni lockdown. To je jedan od zaključaka i mogućih scenarija usvojenih na sastanku vlade i kriznog stožera koja je održan na Achenskom jezeru.

Kako piše Heute očekuje se zatvaranje ugostiteljskih objekata i uslužnih djelatnosti, dok bi škole i vrtići trebali biti otvoreni samo za djecu radnika zaposlenih u djelatnostima od esencijalnog značaja za funkcioniranje društva.

Austrija pooštrava pravila za ulazak u zemlju

Austrija je od ponedjeljka pooštrila pravila za ulazak u zemlju i s “3G” prelazi na “2,5G” pravilo.

To znači da je za ulazak u zemlju potrebna potvrda o cijepljenju, preboljenju covida-19 ne starija od 180 dana ili negativan PCR test.

Do sada je bilo moguće ući u Austriju i s negativnim antigenskim testom, ali od ponedjeljka vrijedit će samo PCR test.
 

Austrija pooštrava mjere: Osobe koje nisu cijepljene neće moći ući u objekte

Austrijski savezni kancelar Alexander Schallenberg priopćio je kako Austrija pooštrava epidemiološke mjere koje će se prije svega odraziti na osobe koje nisu cijepljene protiv koronavirusa.

Nakon sastanka s guvernerima austrijskih pokrajina, savezna vlada donijela je odluku o pooštrenju mjera koje će na snagu stupiti već od narednog ponedjeljka.

Nove mjere između ostalog podrazumijevat će i to da će građani moći ući u restoran ili u frizerski salon samo ako su cijepljeni ili imaju dokaz da su prebolovali koronavirus.

Kazne i do 5.000 eura! Ako ćete putovati kroz Austriju pazite na novo pravilo

Austrijski auto moto klub ÖAMTC i Austrijska servisna služba za pomoć na cestama ARBÖ upozoravaju vozače motornih vozila da od  1. studenoga u Austriji, prema zakonskim propisima, automobili u prometu moraju imati na kotačima postavljene zimske gume.  Zakonodavac propisuje obveznu zimsku opremu od 1. studenoga ove do 1. travnja slijedeće godine. Ispravne zimske gume moraju nositi jednu od ovih oznaka: M&S (blato-snijeg) ili M/S; M+S ili M.S.

Nevjerojatne fotografije iz Austrije: Blatne bujice zatrpale vlak, više od 70 osoba ostalo zarobljeno u automobilima

Snažne poplave pogodile su dijelove Austrije i južne Njemačke, te uzrokovale klizišta koja su u Salzburgu zatrpala vlak, ali i zarobila ljude u automobilima

Obilna kiša i pljuskovi s tučom pogodili su u utorak navečer velike dijelove zemlje, a Gornja i Donja Austrija, Tirol i Štajerska prijavile kako su ulice gradova poplavljene.

blatnjava-poplava-austrija-2.jpg

Austrija se od svibnja postupno otvara

Austrija planira polako otvaranje ekonomije od svibnja, nakon mjeseci zatvorenih restorana, kafića hotela i mjesta za rekreaciju, najavio je u petak kancelar Sebastian Kurz.  Prvi koraci prema otvaranju turističkih, gastronomskih, kulturnih i sportskih mjesta će biti mogući od idućeg mjeseca, rekao je u petak austrijski kancelar Sebastian Kurz. Nije dao konkretan datum, no najavio je da će se više detalja znati idući tjedan, kazao je Kurz, a prenosi agencija dpa.

 

Pretplati se na RSS - Austrija