Automobili

'Novi’ BMW 323i iz 1985. na njemačkom eBayu za 69.000 eura

BMW-ova serija 3 E30 stekla je kultni status posljednjih godina, a samim time i očuvaniji primjerci počinju koštati ozbiljan novac

Koliko ozbiljan? Što kažete na 69.000 eura za automobil star 32 godine?

Valja uzeti u obzir da je ovaj primjerak, koji je osvanuo na njemačkom eBayu, s prijeđenih tek 260 km praktički nov, no za ovaj novac moguće je dobiti fino opremljeni, potpuno novi, M2 Coupe!

 

Obavljeno prvo testiranje zimskih guma za sezonu 2017: Pobjednik testiranje je CONTINENTAL TS850 P

Uskoro nam dolazi vrijeme koje će svakako zahtijevati prilagodbu vozača na nove uvjete vožnje.  Vozači svakako trebaju obratiti pažnju na kvalitetne zimske gume koje bi trebali imati na svojim automobilima.  

Shodno tomu donosimo vam nekoliko informacija u vezi prvog testiranja zimskih guma za sezonu 2017.
 - Testiranje je objavljeno u Auto Motor und Sport u broju 20/17
- Testirana dimenzija je 225/45R18 na vozilu BMW 430i Gran Coupe
- Pobjednik testiranje je CONTINENTAL TS850 P

Zašto su autogume uvijek crne boje i jesu li moguće gume u bojama?

Tehnologija je nemjerljivo napredovala otkako je izumljen automobil i u proizvodnju su uvedene mnoge promjene. Ali jedna stvar ostala je ista – automobilske gume i dalje su crne.

Automobilske gume crne su boje jer je čađa važan i neizostavan dio njihove proizvodnje. Glavni sastojak u gumama je, naravno, guma (kaučuk), koja je na početku proizvodnje meka i ljepljiva.

Tijekom vulkanizacije u gumu se dodaje čađa, koja je pretvara čvrstu masu i daje joj čvrstoću.
 

Koliko kilometara možete prevaliti s praznim rezervoarom? Nevjerojatno mnogo!

Prije svega valja napomenuti da je iznimno loša ideja voziti automobil na rezervi. Svakom vozaču se dogodi da ga iz ovog ili onog razloga katkad zabljesne žuta lampica koja indicira manjak goriva, no to ne znači da bi vam ovakvo ponašanje trebalo uči u naviku

Zašto je preporučljivo održavati nivo goriva u rezervoaru iznad polovice spremnika možete saznati ovdje, a odgovor na pitanje iz naslova, koliko kilometara možete prevaliti s ‘praznim’ rezervoarom je - 159 km!

Značajno porasla prodaja: Superautomobili su vruća 'roba', Ferrari najtraženiji

Europljani su ove godine ludi za skupim jurilicama, a prednjači Ferrarijev 488 GTB, slijede ga Aston Martin DB11, Audi R8, Bentley...

Sudeći prema najnovijim istraživanjima, europski kupci obožavaju superautomobile, imaju dovoljno novca da si ih priušte, a kao posljedica toga prodaja je značajno porasla u odnosu na lani. U cijeloj 2016. godini prodano je 10.700 skupih jurilica, a za ovu godinu predviđa se da će ta brojka premašiti 13.000.

 

Pretplati se na RSS - Automobili