Automobili

Europski potrošači odlučili: Ovo je najpouzdanija marka automobila

U ispitivanju je sudjelovalo više od 43.000 potrošača iz Belgije, Francuske, Italije, Portugala i Španjolske, a ono je uključivalo više od 400 modela više od 37 proizvođača.

Članice grupe Euroconsumers objavile su rezultate godišnjeg ispitivanja pouzdanosti automobila i zadovoljstva stranaka.
Lexus je najpouzdanija marka automobila za europske potrošače. Luksuzni brend Toyote potvrdio je svoju povijesnu baštinu, što ga je u 31 godinu postojanja uvijek vodilo na vrh ljestvice zadovoljstva i pouzdanosti, piše tportal.

Pripremite vaše automobile za zimsko vrijeme, provjerite akumulatore, promijenite gume

Priprema automobila za zimske uvjete iziskuje dosta novca, pa tako vlasnici golfa četvorke za nabavku četiri zimske gume, lanaca za snijeg, zamjenu antifriza, ulja i filtera trebaju izdvojiti oko 500 KM.

Automehaničari kažu da ovih dana vozači sve češće kucaju na vrata radnji raspitujući se koliko će im novca biti potrebno da pripreme svoje limene ljubimce i sigurno dočekaju prve minuse i snijeg.

Bentley vrijedan 423.000 KM najskuplji je automobil uvezen u ovoj godini u BiH

U prvih devet mjeseci ove godine u Bosnu i Hercegovinu uvezeno je ukupno 57.883 automobila od kojih je najskuplji bio 'Bentley Continental GT Coupe' čija je cijena iznosila čak 422.714,27 maraka, dok su drugo i treće mjesto zauzeli Porsche i Mercedes, vrijedni 303.233 odnosno 299.671 maraka.

Želite li ovu Opel Omegu trebat ćete pripremiti 500.000 kuna

Iako je star skoro tri desetljeća, Lotus Omega još izaziva leptiriće u trbuhu pravih automobilskih znalaca. Do 1992. godine proizvedeno je samo 950 primjeraka Lotusa Omege pa je ekskluzivnost tog automobila u današnje vrijeme još veća, piše Auto start. 

Švicarski trgovac klasičnim automobilima, Oldtimer Galerie Toffen, ovih je dana na prodaju ponudio Lotus Omegu iz 1992. godine, s prijeđenih samo 21.042 kilometara. Ispod haube se nalazi 3,6-litreni 6-cilindrični motor, baziran na standardnome 3.0-litrenom benzincu iz Omege. 

Vozite na rezervi? S ovih par trikova plaćat ćete manje, a točiti rjeđe

Mnogi vozači na žalost ne znaju kako gorivo utječe na vozilo i okoliš, iako ga godišnje prosječno potroše oko tisuću litra. Pitanje "Koliko ti automobil troši?" staro je koliko i prvi komercijalni automobil, no malo vozača doista razmišlja o gorivu koje toči u svoj automobil, piše Novi list. 

Pripisat ćemo to današnjem stilu života, no vozači u mnogočemu griješe, pogotovo ako toče gorivo tek kada se upali žuta lampica, što bi mogli osjetiti i po džepu.

Evo kojih je 10 najskupljih automobila uvezeno u BiH ove godine, najskuplji plaćen 494.718,50 KM

Najskuplji uvezeni automobil u BiH u prvih pet mjeseci ove godine je Bentley Continental GT Coupe, koji je ponosnog vlasnika ovog vozila došao nevjerojatnih 422.714,27 KM, te je za njega morao izdvojiti i dodatnih 72.004,23 KM dažbine.  Podatak je ovo Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH, koji kaže da ovo nije jedini skupocjeni automobil koji je uvezen, te se među top deset uvezenih u prvih pet mjeseci nalaze još sedam porshea, te po jedan mercedes i BMW, pišu Nezavisne novine.

Sviđa li vam se mogući izgled nove Škode Octavije?

Premijera nove Škode Octavije najavljena je za predstojeći autosalon u Frankfurtu koji će se održati u rujnu...

Škoda je ove godine već predstavila neke svoje novitete, a uskoro će na red doći i četvrta generacije megapopularne češke limuzine. Iako ju još nismo vidjeli bez kamuflažnih zaštita, ovaj nam je render zagolicao maštu i, ako je vjerovati ovim slikama, izgleda odlično. 

 

TOP 5: Na 'rezervi' najviše kilometara mogu prijeći ovi auti

Iako svi brinemo o razini goriva u spremniku automobila, ponekad se dogodi da nam se lampica za 'rezervu' upali kada nam prva benzinska postaja nije baš u blizini
Moderni automobili nude informaciju koliko još kilometara možemo prijeći s preostalim gorivom, no taj podatak često nije točan pa se ne možemo potpuno osloniti na njega. Koliko kilometara automobil može prijeći nakon što se upali lampica rezerve ovisi o više faktora: stilu vožnje, konfiguraciji puta, vrsti automobila, pogonskome gorivu, ali i o proizvođaču...

Pretplati se na RSS - Automobili